Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Silver Surfer( Classic ) vs Superman( Post Crisis )

Norrin Radd

Genç Baykuş
Tecrübeli Kullanıcı
RcXfJ1.png

Hatırlatmalar

- İki tarafta sınırlarını kaldırmış durumda fakat aklı başındalar.
- Bayıltan veya öldüren kazanır.
- Karşılaşma Mars'ta geçiyor( uzay boşluğu kullanılabilir ).

R1- İki tarafta birbirlerinin güçlerini ve zayıflıklarını biliyor.
R2- İki tarafta birbirlerinin güçlerini ve zayıflıklarını bilmiyor.

Bonus Round: R1'in aynısı fakat karşılaşma güneşin yanında geçiyor.
Emotional Round: Yine R1'deki durum geçerli. Fakat SS, Lois Lane'yi öldürmek için, Superman ise onu korumak için savaşacak.

NOT: Resimler vs'de belirttiğim çağın resimleri değil biliyorum, vs'deki durumlarına uygun olması için bu resimleri koydum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bu konunun benzer açılmıştı Silver Surfer vs Superman :D

Ama kendi fikrimi belirtmem gerekirse:

R1: SS alır diyorum.Bilgi zaten SS'in işine yarıyor.Kırmızı güneş radyosyonu ile Süpermeni zayıflatarak aşırı zorlanmadan kazanır

R2: R1 Yine SS alır diyorum.Evet bu sefer bilgi yok ama yinede daha çok yönlü olduğu için SS Alır

Bonus Round: Zor maç. Eğer SS maçın başında güneşi yok ederse kazanır.Ama güneşi yok etmeyip Süpermen güçlenmeye devam ederse bilemiyorum iki türlüde gidebilir

SS, alttan alıp, zarar vermeden olayı halletmeye vs çalışmazsa iki raundu da alır. Bir tek bonus rauntta Supe'ün şansı var.

Aslında bu konunun benzer açılmıştı Silver Surfer vs Superman :D

Ama kendi fikrimi belirtmem gerekirse:

R1: SS alır diyorum.Bilgi zaten SS'in işine yarıyor.Kırmızı güneş radyosyonu ile Süpermeni zayıflatarak aşırı zorlanmadan kazanır

R2: R1 Yine SS alır diyorum.Evet bu sefer bilgi yok ama yinede daha çok yönlü olduğu için SS Alır

Bonus Round: Zor maç. Eğer SS maçın başında güneşi yok ederse kazanır.Ama güneşi yok etmeyip Süpermen güçlenmeye devam ederse bilemiyorum iki türlüde gidebilir
O konuyu görmemişim, biraz eskide kaldığı için sanırım :D Olsun yinede bu vs'de farklı durumlar söz konusu. 1 round daha ekledim onuda cevaplayabilirsiniz.

SS, alttan alıp, zarar vermeden olayı halletmeye vs çalışmazsa iki raundu da alır. Bir tek bonus rauntta Supe'ün şansı var.
1 round daha ekledim onuda cevaplayabilirsiniz :)

Yorumlar için teşekkürler.

Ss e süpo nasıl hasar verecek süpermenin yumruğu yada heat visionu içinden geçip gider. Hatta heat visionu emebilir bile yanlış hatırlamıyosam. Sonrada süpoya geri gönderir. Silver surferin Thanos'un yumruklarıyla yediği dayak var bir bildiğim onda da Thanos'un telepatik telekinetik hiper süper güçlerinden dolayı süpermen milyonlarca yıl güneş banyosu yapmadıkça böyle güçleri yok.

R1 Ss.
R2 de Superman'in zayıflığını keşfedemezse Ss ,Superman daha avantajlı.Sınıları kaldırılmış bir Superman'i fiziksel olarak tanklayamayabilir.Superman diyorum.
Bonus Raund Superman kazanır.Güneşe yakın olduğunda inanılmaz güçleniyor.Ss'in bu derece güçlenen Superman'in fiziksel gücüne karşı koyabileceğini düşünmüyorum.

Peki SS bloodlusted mı olacak yoksa her zaman ki pasifist karakterin de mi ?
İki tarafta elinden geleni ardına koymayacak, tüm sınırlarına kadar zorlayacak diyelim :)

R2 de Superman'in zayıflığını keşfedemezse Ss ,Superman daha avantajlı.Sınıları kaldırılmış bir Superman'i fiziksel olarak tanklayamayabilir.Superman diyorum.
Fiziksel olarak tanklamaya çalışacağını sanmıyorum bu kadar geniş bir skillset'i varken. Ki çok uzun süre olmasada sırf fiziksel olarak da tanklar o ayrı :)

Superman'e şans veren yok mu tartışmak isterdim :( Fiziksel olarak karşılık veremez demeyin ama bu tartışılacak bir yorum değil. Hulk ile Superman'i karşılaştırmıyoruz sonuçta biraz komik oluyor :)

Superman'e şans veren yok mu tartışmak isterdim Fiziksel olarak karşılık veremez demeyin ama bu tartışılacak bir yorum değil. Hulk ile SS'i karşılaştırmıyoruz sonuçta biraz komik oluyor
Superman genelde 3 tip yeteneğe zaafı vardır.

1- Orta ve Üst Seviye Büyü
2- Üst Seviye Enerji ve Madde Manipülasyonu
3- Çok üst seviye mental beceriler (saykik, telekinetik, telepati, empati vs vs)

SS bunlardan 2. ve 3. sünü sağlıyor.

Özellikle 2. olan. 1. Raunt zaten bu sebep dolayısıyla SS'e aşırı avantaj sağlıyor. SS, Kriptonit ya da kızıl güneş radyasyon yayılımını rahatlıkla taklit edip (Captain Atom'un yaptığı gibi) Superman'e dünyayı dar edebilir. Evet hız, dayanıklılık, kuvvet, sezgiler vs gibi hiç bir konuda SS, Supe'ün dengi değil ancak oldukça yakın. Fakat SS'in iyi olduğu konularda Superman ona yakın falan değil.

Ayrıca kendi kafamdaki"Sağlıklı Güç Hiyerarşisi" fikrinin ve olgusunun selameti için de SS'in her daim Superman'den üstün bir varlık olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada bu Superman, SS'i asla yenemez demek değil. Kulağa ve göze saçma gelmeyecek bir ton Superman'in, SS'i alt ettiği alternatif senaryo öngörmek mümkün ancak totale bakınca SS > Supe.

R1: SS büyük ihtimal alır. SS kızıl güneş radyasyonu yaymadan bile Superman'e çok çekişmeli bir savaş yaratabilecekken zayıflıklarını bildiği hali Superman'i yenmesini daha kolaylaştıracaktır.

R2: Çok arada bir durum. Superman ile fiziksel savaşa girmeyi düşünmemeli bile. Refleksler ve hız bakımından da Superman daha iyi. Ama SS'in çok daha fazla özelliği var. SS 1 tık önde bence.

Bonus: R2'nin aynısı gibi bir şey. Güneş + kızıl güneş radyasyonu olacağı içib nötrleniyor. Superman SS'i güneşin içine sokup savaşırsa SS kızıl güneş radyasyonu yaymakla mı uğraşacak Superman ile savaşmakla mı ? Bu sefer Superman'e daha yakınım

Emotional: Valla konu Lois olduğunda Superman'in yapacaklarını hayal dahi edemiyorum :D Superman tüm hızı ve gücünü kullanır. SS öyle bir speedblitz'e karşılık verebileceği ya da bayılmadan tanklayabileceği sözünü veremem. Öldürmek olsa SS alırdı ama bayıltmak yetiyorsa Superman alır.