Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Spoiler One Piece Hakkında Düşünceleriniz

@redstak

Tayfa olarak denk gitmeleri saçma zaten. O yıllar öyle mi bilmiyoruz ama Marco ki sağ kolu Shanks ile denk değil, daha güçsüz ama belki o zamanlar meyve faktörüyle öndeydi. Geri kalan güçlü adamları da miço WB'nin Ray ile denklik kurabilecek yegane adamı Oden. Onun dışında Ray'in yanındaki Sanji konumundaki elemana denk olabilecek kim var bilemedim. Tayfa olarak Roger'ın önde olması gerekirdi.

Olm Oda yapmıyor bu hesapları :D Saatte 200 km. koşan adama blitz atıyor didi :D Hesaplamalarınız boşa gidiyor yeminle.

One piece'nin sonunu görebilecek miyiz acaba merak ediyorum. Bugün ilk defa teoriler, henüz açıklanmayan olaylar ve kişilere bir göz attım. Bunların hepsini adam akıllı göstermesi bile seneler sürer.

OP'ye başlayacağım zaman forum ahalisinden " başla da gör gününü" tarzı şeyler söyleyenler olmuştu. Açıkçası güç dengeleri felan pek ilgimi çekmiyor da OP ile ilgili. Ana hikayenin sonu, karakterlerin hikayeleri ve evren çok ilgimi çekiyor diğer büyük 2'liye karşı.

Ama bunu da ya düzgün göremeyecek ya da hiç göremeyecek olmak başladığıma biraz pişman ettirdi

One piece'nin sonunu görebilecek miyiz acaba merak ediyorum. Bugün ilk defa teoriler, henüz açıklanmayan olaylar ve kişilere bir göz attım. Bunların hepsini adam akıllı göstermesi bile seneler sürer.

OP'ye başlayacağım zaman forum ahalisinden " başla da gör gününü" tarzı şeyler söyleyenler olmuştu. Açıkçası güç dengeleri felan pek ilgimi çekmiyor da OP ile ilgili. Ana hikayenin sonu, karakterlerin hikayeleri ve evren çok ilgimi çekiyor diğer büyük 2'liye karşı.

Ama bunu da ya düzgün göremeyecek ya da hiç göremeyecek olmak başladığıma biraz pişman ettirdi

Hikayenin bitmesine bence rahat minimum 10 sene var.

Hatta açıklanması gereken olaylar azalmıyor, artıyor.

Olur da 10 seneden önce biterse şöyle biter :

Bazı gizemler açık uçlu bırakılır, veya hiç açıklanmaz.

En sevdiğim manga serilerinden birisidir. Bir daha böyle bir seri gelir mi bilmiyorum. Böyle detaylı bir evren, ilgi çekici unsurlar, macera ve keşif hissi, kendinden bir şeyler bulabileceğin karakterler ve her türlü duyguyu yaşatması. Gerçekten büyük saygım var bu seriye ve Oda'ya.

ÇÖP, ben milletin çöp dediği ve 1552 tane sorunu olan serileri de severim, op u da hala sevebilirdim ama oda nın bu yaptığı olmadı, her geçen gün azalan sevgim bu bölümle bitmiştir, değişeceğini de düşünmüyorum, bu bölümü normal karşılayanları da asla anlayamıyorum, bu seriye zarar veren en büyük unsur kitlesidir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
One Piece'in hiçbir derinliği ve felsefesi yok, çoluk çocuk işi diyenler için güzel bir video hazırlamış arkadaş.

Çoluk çocuk izlesin diye yapılmış pek çok seri pek çok felsefi derinlik barındırabilir zaten. One Piece bir Battle Shounen dir. Shounen Japonca 12-18 yaş arası erkeklere verilen isim. Kitlesi çoluk çocuktur, ergendir. Oda'nın kendisi bile seriyi 15 yaşındaki kendisi için yazdığını söylemişti. Ancak bu illa ki çoluk çocuk sever ve anlar diye bir şey tabi ki yok. Çocuklara sunulan pek çok iş de yetişkinler içinde katmanlar bulunmakta (bakınız Miyazaki Filmleri, Pixar İşleri, Avatar: Son Hava Bükücü ve daha niceleri)

Ancak videodaki her şey figüratif olarak, yüzeysel olarak varlar. Misal avatar ve imzamda olan "Avatar: Son Hava Bükücü" çoluk çocuk serisidir. Ancak anlatısı One Piece'den çok daha iyi işlenmiştir. (Tabi daha kısa olması da bunda etkili).

