Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Oyun Önerileri

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bu başlık altında her hafta size oyun önermeye çalışacağım. Oyunların kimlere göre uygun olduğunu da belirteceğim. Özellikle bilinmeyen oyunları önereceğim. Ha bir de sizde oyun önerebilirsiniz, yani çekinmeyin.

E hadi, başlayalım.

The Stanley Parable
Bu oyun benim en iyi dediğim 10 oyun arasındadır. Bu oyunda oynanış yok, yaptığınız tek şey yürüyüp, "e" tuşuna basmak. Ama bu oyunun oynanışa ihtiyacı yok. Felsefesi ve alt metinleri çok iyi. Eğer felsefeye merak duyuyorsanız hemen alıp oynayın. Burada çok isterdim felsefesini anlatmayı ancak yapamam. Çünkü oyunda 20'ye yakın son var ve anlatmaya kalkışsam 3 saat anlatabilirim. Unutmadan söyleyeyim; Türkçe dublajı da mevcut. Buradan satın alabilirsiniz.
ss_49e682563292992309e3047f30128f3dba4c39ce.600x338.jpg

Spider-Man (2000)
Oynadığım en iyi süper kahraman oyunu. Oyunun hikayesi tam bir çizgi roman hikayesi. Hem de Stan Lee'nin anlatması ile çok güzel vakit geçiriyorsunuz. Oynanışının hala daha yeterli olduğunu düşünüyorum. Çıkarabileceğiniz 5-6 tane kombo bile var. 8 tane boss savaşı var ve hepsi çok kaliteli. Benim filmlerde aradığım Spider-Man hikayesi. Oyun maalesef Steam'de yok. Bu yüzden oyunu malum yerlerden indirebilirsiniz. Bu emülatör rehberini uygulayarak sıkıntısız bir şekilde şekilde oynayabilirsiniz.
maxresdefault.jpg

Hocam bu başlık altında biz de oyun önerebilir miyiz? Önerebileceğim birkaç oyun var da size sormadan yazmayayım dedim xd.

@Helukfar Tabii ki de. Zaten yazmıştım ama görmemişsiniz sanırım
Hocam kusura bakmayın görmemişim. Kör olmuşuz haberimiz yok :D . O zaman hemen 2-3 tane önerip kaçayım ben.

1- Undertale

Artık bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum ama bilmeyen bir kişi bile varsa bu oyunun varlığını öğrenmelidir. Undertale, sıra tabanlı bir 2 boyutlu RPG oyunudur. Toby Fox tarafından yapılmıştır. Oyunun amacı şudur ki, karakterimiz Mt. Ebott adında bir dağa çıkar ve oradan yeraltına düşer. Kontrol ettiğimiz karakterle canavarlarla savaşıp (ya da savaşmayıp) yeryüzüne geri çıkmaya çalışırız. Oyunun hikayesi muhteşemdir. Anlatımı özellikle çok güzeldir. Oyunda birden fazla son bulunuyor. Oyunda çoğu oyunda olduğu gibi kayıt edebiliyorsunuz ve reset atabiliyorsunuz. Oyunun size sunduğu çok şey var. Güldüren şakaları olsun, harika müzikleri olsun, zorlayıcı savaşları olsun hepsini içeriyor. Oyunun ana konularından biri de yaptığımız her şeyin bir sonucu olduğunu göstermek. Spoiler vermeden oyunu ancak bu kadar anlatabiliyorum. 2015'te çıkış yapmıştır ve Steam'de 2015 sonunda en çok satan oyun oldu 530,343 kopya ile. Oyun çok fazla kişi tarafından sevilmiştir. Ama size tavsiyem vardır ki, kitlesinin çoğundan uzak durun. Sizi, aynı benim olduğum gibi oyundan soğutabilirler. Tabii azınlıkta çok kaliteli bir kitlesi de var. Fangame'leri de var ve bazıları gerçekten harika. Büyük ihtimal Fangame'i en çok yapılan oyundur Undertale. Kanser kitleye karşı dikkat edin sadece. Steam linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Aynı yapımcıdan çıkan Undertale'ın devamı gibi olan Deltarune oyunu da var. Onu da oynamanızı ama ilk Undertale'ı bitirmenizi öneririm. Undertale ile bir hikaye bağı yok ama yine de birkaç önemli detay için Undertale'ı önden oynamanızı öneririm. Daha oyunun sadece Chapter 1'i çıktı. Chapter 2 ve Chapter 3 ise yakında çıkacak. Buradan indirebilirsiniz. Bedavadır.

