Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Reverie Arc'dan Beklentileriniz, Tahminleriniz

Uncle Paulie

Gözcü Baykuş
Gözcü Baykuş
latest

Bildiğiniz üzere Reverie yani Dünya Hükümet Toplantısı gerçekleşecek. Sizin bu toplantıya dair tahminleriniz ve beklentileriniz neler? ​

En önemsizi öncelikle, pek çok kişinin beklediğini düşündüğüm gibi, Sabo'nun tek yumrukla ağzını yüzünü dağıtması.

Onun dışında daha önce olsaydı Dragon ile ilgili bir şeyler beklerdim. Sonuçta bu adamın Barthomolew Kuma gibi bir adamı vardı, neden Vegapunk'a kendini sunarak intihar ettiğini merak ediyorum. Ivankov'u merak ediyorum.

Ama komutanları gördükten sonra açıkçası pek beklentim kalmadı. Şu anlık sadece Kuma meselesi ve kayıp yüz yıl ilgimi çekiyor. Mangaka kayıp yüz yıl olayını düzgünce becerebilir mi göreceğiz.

Tahminlerim ile Beklentilerim biraz farklı.

Beklentilerim ->

Bu kısmın biraz daha uzun tutulması hatta böyle bir yarım arc falan olması ancak işin aksiyonuna geçmeden önce cidden evren namına politik, sosyo-ekonomik ve de jeopolitik-lojistik bazı önemli bilgiler alır ve bunların ışığında bir hiyerarşi sıralaması görürüz.

Umarım Dragon ve Devrimciler nörflernip yakalanmaz ve 2. Marineford yaşamayız, Sabo'yu kurtarmak için vs

Aokiji,Magellan ve Savaş Lordları gibi kaç yıldır ne yaptıklarına dair hiç haber alamadığımız karakterlerden haberler almak.

Dünya Hükümeti ve Ejderlere dair ucundan az biraz daha bilgi verilmesi..

------------------------------------

Tahminlerim ise;

Marineford'da kafa yapısı olarak bir bölünme olacak gibi Akainu-Kizaru Vs Fujitora-Ryogyuku gibi ve Sengoku-Garp da bu gerilimi bastırmaya çabalayan kanat olacakmış gibi geliyor.

Balık Adam Adası Kraliyet Ailesi ihanete uğrayacak ve Shiraboshi Hükümet tarafından ele geçirilecek.. Antik Silahlardan biri kutsal topraklara gelmiş onun geri dönmesine izin vermeleri Dünya Hükümeti tarzına hiç uymuyor. Bu durumda onlara yolculuklarında eşlik eden Garp ile Dünya Hükümeti arası gerilebilir. Garp ne kadar denizci kahramanı olsa da artık adı lekelendi Dragon,Ace ve Luffy sağolsun. Bu olayda da onlara karşı gelecek gibi olurlarsa fişini çekmek isteyebilirler

Bu arc içerisinde en az bir dramatik ölüm yaşarmışız gibi geliyor bana çünkü ortam çok gergin.

------------------

Genel olarak umduklarım ise tabi ki saçmalıktan ve baş karakterin arkasını toparlayıp geriye kalan herkesi rezil etmekten uzak adam akıllı, ayakları yere sağlam basan epik bir hikaye okumak.. MF öncesi dönem gibi.

Hey gidi hey, yukarıdaki mesajıma baktım da, o zamanlar Oda'yı adam yerine, yazar yerine koyup mantıklı bir şeyler beklemişim.

Son manga bölümleriyle beraber Reverie mevzusu kapandı gibi. Yaşanan olayları ayrıntısı ile öğrendik ve gerçekten çok güzel bir arktı. OP'nin evreninin ne kadar zengin olduğunu bir kez daha hatırlattı ve beklentilerimi karşıladı.