Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece'de Hayal Kırıklığına Uğradığınız Karakterler

Hayal Kırıklığına Uğradığınız Karakterler

• Monkey D. Dragon

Oy: 0 0.0%
  • Charlotte "Big Mom" Linlin

Oy: 2 50.0%
  • Edward "Şirohige" Newgate - Marineford-

• Kaidou

• Marshall "Kurohige" D. Teach(Gösterilenler kadarıyla)

• Akagami no Şanks

• Yeni Amiral Ryokugyu

Oy: 1 25.0%
  • Dracule "Taka Nome" Mihawk

• Edward Weevil

• Sakazuki Akainu

• Borsalino Kizaru

• Gorosei

• Genel anlamda Dünya Hükümeti

• Genel anlamda İmparatorlar

• Genel anlamda Denizciler

• Genel anlamda Devrim Ordusu

Oy: 2 50.0%
  • CP0

• King

• Queen

• Jack

• Donquixote Doflamingo

• Charlotte Katakuri

• Marco - Wano-

• Fujitora

• Dr. Vegapunk

Oy: 3 75.0%
  • Rob Lucci -Egghead-

• Ankette olmayan bir karakter veya karakterler

• Hayal kırıklığına uğradığım bir karakter olmadı

• Kullanılan toplam oy
    4

Uncle Paulie

Vincenzo Montella
Gözcü Baykuş
[img='https://preview.redd.it/f6ca9ozkcmv21.jpg?width=706&format=pjpg&auto=webp&',none,521][/img]

One Piece pek çok gizemi ve gizemli karakteri içinde bulunduran bir seri. Bunlardan bir çoğu okuyucuların beklediği, heyecanandığı karakterler. Peki sizin işlenen karakterlerden umduğunuzu bulamadığınız, beklentileriniz altında kalan karakterler oldu mu? İlla güç ile ilgili de olmak zorunda değil tabii. Hayal kırıklığı kapsamına çok beklediğiniz ancak bir icraatini göremediğiniz karakterler de yazılabilir.

Konu sizindir.

Oy hakkınız 4.

Luffy ve Tayfadan olmayan herkes illa ki bir yerde hayal kırıklığı olacaktır. Hatta tayfa bile kendi içinde ayrı bir hayal kırıklığı da neyse.

Hayal kırıklığı olmayan karakterler de off-panel takıldığı için hayal kırıklığı olmadılar, sahne ışıkları ona dönünce onlar da hayal kırıklığı olacaklar. One Piece burası.

Hayal Kırıklığına uğramadığınız diye sorsan daha iyi zira o şekilde daha az karakter var :D :D

Tüm One Piece bir hayal kırıklığıdır benim için. Ancak listeden illa bir şey seçsem Devrimciler olurdu.

Edward Newgate diyecem ben sanırım.Zaten diğerlerini pek bilmiyorum.Balık adam arcındayım şuan 560 larda.

Oldukça sevdiğim bi karakter açıkcasi Shirohige.Fakat "Dünyanin en güçlü adamı" sözünün arkasının pek doldurulduğunu düşünmüyorum.Marineford arc'ında yaşli ve hastaydı biliyorum fakat yine de çok daha etkili olmasını bekliyodum.Sadece birkaç dakika şov yapabildi Lavlı Amirali döverken fakat o bile çok net bir zafer değildi, daha çok hasar alan kendisi oldu hatta o 1'e 1 de.
Daha başka düşünürsem Enel'i de söyleyebilir .Aşırı güçlü buluyorum onu.Hele de seri başlari için.Luffy hariç tüm tayfaya shit diff atıp sonra Luffye saçma sapan yenildi.

Bu da ilk defa bi One piece tartısma konusuna yazdıgim mesaj sanırim.Hatıra olarak dursun geri dönüp bakarim ilerde :D .

Vegapunk, ulan şu adamın bu kadar gerizekalı olabileceğine inanmamıştım.
Diğerlerine henüz ümit bağlamadığım için hayal kırıklığına uğramadım.

Sıradaki ümit bağladıklarım:
- Imu
- Dragon
- Gorosei

Bunlar sadece akıl adamı olmaktan öte sahip oldukları konumu koruyabilmelerini sağlayan güçleri vardır diye düşünüyorum.