2- Plants vs. Zombies

Çocukluğumun oyununu koymadan oyun listesi mi yapılır? Plants vs. Zombies, bir Kule savunma oyunudur. Oynanışı basittir. Karşı taraftan zombiler sizin evinize gelir ve sizde bitkilerle stratejinizi konuşturarak evinizi savunursunuz. Her ne kadar basit olsa da eğleneceğinizin garantisini verebilirim. Oyunun derin bir hikayesi yok. Hatta direkt bir hikayesi yok. Kısaca hikayesi kıyamet senaryosu olarak zombiler bütün dünyaya yayılıyor ve Chad komşunuz Crazy Dave size nasıl evinizi savunabileceğiniz hakkında yardımcı oluyor. Eğer size kolay gelirse bazı kişilerin yaptığı Hard Mode versiyonları da var. Çoğunu önermiyorum çünkü zor yapacağım diye tabiri caizse ağzına sıçıyorlar oyunun zorluğuna. Steam linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir de Plants vs. Zombies: Garden Warfare 1-2 ve Battle for Neighborville adında TPS kule savunma oyunu da vardır. Üçünü de hiç oynamadım veya pek izlemedim o yüzden pek yorum yapamam. Eğer TPS seviyorsanız hoşunuza gidebilir. PvZ Garden Warfare 1'i buradan, PvZ Garden Warfare 2'yi buradan, PvZ Battle for Neighborville'yi de buradan satın alabilirsiniz.

3- Touhou Luna Nights

Evet şimdi sıra fena Bullet Hell serisi olan Touhou'nun harika bir şekilde yapılmış fan oyunu. Touhou Luna Nights, zaman durdurmalı bir Metroidvania'dır. Touhou karakteri olan Sakuya Izayoi'yi oynuyoruz. Bıçaklarımızla düşmanlara saldırıp zamanı durdurarak bazı teknikleri kullanabiliyorsunuz. Touhou serisini pek bilmediğim ve oynamadığım halde (Bullet Hell olduğu için zaten oynayacak gibi değildim çünkü Touhou serisi aşırı zor) eğlenerek oynayabildiğim bir oyundur. Touhou serisi gibi manyak zorlu olmadığı için de herkes tarafından kolayca oynanılabilir. Azıcık elinizi alıştırın sonrasını kaptınız zaten. Oyunun Steam linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Touhou serisinden az da olsa bahsedip önermekte olmaz. Touhou serisini de oynayabilirsiniz. Güzel bir seri diye biliyorum. Tabii oynayabilirseniz o başka :D. Oyunun serisinin zorluğunu anlayabilmeniz için şöyle bir örnek bırakayım:

Evet bu videoda gördüğünüz şey, Touhou oyuncuları için "normal" sayılabilecek olan seviyede bir bölüm. Gerisini siz getirebilirsiniz sanırım xd. Ne yazık ki, serisinin hiçbir oyununu oyna(ya)madığımdan herhangi bir oyununu öneremiyorum. Kusura bakmayın.

Şu anlık önerilerim bu kadar. Aklıma güzel olan birkaç oyun daha gelirse devamını getiririm. Keyifli oyunlar dilerim!