One Piece'in illa ki bir derinliği var 1000+ sayı yazıp da bunda hiç "anlam" çıkmaması saçma olurdu zaten :D

Ancak bir serinin bazı temalara sahip olması onları "işlediği" anlamına gelmiyor. Tematik olarak One Piece kadar zengin bir şey yok zaten ancak bu kadar tema ve dünya dizaynı içinde bu kadar boş arklar sunan başka bir şey de yok.

Video da niyet güzel ancak yüzeysel kalmış. Yine de yeni bir kanal belli ki, emeğine sağlık.

One Piece'in hiçbir derinliği ve felsefesi yok, çoluk çocuk işi diyenler için güzel bir video hazırlamış arkadaş.
Bence de One Piece'in derinliği ve felsefesi yok.Yetişkin birine de önermem yani çocuk işi de diyebiliriz sanırim.Fakat bunlar kötü mü?

Yani bakış açısına bağlı bence.Sanji'nin babası Luffy'ye Sanji hakkında bir sürü kötü şey sayarken, Luffy en son dönüp teşekkür etti adama.Çünkü o saydığı kötü şeyler aslında Luffy için güzel şeylerdi.Yani sen sanki "derinliği ve felsefesi olmamasi ve çocukca olmasını" kötü şeyler gibi nitelemişsin fakat bence One Piece'i özel yapan özelliklerinden bazıları onlar.

Çoluk çocuk işleri felsefi derinliğe sahip değil demiyorum elbette ama bu gözle bakan kişiler var benim lafım onlara. Yoksa yetişkinlere hitap eden çizgi filmlerde var. One Piece'i de bu konuda küçümsememek lazım. Oda seriyi 15 yaşındaki kendisi için çiziyorum demesine rağmen takip edenler arasında 15 yaştan büyük çok kişi var.

Tematik olarak One Piece zengin zaten herkes farkındadır. Bu da normal bir durum bin küsür bölümü olan bir seri için. Fakat bu kadar boş arklar sunduğuna katılmıyorum One Piece'in. Böylesine çok karakterin ve takip edilecek hikayelerin olduğu bir yapım nasıl boş olabilir ki.

Video hoşuma gitti kendini geliştirirse daha da iyi olur.

Bence de One Piece'in derinliği ve felsefesi yok.Yetişkin birine de önermem yani çocuk işi de diyebiliriz sanırim.Fakat bunlar kötü mü?
Yani bakış açısına bağlı bence.Sanji'nin babası Luffy'ye Sanji hakkında bir sürü kötü şey sayarken, Luffy en son dönüp teşekkür etti adama.Çünkü o saydığı kötü şeyler aslında Luffy için güzel şeylerdi.Yani sen sanki "derinliği ve felsefesi olmamasi ve çocukca olmasını" kötü şeyler gibi nitelemişsin fakat bence One Piece'i özel yapan özelliklerinden bazıları onlar.
Bunu kötü manada söylüyorlar ama işte. Bende zaten aşırı derin diye savunmuyorum ama hiç derinliği yok demek haksızlık olur. One Piece hem basitliği hem derinliği iyi harmanlayabilen bir seri. Senin söylediğin yanları da güzel.

Gelmiş geçmiş ve gelecek en iyi shonen seri. Bir daha böylesi gelmez.

Çok daha iyi ASMV'ler var, bu da fena değilmiş ama.
Hacı istediğini diyebilirsin ama OP bittikten sonra seninde içinde bir boşluk hissi olacak eminim. Başka herhangi bir battle shonen seri ile doldurulamayacak bu boşluk. O zaman değerini daha iyi anlarsın. Belki OP'den daha kaliteli seriler gelir ama onun kadar uzun soluklu, sürükleyici ve duyguyu iyi geçiren seri bir daha zor gelir. Yeni nesil serilerin hali ortada. OP eşsiz bir eser kendi çapında.

Bu ASMV'yi yeni gördüğüm için paylaştım. Ama daha iyileri de var evet.