Benim için Ryogukyu ve Doktor Vegapunk zirveye oynar. Rezil olma konusunda ise Big Mom 'ın istikrarlı bir grafiği vardı.

Kaido da hayal kırıklığı idi. Tamam çok güçlüydü ama adama hasar vermeyen bir bizim mahallenin kedileri kaldıydı yani. Arc Boss'u arktaki herkesle uzun uzun dövüşmezki ya. Enel olayının tam tersi, Enel de herkesle dövüştü Enel herkese tek attı bir daha hiçbiriyle muhattap olmadı. Aradaki fark Enel öldüremiyordu, Kaido da öldürebiliyor ancak tenezzül etmiyordu.

Kaido ile ilgili bir diğer olay da bu adamla ilgili o kadar havalı bir giriş yapıldı. Ölmek isteniyor denildi, enteresan bir karakter vaadi verildi abi sonra Wano'da Joyboy varisinin değnekçiliğini yaptığını öğrendik. Hiç bir amacı yok, o ölmek isteme olayı hakkında tek bir şey dahi karalanmadı. Geçmişine gidildi orada da tek şey "Hükümet bana işkence etti o zaman ben daha beter kötü olayım hurr durr" idi yani.

Ne tayfasında bir numara var ne kendinde. Yıllarca 1000 Canavar Kaido diye övüldü, Tayfasındaki herkes de meyve var herkes canavar gibi dendi sonra Gazel adam, alkapa adam, yarasa adam, horoz adam, zürafa adam, fare adam gibi insanın gözüne gözüne söven iğrenç tasarımlar gördük alayı da fodder idi. Uçan altılı bile ilk ikisi hariç fodder idi ya.

Genel olarak Kaido ve Canavar Korsanları büyük hayal kırıklıklarından biriydi.

King hariç Kaido'nun tayfası.
Ya bu kadar tembel tasarımlar olabilir mi.Toplasan üzerlerinde 5 dakika düşünülmemiş gibiler.

Katakuri ve Brulee hariç Bigmom'un tayfası.Bir iki yer dışında sadece ekran süresi caldilar.

Germa.Hayatımda bunlardan daha boş bir şey görmemiş olabilirim.

Shanks.Yani 1000 küsur bölüm oldu.Ama hâla 200 bölümde bir Luffy'nin ödülü artınca 10 saniye ekranda gözüküp kayboluyor.Marineford'taki raconundan sonra çok daha fazla şeyler bekliyodum doğrusu.

Devrimcilerin tamamı.Çok daha komplike bir şey beklerken ufak bir korsan grubu hissiyati verdiler bana.

Shanks nasıl hayal kırıklığı yaratmış onu anlayamadım. Özellikle güncel mangada gayet sağlam bir portre çizdi karakter için. Shanks gibi dengeden yana olan birisi Marineford sonrası ne yapacaktı ki? Durduk yere savaşacak biri değil. Adam daha yeni harekete geçti One Piece için. Birde biz Luffy'nin hikayesini okuyoruz onun yerine Shanks gidip Kaido'yu indirse hem Luffy'nin gelişimi sekteye uğrardı hem de Wano için yapılan altyapı boşa giderdi.

Luffy ve Tayfadan olmayan herkes illa ki bir yerde hayal kırıklığı olacaktır. Hatta tayfa bile kendi içinde ayrı bir hayal kırıklığı da neyse.

Hayal kırıklığı olmayan karakterler de off-panel takıldığı için hayal kırıklığı olmadılar, sahne ışıkları ona dönünce onlar da hayal kırıklığı olacaklar. One Piece burası.

Hayal Kırıklığına uğramadığınız diye sorsan daha iyi zira o şekilde daha az karakter var

Tüm One Piece bir hayal kırıklığıdır benim için. Ancak listeden illa bir şey seçsem Devrimciler olurdu.
Valla şu yorumumun altına şu an imzamı atarım. Yorumu attığım günden bu yana bu yorum giderek daha da haklılık payı kazanmış :D

Shanks nasıl hayal kırıklığı yaratmış onu anlayamadım.
Sevgili kardeşim, burası bir tartışma konusu değil.