F.E.A.R.
F.E.A.R. bir aksiyon/korku oyunu. Ve büyük ihtimalle oynayabileceğiniz en iyi aksiyon/korku oyunu bu. Oyunun vuruş hissi, bölüm designları, boss savaşları, hikayesi, düşman yapay zekası vs vs. Burada 5 saat boyunca övebilirim. Özellikle yapay zekası hala şu anki oyunlardaki yapay zekaların çok çok üstünde. Bu arada oyun gerçekten korkunç. Yani başka bir konuda da söylediğim gibi ben oyunlardan çok kolay korkmam. Ama korkunçluğuna aldanmadan hemen alıp oynayın. Oyun maleesef tek başına satılmıyor. 3 oyunu da almanız lazım. Fiyatı 79 TL, ama indirimlerde 25-30 TL'ye kadar düşüyor. Ha derseniz ben 3 oyunu da oynarım; O zaman sizi uyarmam gerek. F.E.A.R. 2 ve F.E.A.R. 3 berbat oyunlar. Ancak F.E.A.R. dlc'leri gerçekten güzeldir. Ama siz yine de indirim bekleyin bence. Steam sayfası.

Metal Gear Solid serisi
MGS serisi benim en sevdiğim oyun serilerden bir tanesi. MGS bir gizlilik oyunu. Oyunların hikayesi harika. Yine bu oyununda karakterleri, bölüm designları, boss savaşları ve yapay zekası çok iyi. Bir de oyunda çok fazla easter egg de var ve bu easter eggler de gerçekten harika. Oyunun kötü yönleri kontrolleri ve sizi yönlendirmemesi (zira eski bir oyun). Kontrolleri sinir krizi geçirtir. Rage quit atacağınızı garanti ederim ve oynarken arkada tam çözüm açmanızı tavsiye ederim. Oyunlar maleesef Steam'de yok, yine malum yerlerden indirebilirsiniz. Emülatör Rehberi'ni uygulayarak (RetroArch) sıkıntısız bir şekilde oynayabilirsiniz.

BONUS
Ben 10 Alien Force: Vilgax Attacks
Eğer sizde benim gibi bir Ben 10 hayranı iseniz bu oyunu öneririm. Oyunda 10 uzaylının hepsini + Cannonbolt'u kullanabiliyoruz. Kendine has bir hikayesi de var. Uzaylıları kullanıp savaştığınız ve bulmacalar çözdüğünüz bir Ben 10 oyunu. Normal oyunlara göre gerçekten berbat olsa da bir Ben 10 oyunu olarak gerçekten güzel. Grafikleri çizgi film tarzı. Oyunu Xbox360 (Xenia) emülatöründen oynamanızı öneririm. Emülatör Rehberi'nde Xenia kurulumunu göstermiştim. Keyifli oyunlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Prince of Persia üçlemesi
Konuşmama gerek yok, satın alın ve oynayın... Şaka bir yana, bu üçleme benim oynadığım en iyi üçleme olabilir. Hikayesi, karakterleri, oynanışı, bölüm designları, müzikleri ve boss savaşları. Hepsi harika. Özellikle 2. oyunu benim en sevdiğim oyunlardan bir tanesi. Tam aradığım oyun. Prince of Persia'da yaptığınız 3 tane temel şey var; Bulmacaları çözmek, düşmanlarla savaşmak, parkur yapmak. Oynadığım en zevkli dövüş sistemine sahip oyunlardan bir tanesi. Oyunun öne çıkartan şey ise zamanı geri alma mekaniği. Yanlış bir şey yaptığınızda hatanızı hemen düzeltebiliyorsunuz. Çıktığı yılın çok ötesinde mekanik. Tabii ki Prince of Persia'dan bahsediyorsak Dahaka hakkında konuşmadan olmaz. Dahaka benim en sevdiğim oyun karakteri. Prens'in karanlık bir kişiliğe dönüşmesinin yegâne sebebi. Oyun boyunca sizi kovalar. Rahat bir nefes almanıza imkân sunmaz. Sizi kovalarken bu şarkı çalar. Herhangi bir şeye takılmak, sizi onun kucağına atar. Dahaka yüzünden oyunu bırakan kişiler tanıyorum :D Her neyse, kısacası Prince of Persia oynayın. Steam'de 3 oyunda mevcut. Sands of Time. Warrior Within. The Two Thrones. Yakın zamanda ilk oyunun da remake'i çıkacak.
prince-of-persia-trilogy-collection.jpg

