Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Anime Sizi En Çok Etkilemiş Anime&Manga Karakterleri

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
Bazı karakterler vardır ki, onları sadece sevmekle kalmazsınız ve hayatınızı etkilerler. Sizi bir şeyi düşünmeye veya sorgulamaya sevk etmişlerdir. Ya da sadece onlarla çok özdeşleştiğiniz için etkiler. Veyahut başka bir sebebi vardır. Sebebi ne olursa olsun, bu doğaldır. Sonuçta anime ve mangalar da bir hikaye anlatım tarzıdır ve edebiyat, binlerce yıldır insanları etkilemektedir.

Kimdir bu karakter(ler)? Favori karakterlerinizin değil, sizi derinden etkilemiş karakterlerin sorulduğunu unutmayın.

Benim favori karakter anlayışım %50-60 oranında (en az) cool olma, güçlü olma, afilli laf etme , hype yaptırma gibi şeylerden ziyade , özgünlük, bağdaştırılabilirlik ve bıraktığı etki. Hem kontakt olarak etki hem de bir itiş, bir darbe olarak etkiye dayandığı için zaten favori karakterlerin genelde bende en çok etki bırakanladır çünkü karakterlerimi buna göre seçerim.

Ama her favorim elbette bu "etki altına alma" kriterine uymuyor fakat uyanlar;

Ve beni tanıyan herkesin bildiği gibi bu konuda tahtından indirilmesi çok çok çok zor olan Naruto serisinden Jiraiya var.

Jiraiya'nın pek çok kontrast barındırıyor olması, çocuksu derece hayalperestliğinin ve döneminin şartlarına göre kulağa gerçekçi gelmeyebilecek ideallerine göre aynı zamanda kendisinin sürreal tarafının farkında ve bilincinde biri. Yani "Her şey güzel olacak biz kazanacaz hollleeeeeee , nakaaaaamaaaa" falan diyen biri de değil.

Naruto'ya gelip Sasuke'nin peşinden gidiyorsan aptalsındır dedi. Bunu diyen adam nefret zincirini kırma fikrinin babası. Yani Jiraiya benim hiç bir mentor karakterinde görmediğim bir "denge" unsuruna sahip. Ve inanılmaz kontrast sahibi hiç bir özelliği çok aşırıya kaçmıyor.

Sakar ama en becerikli adamlardan biri
Saf ama dünyanın en iyi 2-3 ajanından biri
40 yıldır aynı kadını seviyor ama elinden geçmeyen profesyonel kalmamış
Bazı konularda umudunu kaybetmiş, pes etmiş ama bu melankoliye ve diğer insanları suçlamaya asla varmamış. Eğer o umudu tekrar yeşertebileceği şartlar sağlanıyorsa anında yeşertebiliyor tripli değil.
Karanlık ve gizemli bir geçmişe sahip olmasına rağmen çok dürüst ve açık biri
Vs vs vs

Ben hayatta "denge" arayan biri olduğum için Jiraiya beni kendisine direktman çekti ...

Elbette beni başka etkileyen karakterler de oldu ancak onların hepsi karakter olarak, tasarımları, karizmaları ve hikayeye katkıları ile alakalı idi kendi evreninin dışında benim için çok aman aman anlamı olan şeyler değillerdi. Ama Jiraiya sanırım bu konuda şimdilik tek.

Jiraiya seviyesinin onda biri olmamakla birlikte beni çok etkileyen bazı karakterler;

Von Hohenheim -> FMA
Teresa, Miria -> Claymore
Gaara,Naruto -> Naruto
Otcho -> 20th CB (Jiraiya'ya en yakın bu abi olabilir manen etki konusunda)
FSJ -> Zi Yu

Wolfgang Grimmer
Ne yazsam spoiler o yüzden yazmamayı seçiyorum Monster okuyun izleyin.
DwK1mwfWoAA8Sfq.jpg

Etki bırakmış çok az karakter var, kötü karakterler daha çok etki bırakıyor ,daha fazla görseydim Chrollo Lucifer diyebilirdim.
Johann Liebert aynı şekilde biraz daha fazla görseydim diyebilirdim.
Yaşadıkları sonucunda , büyük bir amaca sahip olmaktan ziyade bir fikre tutunup yaşaması daha etkileyici.

SAKATA GİNTOKİ diyeceğim.

Ek olarak; eğer D.Gray-Man'ın sonunu görebilirsem Millennium Earl diyebilirm.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne olduğunu bilerek izlediğim ilk anime, Naruto'idi. Orada da beni etkileyen ilk karakter Naruto olmuştu. Acıklı hikayesi beni çok etkilemişti. Ama karakter olarak ilk etkileyen, Hiruzen'di etkisi hala daha üstümdedir. Bunların dışında Jiraiya, Minato ve Kushina, ölürken Ace, Spike Spiegel, Reborn, Sakuragi, Ichiryu ve anime dışından Zi Yu ile Zi Shou sanırım.

Escanor diyorum.Normalde aşırı egolu kişileri pek sevmem ama bu adam aşırı bir ego yok,Ultra mega aşırı ego var.Ve adam söylediği her cümlede ne bir yalan var ne de bir inançsızlık ne de o cümlelerinde altında kalacak yürek.Ego bir adama en fazla bu kadar yakışabilirKurgusal evrenlerde görülen en badass adam.

ALL HAİL THE KİNG
.

bh3TU.gif

İnanılmaz Karizması ve sarsılmaz bir karakteri ile beni inanılmaz etkileyen bir karakter Dragon.Çok büyük adam çooook

En çok süpermanden etkilendim ama manga / anime karakteri değil.