@Shrimp i şu konuya One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı etiketleyip orada sorarsan daha iyi olur.

Ancak çok da anlaşılmayacak bir şey yok, zira Shanks konuyu açan arkadaşın "hayal kırıklığı" tanımına uyuyor. Bir bakalım;

Peki sizin işlenen karakterlerden umduğunuzu bulamadığınız, beklentileriniz altında kalan karakterler oldu mu? İlla güç ile ilgili de olmak zorunda değil tabii. Hayal kırıklığı kapsamına çok beklediğiniz ancak bir icraatini göremediğiniz karakterler de yazılabilir.
Baş karakterin motivasyonundan tut da, meyvesine, korsan tayfasına isimlerini veren şapkaya ve de bir önceki korsan kral ile arasındaki bağı kuran adam Shanks ve seri 1100. sayısına doğru gelmekte. Ve bahsettiğimiz sene 26 yıldır yayında.

Nitekim bazıları Shanks'dan bizim beklediğimizden fazlasını beklemiş ve bunu görmediği için de hayal kırıklığına uğramış olabilir. Anlaşılmaz bir şey değil.

Tabi bunun esas cevabını @Shrimp versin ancak bence durum böyle özetlenebilir. Ama seni de anlıyorum, pek çok büyük karakterin off-panel takıldığı bir evrende Shanks'ında öyle olması bir süre sonra kanıksanıyor göze batmıyor. Ancak başka serilerde baş karakterin mentoru olan karakter bu kadar arka planda kalmadığı için garip gelmiş olabilir. Zira Shrimp'in ilk mangalarından biri değil One Piece. Belki de ondan.

Sevgili kardeşim, burası bir tartışma konusu değil.

@Shrimp i şu konuya One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı etiketleyip orada sorarsan daha iyi olur.
İlla hayal kırıklığına uğradığım bir karakter yazmam gerekecek yani. Öyleyse Jack diyeyim bende. İlk gözüktüğünde verdiği etkiyi devam ettiremedi benim için. Hiçbir isimli saldırısını bile göremedik. Daha detaylı bir dövüşünü görmek isterdim.

Ama bu çıkışınıza pek anlam veremedim doğrusu sonuçta konudan çok alakasız bir şey söylemedim yani. Sadece @Shrimp isimli arkadaş özelinde değil birkaç kişiden daha duymuştum Shanks hakkında balon, hayal kırıklığı gibi söylemler. O yüzden genel konuştum. Bence bu adamı daha ilk gördüğümüzden beri çok güçlü olduğu belliydi yani. Eğer şikayeti fazla gözükmemesi ise ona katılabilirim. Marineford sonrası cidden az gördük adamı. Wano, Dressrosa gibi arcların uzun sürmesinin de etkisi oldu bunda tabi.

Özellikle güncel mangada gayet sağlam bir portre çizdi karakter için.
Animeden takip ediyorum.Wano sonundayim yani.

Shanks nasıl hayal kırıklığı yaratmış onu anlayamadım. Özellikle güncel mangada gayet sağlam bir portre çizdi karakter için. Shanks gibi dengeden yana olan birisi Marineford sonrası ne yapacaktı ki? Durduk yere savaşacak biri değil. Adam daha yeni harekete geçti One Piece için. Birde biz Luffy'nin hikayesini okuyoruz onun yerine Shanks gidip Kaido'yu indirse hem Luffy'nin gelişimi sekteye uğrardı hem de Wano için yapılan altyapı boşa giderdi.
Zaten Shanks'tan bunların hiç birini beklemiyorum ki.Illa aksiyon içinde olmasi anlamina gelmiyor dediğim şey.
Şöyle ki.Shanks 1000 bölümdür Marineford dışında yok.Bildiğin evrende yok.Ne etki ettiği bir olay var, ne hakimiyeti altında bulunduğu bölge hiçbir şey.Hani belki bunlar Dragon,Mihawk vb ağır toplar icin de geçerlidir fakat beni açıkcası sadece Shanks hayal kırıklığina uğrattı bu konuda.Daha fazla bir şeyler bekliyodum çunkü.
Özetle bir nevi karakterden yüksek beklentimin olması ve bu beklentimin karşılanamaması söz konusu.