Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Öngörü/Teori Reddedilenler ve Elbaf Teori

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Konuyu biraz uzun tutacağım için, teori başlığına açmak yerine buraya açayım dedim.

Arkadaşlar biliyorsunuz D hakkında çok teori var. Devil (hatta meyvelerin adının bile çıkış noktası olduğunu düşünenler var.), Dawn (Şafak, seride çok fazla Şafak göndermesi var.), gibi gibi.

Ben bunun Denied yani reddedilmek olduğunu düşünüyorum. Yabancı bir forum sitesinde dolaşırken aklıma geldi. Benzer bir şey okuyordum. Denied kelimesini görünce de, “D.” Neden “Denied” olmasın dedim.

Dayak noktam ise zamanında Antik Krallık mensupları, günümüz Kutsal Ejderleriyle mücadele içindeydi. Ama bundan önce bir şey oldu ve dünya ikiye ayrıldı. Antik Krallığı yok etmek isteyenler ve yanında duranlar diye. Yanında olanlardan bir grup Kozuki idi yani Wano. Karşısında duranlar savaştan önce bir şey yapmak istedi ve Antik Krallık dışarıda kaldı. Ki zaten amaç Antik Krallığı yok etmekti.

Günümüz D.’leri de belli bir noktada ya kendileri Denied adını aldı. Yada onlara bu ismi verdiler. Belki kendilerini belli etmek için. Belki de tehlikeli olarak gördükleri bu kişilerin, kim olduğunu belirlemek veya bir gün izini kaybettirirlerse bu olaydan haberi olmayan kişilerin aslında kim olduğunu bilmek için yaptılar. Yada zamanla o hale geldi.

Belki de başlarda savaş sırasında, D. yoktu ve hükümetin kurucuları bunu sonradan bir tehlike olurlar diye, baştan tespit etmek için kalan aileleri bu isimlerle anmaya başladı zamanla oturdu. Ama büyük ihtimalle D. ismi savaş sırasında da vardı.

Ama eğer sonradan yapıldıysa Monkey, Portgas, Jaguar, Marshall, Trafalgar, Rocks gibi aileleri bu isimle andıysalar bu Jaguar gibi dev ailelerinin de aynı ismi taşımasını açıklar.

Ki bence farklı türlerden de D.’ler var ve biz D.‘ler hakkında Elbafta bir kaç şey öğreneceğiz. Kaido Wano üstünde duruyordu, kayıp yüzyılla bağlantıları çıktı.

BM’de Elbafla ilgileniyor. Ve bence bunun tek sebebi dev ırkından kimseyi dahil edememesi değildi. Devlerin tek yurdu Elbaf değil sonuçta. Tabii ki bu Elbafın gücünü de elde etmek istemesiyle açıklanabilir ki biraz da öyle. Ama bence Elbafta bir şeyler yatıyor, Wano gibi. Tayfanın hayallerine bakalım.

Luffy - KK olmak. En özgür insan olmak için istese de tarihle kesin bir bağlantısı var. KK olmak için Raftele çıkmak zorunda. Ve orada her şey açığa çıkacak.

Zoro - En İyi Kılıç Ustası ol ak. Bir sözden yola çıkılarak verdiği bir karar.

Nami - Dünyanın haritasını çizmek. Çizdiğinde Raftelden tut her şey açığa çıkmış olacak.

Sanji - All Blue’yu bulmak. Büyük ihtimalle Raftelin yüzdüğü okyanus All Blue. Luffy’i ikimizin hayalleri de aptalca dedi. Ve bir kaç kez de birlikte kullandı ikisinin hayallerini. Büyük ihtimalle Oda bilinçli yaptı.

Choppy - Tüm hastalıkları tedavi edebilmek.

Robin - Kayıp Yüzyılı öğrenmek.

Franky - Sunny ile tüm denizleri dolaşmak. Nami ile paralel bir hayal. O da ancak Raftel bulunduğunda gerçekleşecek.

Brook - Laboon’u tekrar görmek. Bu da Luffy KK olunca olabilecek bir hayal.

Jinbe - Muhtemelen balıkadamlarla, insanların bir arada yaşamasını istiyordur.

Usopp’un iki hayali var diyebiliriz. Birisi amacı öteki en çok istediği şey. Denizin cesur savaşçısı olmak ve Elbafa gitmek. Tayfada bir yeri veya şeyi bulmak isteyen herkesin (Brook dışında) hayalinin Raftel, Kayıp Yüzyıl veya One Piece ile bağlantısı var.

Aslında bana göre Luffy, Nami, Sanji, Robin ve Franky’nin hayalleri bunlarla bağlantılı yada bir şekilde ilgili. Usopp’un da Elbafa gitmek istemesinin. Elbaftaki artık tablet mi olur yoksa insan mı olur bilmem, birisi veya bir şey bize Kayıp Yüzyıl ile ilgili yada Raftelle ilgili bir ipucu verecek olmasını bağlanacağını düşünüyorum. Belki de 4. Yol Poneglpgy’i oradadır.

Yani her ne kadar Oda’nın TS sonrası her şeyi sallamaya başlaması aksini düşündürse de. Gene de Elbaf büyük savaşların olduğu değil, tarih ve Raftel ile ilgili en büyük ipucu aldığımız Arc olacak. Bence tabi. Devlerin uzun yaşamasına bir kaç kez vurgu yapılması da bu yüzden.

Bu arada 4.’nün nerede olduğu anlatıldıysa kaçırdım.