Eski Monster Laptop'um 5. yılının içinde ve güncel şekilde çalışabilir 2 yılı daha falan var anca. O yüzden laptop almak istiyorum. İşim gereği çok hareketliyim o yüzden masaüstü bir opsiyon değil benim için bildiğiniz 4 farklı ev 2-3 farklı otel de falan yaşıyorum
Cep Telefonu, Tabletler ve Televizyon vs gibi diğer popüler eğlence elektronik ürünlerinde geçtiğimiz 1-2 yılda çok dehşet fiyat değişimleri olmadı. Ancak Bilgisayar özellikle de laptoplar son 1 yıldır çok çılgın bir piyasaya dönüştü. Bir de ülkemize gönderilen konfigürasyonlar ve anakartlar gerçekten çok kötü, kalbur üstü her şey çok pahalı. 2024 Mart ayında Dayıma 28K'ya aldırdığım Laptop şu ancak indirim sezonunda 41K ya düşüyor
Yani öyle deli bir piyasa. Cidden memlekette aşırı bir denetimsizlik, sahipsizlik var bunu hemen her sektör de gözlemliyorsunuz maalesef.
Nitekim, Laptop fiyatlarının garip artışı ve de ülkeye çok limitli düzgün laptop geliyor oluşu yakın zamanda değişecek gibi değil. O yüzden benim ihtiyar hala iyi performans veriyorken. Onu yedeğe çekip, gücüm yeterken yeni bir şey almak istiyorum.
Şu an ki Laptop'umu Mart 2021 de aldım.
Monster Tulpar T7 22.1
16GB Ram, 500GB (Samsung m2) SSD, RTX3060 ekran kartı (6GB Vram maalesef), İntel İ7 10870H işlemci. Tongfang kasa, 17.3" %100 sRGB QHD/2K 144Hz ekran.
Zamanı için çok güzeldi, beni ufak tefek bazı şeyler hariç hiç üzmedi. Pandemi dönemi günde en az 5-6 en fazla 13-14 saat kullandığımı da düşünürsek

Epey yordum. Sırtımda her yere de gitti.
Ben ürünleri hoşaf olana kadar kullanıp sonra değiştirmeyi sevmiyorum. Çünkü o zaman bir şey yolunda gitmeyince cihazsız kalıyorsunuz ya da alel acele bir şey almanız gerekiyor, yeterince araştırmadan alıyorsunuz vs. O yüzden hali hazırdaki cihazım hala vasat üstü çalışıyorken (Bir de RAM + SSD yükseltmesi yapacağım bu delühanlıya) yeni bir tane alayım diyorum.
Şu sıralar bu kaotik ortamda çok seçeneğim yok, almışken 5-6 yıl güncelliğini koruyabilecek, hem iş için gerekli CPU ağırlıklı programlarda beni üzmeyecek hem de oyun oynarken top seviye de oynayabileceğim bir yoldaş istiyorum.
Elimdeki laptop sağolsun Büyük Ekran + QHD kombosuna da çok alıştım yani o yüzden biraz paraya kıyıp cidden iyi bir şey alma niyetindeyim.
Maalesef f/p olarak top seviye laptop olayı tamamen Game Garaj'ın tekelinde şu an, biraz da MSI ile Asus oralarda dolanıyor. Monster ile Lenovo fiyat uçuruyor habire anlamış değilim.
Sanırım bu ay içinde ya da önümüzdeki ay bunlardan birini alacağım, bütçeye göre bakacağım. Ancak gözüm son linkteki arkadaşta.
Kasa benim Tulpar'ın kasasına çok benziyor tongfang zaten, güveniyorum diyebilirim. Erazer'ın ki Clevo gibi duruyor onu elersem oradan elerim sanırım. Neyse bakacağız işte.
Günün sonunda ben böyle ülkeye sokayım. Kalbur üstü bir PC, kalbur üstü bir telefon, kalbur üstü bunların yan parçaları + aksesuarlarını aynı zamanda ihtiyacı olup alan biri neredeyse giriş seviyesi 2. el araba fiyatı veriyor

Ya da giriş seviye bir apartman dairesinin 1/10'u ederini falan veriyor.
Yani , inanması güç, oğlum şimdi de evler ve arabalar niye bu kadar pahalı diye tribe girdim. Yemin ediyorum delireceğim ya.