SUPERHOT
Superhot bir FPS oyunu. Ancak sıradan bir FPS oyunu değil. Zaman sizin hareketinizle akar, siz durduğunuzda zaman çok yavaş akar. Bu mekaniği kullanarak düşmanlarınızın hakkından gelirsiniz. Oyunun bölüm designları çok basit olsa da kesinlikle yeterli. Ayrıca bir hikayesi de var. Harika olmasa da keyifli vakit geçirtecek türden bir hikaye. Eğer Matrix izleyip gaza geldiyseniz, bu oyunu oynayın. İki tane Superhot oyunu var. İkisi de aynı. Ancak ben ilk oyunu öneririm. Tabii seçim sizin. SUPERHOT. SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE.
ss_fc86a9ad2b6c4af520f0c09dad0ed7348ea4a2af.1920x1080.jpg

BONUS
İlk oyun önerim Spider-Man olmuştu. Şimdi sıra geldi ikinci oyuna :D Her ne kadar ilk oyunun yakınından bile geçmese de, kesinlikle kötü değil. Hikayesi ilk oyun kadar iyi değil ancak güzel bir hikaye. Bölüm designları hala güzel. Oynanış ilk oyun ile aynı. Yani Spider-Man size yetmediyse, doymadıysanız bu oyunu oynayın. Spider-Man 2: Enter Electro. Yine oyunu malum yerlerden indirip emülatör ile oynayabilirsiniz.
maxresdefault.jpg

THE ONLY THING THEY FEAR IS YOU
Arkadaşlar... Ben size Doom'u anlatamam... Ama gösterebilirim:

Doom Eternal oynadığım en iyi FPS oyunu. Büyük ihtimalle de daha iyisi gelmeyecek.
Alttaki oyunların aksine:
capsule_616x353.jpg

6b162434-eec2-415d-9ef4-2d2d84fea74c.jpeg

Amnesia_The_Dark_Descent_Logo.png

1465cdba220de8f27a978c5e0a16888bcb0c5a53.jpg

Siz onlardan korkmuyorsunuz. Onlar sizden korkuyor.
Steam sayfası. Parasını sonuna kadar hak ediyor. Daha iyisi yok.

Call of Duty: Modern Warfare Trilogy
Evet, listede bir Call of Duty oyunu olması gerekiyordu. Ben de en sevdiğim üçlemelerden biri olan MW üçlemesini ekleyeyim dedim. Oyunun hikayesi mükemmel. Bir FPS oyununda görebileceğiniz en iyi hikayelerden biri. Aynı şekilde karakterleri de çok iyi yazılmış. Kötü adamları gerçekten kötüdür. Oyundaki bölümler de çok iyi. Sizi gerçekten atmosferin içine sokuyorlar. Oyunun müzikleri de harika. Kısacası MW üçlemesi oynayabileceğiniz en iyi üçlemelerden birisi. CoD 4: MW 1. CoD: MW 2. CoD: MW 3.
maxresdefault.jpg

Katana Zero
Katana Zero bir aksiyon-platform oyunu. Güzel müzikler eşliğinde düşmanlarınızı kesip, bölümün sonuna ulaşmaya çalışırsınız. Level designı, oynanışı, görselliği gerçekten harika. Her bölümde farklı bir yerdesiniz ve gerçekten oyun hiç sıkmıyor. Fena olmayan bir hikayesi de var. Bu arada, oyun zor. Gerçekten zor. Eğer bölümün sonunda öldüyseniz, geçmiş olsun. Bölümün başından tekrar başlıyorsunuz. Ancak her öldüğünüzde farklı bir taktik deneyerek geçmeye çalışıyorsunuz ve bölümü geçtiğinizde, gerçekten tatmin oluyorsunuz. Oyunun fiyatı da gayet makul. Oynanış süresi aynı şekilde. Hemen satın alıp oynayın.
capsule_616x353.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi: