Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel One Piece Ödül Sistemi

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Arkadaşlar siz OP ödül sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz, tutarlı buluyor musunuz? Misal ben Luffy'nin mevcut gücüyle Roger, Beyazsakal ve Garp kotasında olduğunu düşünüyorum. Sonuçta adam Kaido'yu yendi ve açtığı güç, Joy Boy gücü tahminime göre Naruto'nun Rikudo güçleri alması veya KCM açmasıyla aynı seviyede (güç olarak değil, serideki konum olarak) Bu yüzden ödülünün 3 Milyar olmasına bir şey demem. Ama baktığında Kaido'dan hayli güçsüz BM'ı iki kişi yenen Kidd ve Law da aynı ödüle sahip, işte bu mantıksız. Tabii konu dışı ama aklıma şu da geldi: Buggy ne yaptı da BM'yi yenenlerden birisi değil de, Buggy Yonko oldu? Neyse konuyu dağıtmayayım. Sizce ödüller mantıklı mı?

Benim fikrimce OP'de ödüller tamamen tutarsız. Tamamen troll'e dayalı, mangaka tarafından bile çok ciddiye alınmıyor. Hatta bence Oda hevesli zamanlarında (OP'nin güzel seri olduğu dönemler) seri daha başlamadan bu fikri buldu ve daha sonra pişman oldu. "Ben ne yapmışım ya, kim uğraşacak bununla, insan ileride belki üşengeç olurum diye yapmaz şunu." Demiş ve ödül olayını tamamen trollemeye başlamış.

Biliyorum uğraşmak istemiyorsunuz ama belki tahmin etmek isteyen vardır, buna benzer bir konu da vardı hatta da bulamadım. Eğer varsa tahminlerinizi alayım, kim kaç ödül alacak gibi. Sadece tayfa değil, Buggy yada diğer Schibukai'leri de edin istediğiniz gibi yani.

Tahminim trollün büyüklüğüne göre;

Buggy 2.5-4 Milyar arası alır. Mihawk en az 2 Milyar vardır, yada olmalıdır. Hancock 900 Milyon civarlarında, belki 1 Milyar olur. Sahte WB 1.5 Milyar üstü. Zoro 900 Milyonun üstünde olur, tam tahmin yapmak gerekirse 920 Milyon Oda seviyor küsuratları, Sanji 777 Milyon olur gibi, ama Zoro 1.020 Milyar gibi bir şey çıkarsa da 900 civarlarında alır Zoroya bağlı yani çok uzaklaşmazlar. Geri kalan tüm üyelerin 100-200 arasında bir sıçrama yapacağını düşünüyorum. Usopp hariç çok fazla almayacak bence. En sağlam artışı da Choppy alabilir, minklerle ortak savaşıldı "evcil hayvan değilmiş la bu, minkmiş" falan derlerse 150 Milyonun üstünde bir ödül alır.

Wano sonrası ödülleri görene kadar çok sıkıntı yoktu bence.Sonuçta seride ödüllerin zaten güce dayalı değil de,Dünya Hükümetine yönelik ne kadar tehdit oluşturduklarına göre veriliyor.Mesala prime Beyazsakal büyük ihtimal Dragon'dan daha güçlüdür ama seride en çok ödül Dragondadır.

Ben de dediğin gibi Wano sonrası ödülleri gördükten sonra rahatsız oldum.Nika olayı bir yana,Kaido'yu yenmiş birinin Kidd ile aynı ödüle sahip olması çok saçma geldi bana.Buggy konusunda ise,Yonko olması okuyucu gözüyle değil de evrenin içinden baktığımızda mantıklı aslında diğer seçeneklere göre.İyi bir geçmişi var,Yeni Dünya'da paralı asker işi yapmaktan baya ünlenmiş ve aslında ne kadar güçsüz olduğunu sadece okuyucu biliyor.Law ve Kid'in bir bölgeleri yok,baktığımızda güçlü bir tayfaya da sahip değiller.Bu yüzden Buggy'nin Yonko olması çok sırıtmadı bence.

Buggy 2.1 milyar desek Mihawk'a da 2 Milyar derim.Mihawk'un güçlü bir orduya ve nüfuza sahip Karasakal'ı geçmesi baya saçma olur ama Oda yaparsa da şaşırmam.Hancock 800-900 milyon,Weevil de 1.1 milyar civarı alır.Zoro 1.5 milyar civarı olabilir,King'i(1.39M) yendi sonuçta.Chopper'ın evcil hayvan muhabbeti de baydı gerçekten.Umarım o da adam akıllı bir ödül alır.

İçinde ödül avcısı olmayan bir ödül sistemi:/
Başı sonu kopuk bir sistem. Üstelik rijit bir sistem de değil. Bir sürü parametreye bağlıyken aslında hiçbirine de bağlı değil denebilecek ödüller de mevcut. Hiç özenmediği o kadar belli ki..

İlk ve tek hata: One Piece konusunda hele de "ödüller" ile alakalı bir konuda "sistem" kelimesini kullanmak.

Bir sistem yok, hiç bir zaman da olmadı. Nitekim, tutarlı olmaması normal :D

Bu arada ben Luffy'nin henüz ilk 4 içine girdiğini düşünmüyorum.

Bu arada ben Luffy'nin henüz ilk 4 içine girdiğini düşünmüyorum.
Evet şuan öyle abi. Ama gücü Joy Boy artık. Muhtemelen Luffy gücünü tam yakaladığında rakibi İmu falan olabilecek sadece. Roger falan beklediği kişi bu, Nika mıydı neydi o gücü devraldı artık, mantık olarak Naruto'nun KCM'yi almasıyla aralarında hiç bir fark yok. Ha güç olarak vardır orası ayrı. Ama Naruto da KCM açtı sonra güçler genel olarak onun üzerinden yağdı. Lütfü'de de aynısı olacaktır. Muhtemelen sonraki ark'ın artık ortalarında mı olur, sonlarında mı olur bilmiyorum Luffy dedesini falan geçecek hep. Öyle olmalı da artık, tamam aniden aldı gücü ama artık yeter, bu güce ulaşmasının zamanı çoktan geçti normalde.

Emsalleri toprağa karıştı OP'nin Lütfü anca bu ark ile girdi serinin top 10'una. Ki o sindirilmedi yani. Ama bir şey de demiyorum, çoğu seride ana karakterler güçlerini bu şekilde alıyor. OP'nin buradaki sıkıntısı bu Joy Boy olayı, TS'den sonra tasarlandı, Nika da bu arc içinde tasarlandı ama bu OP'de hep oluyor zaten, alıştık.

Zaten söylenmiş ama One Piece'de ödüller için bir "sistem" yok aslında. Seri devam ettikçe ödüller yükseliyor olay bu. Seride ödül avcısı da görmüyoruz zaten. :D

Tahminlere gelince seriyi okumadığım için tayfadan uzak duracağım, Shichibukailerden gideyim;

Buggy; Teach'in ödülüne yakın bir miktar alabilir, 2.5 m civarında düşünüyorum
Mihawk; 2 milyar civarı olur ne kadar güçlü olursa olsun tek başına takılan birinin hükümete karşı tehdidi olamaz.
Weeble; Her hangi bir sağ koldan az almaz, 1. 5 milyar civarı ödülü olacaktır
Hancock; 1milyar+
Crocodile ve Moria; Perospero gibi biri bile 700m iken bu ikisinin daha az olmaması gerekir
Kuma; Kendisi ölü, ödül verilmez
Doflamingo; Hapiste şu an ama çıkarsa 1.5 altı olmaz elindeki bilgilerle daha da yüksek alabilir