Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Shigaraki ve Deku (MHA) vs 3 Amiral (OP)

Kim Kazanır?

• Deku ve Shiggy

Oy: 1 33.3%
  • 3 Amiral

Oy: 2 66.7%
  • Berabere

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

Garou

Efsane Baykuş
Üstat Kullanıcı
Bir anda aklıma geldi, Dressrosa arkına kadar geldim artık OP'nin kayda değer bir kısmını okuduğuma göre gördüğüm karakterlerden konu açayım dedim. 😄
Marine-Admirals-One-Piece.webp
4ic9h7rqk8ga1.jpg

Kurallar ve Şartlar
- Shigaraki güç çalamaz (özgünlük aldığı gibi) ve Decay yok.
- Amirallere dokunulabilecek.
- Shiggy vs Deku son savaştaki hallerinde tam sağlık ve güçteler.
- Amiraller zirve versiyonlarında.
Bilgi ve Hazırlık: Yok.
Zihniyet: Ölümüne, ciddi bir savaş olacak. Takım içi kavga yok.
Savaş Alanı: Türkiye'nin ortasında bir yer. Yakınlarda büyük bir su kaynağı yok.
_________
@Nabu @Monkey D Dragon @8Bit @Uncle Paulie @Monolith @Ronny @Shrimp @Flyjin ve başka bilen, yorum yapmak isteyen kim varsa buyurun.

Bir anda aklıma geldi, Dressrosa arkına kadar geldim artık OP'nin kayda değer bir kısmını okuduğuma göre gördüğüm karakterlerden konu açayım dedim. 😄
Marine-Admirals-One-Piece.webp
4ic9h7rqk8ga1.jpg

Kurallar ve Şartlar
- Shigaraki güç çalamaz (özgünlük aldığı gibi) ve Decay yok.
- Amirallere dokunulabilecek.
- Shiggy vs Deku son savaştaki hallerinde tam sağlık ve güçteler.
- Amiraller zirve versiyonlarında.
Bilgi ve Hazırlık: Yok.
Zihniyet: Ölümüne, ciddi bir savaş olacak. Takım içi kavga yok.
Savaş Alanı: Türkiye'nin ortasında bir yer. Yakınlarda büyük bir su kaynağı yok.
_________
@Nabu @Monkey D Dragon @8Bit @Uncle Paulie @Monolith @Ronny @Shrimp @Flyjin ve başka bilen, yorum yapmak isteyen kim varsa buyurun.
Güç tartışmalarıyla ilgilenmiyorum ben Muhammed. Hele farklı evrenler olunca.

Artık etiket de atılmıyor bize

Şöyle düşünüyorum; tabii ki farklı evrenler olduğu ve çok aşina olmadığım için hatalar olabilir, Amiraller bir adım önde gibi duruyor. Bir kere, Shigaraki'nin en büyük kozu olan "Decay" yeteneğinin olmaması, aslında takımın en büyük hasar potansiyelini ortadan kaldırıyor. Evet, son formundaki fiziksel gücü ve rejenerasyonu çok etkileyici, ama Amirallerin Logia meyveleri sayesinde zaten normal saldırılara karşı dokunulmazlıkları var. Kuralda dokunulabilir denilse bile, bu adamların vücutları hala magma, buz ve ışıktan oluşuyor, yani bir darbeyle öyle kolay kolay düşmezler.

Ayrıca, Amirallerin elinde Haki kozu var. Yıllarca sayısız güçlü korsanla savaşmış bu tecrübeli komutanlar, Gözlem Haki'si sayesinde Deku'nun inanılmaz hızını ve hamlelerini önceden tahmin edebilir, Silahlanma Haki'si ile de saldırılarını savuşturabilirler. Hele Kizaru'nun ışık hızındaki saldırıları, Akainu'nun devasa magma yumrukları ve Aokiji'nin geniş alanı donduran yeteneği... Bu üçlüye karşı durmak, özellikle de Decay olmadan, çok zor.

Deku ve Shigaraki'nin de avantajları var tabii. Deku'nun One For All'u ve Blackwhip gibi diğer Quirk'leri onlara müthiş bir hareket kabiliyeti ve esneklik sağlıyor. Shigaraki'nin rejenerasyonu da onu kolay kolay düşmeyecek bir tank haline getiriyor.

Yine de, Logia ve Haki'nin sağladığı üstünlükler, özellikle de Shigaraki'nin ana yeteneğinin kısıtlanması, bence Amirallerin kazanma ihtimalini bir hayli yükseltiyor. Bu savaş, güçlerin ham büyüklüğünden çok, yeteneklerin doğasına ve tecrübeye dayanır. Ve bu konularda Amirallerin eli daha güçlü.

Veled-i zinaların olduğu seriyi bitirmediğim için seri sonu halleri ne kadar güçlü bilmiyorum.
Sen çoğunu okumuştun diye hatırlıyorum. Bakugo Shiggy'le dövüşürken vardın. Shigaraki de Deku da güçlerine alıştı ya. Shiggy Decay'le Fuji Dağı'nı yok edecekti Deku yeri patlatarak engel oldu falan. Onun haricinde sayıya dökülebilir bir featleri olmamıştı sanırım. İkisi de Prime All Might+ seviyedeler üstüne özgünlükleri var.

Shigakaraki de güç çalabilme ve/veya decay olsa belki ikili alır diyebilirdim ancak bu şartlarda 3 Amiral çok fazla, özellikle de uyanış açarlarsa olay çok başka bir boyuta taşınabilir.

Son düzenleme:
Amirallere dokunulabilecek yazıyor ama haki kullanımı buna nasıl etki edecek? Amiral tarafı zirve güçleriyle rahat alır.