Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Sukuna(Heian Dönemi) vs Sukuna(10 gölge Tekniği )

Uchiha Madara

Devrimci Baykuş
Üstat Kullanıcı
RYOMEN SUKUNA
717261B2-6855-4240-A3CC-EC7CA5C57EB4.jpeg

VS

RYOMEN SUKUNA

SRB4O.jpg

• Heian dönemi Sukuna 20 parmak gücünde ve yorozunun hediyesine sahiptir
  • On gölgeli Sukuna 19 parmak gücünde ve 10 gölge tekniklerini kullanabilir sadece
  • Mahoroga Sukuna’nın tekniklerini adapte olmamış şekilde başlar
  • Dövüş yeri shibuya.

Son düzenleme:
Zorlu bir maçın sonunda Sukuna kazanır diye düşünüyorum. :cool:

Neyse ciddi bir şekilde yorumlarsak açıkçası cevaplaması zor. Ben kendim de çok emin olmadığım için CV listemde spesifik olarak belirtmedim Sukuna'nın halini.

Yalnız şunu netleştirelim, Gojo ile dövüşmeye gitmeden önce Kenjaku Sukuna'ya mumyalanmış kafatasını da getirdi. "Bu kayıp parmağı telafi eder mi?" diye sorulduğunda da Sukuna "Fazlasıyla eder." tarzı bir şey söylemişti. Yani günümüz Sukuna'sı 20 parmak gücünü de geçmiş olabilir anlayacağınız. Bu yüzden güncel değil de Heian Era Sukuna'dan bahsedeceksek güncelden bir tık zayıf olarak alacağım. (gerçi pratikte ne kadar fark eder o tartışılır)

10 Gölge Teknikli Sukuna'nın en büyük avantajı tabii ki Mahoraga. Bir de ekstradan Agito'yu yapabilir ancak Agito, Mahoraga ya da kendi kalibresinde değil o net belli.

Heian Sukuna'nın avantajı ekstradan ağız ve kollarıyla, mühür ve afsun yapabilecek olması. Bu, dövüş sırasında hem yakın dövüşe girip hem de Jujutsu'sunu güçlendirebilmesini sağlıyor.

Şimdi bu ikisinden hangisinin daha büyük avantaj olduğu biraz duruma bağlı. Şu durumda Mahoraga Sukuna'nın kesme ataklarına zaten adapte oldu. Adapte olma şeklini bildiğimizden ateş elementine de adapte olmuş olabilir. Ve açıkçası şu an Yorozu'nun hediyesi hariç Sukuna'nın ekstra ortaya koyabileceği bir teknik yok. Şu kendini tutma meselesi yüzünden ve hala Lanetli tekniği bir sır olduğundan ilerde işler değişebilir ama şu an için Heian Sukuna'nın Mahoraga'yı devirebileceğini sanmıyorum.

@Garou 'nun da bahsettiği üzere, kayıp parmağın telafisinin, kayıp parmaktan bile daha çok güç vereceği belirtildi zaten.

Bunun üstüne bir de 10 Gölge Tekniği geldi ki bunlar için Mahoraga gibi OP bir wild card da vardı.

Bence Sukuna'nın en güçlü formunu görmüş olabiliriz. Eski Sukuna göstermediği bir şey gösterirse, yani o döneme dair bilmediğimiz bir gücünü keşfedersek o zaman belki fikrim değişebilir ancak şimdilik bırak Sukuna'yı, Mahoraga alone solos durumu var gibi.

JJK pek sevmesem de konu yaratıcı olmuş ellerine sağlık @Mihawk

Maho’yu kendi bedeninde olmayan 15 parmak Sukuna paketledi zaten hocam
Ama Gojo dövüşünde o kadar çok şeye adapte oldu ki, güçlendi. Kaldı ki Megumi'nin çağırması ile Sukuna arasında fark vardır gibi geliyor bana.

En basitinden Gojo karşısında işin %60-65'ini Mahoraga yaptı.

Ama Gojo dövüşünde o kadar çok şeye adapte oldu ki, güçlendi. Kaldı ki Megumi'nin çağırması ile Sukuna arasında fark vardır gibi geliyor bana.

En basitinden Gojo karşısında işin %60-65'ini Mahoraga yaptı.
Ya dediklerinizde haklısınızda konuyu açarken Maho’nun adapte olmamış halini belirtmeyi unutmuşum.Yoksa zaten bende Adapte olmuş maho+Megumi bedeninde ki sukunayı yeneceğini sanmam.

JJK çok hakim olduğum bir evren değil, Culling Game+Gojo dövüşünü animede gördükten sonra daha iyi idrak edebilirim anca.

Gojo'nun söylediğine göre yenilmesinin sebebi Gölge Tekniği değil. Aksine Megumi'nin bedeninde olmasa yine yenileceğini iddia ediyor.

Yani Sukuna Megumi olmadan da Gojo+ zaten. Bence çıkarım yapması zor. Konudaki yorumlara uyup ben de Megumi'nin bedenindeki Suku diyeyim.

Gojo'nun söylediğine göre yenilmesinin sebebi Gölge Tekniği değil.
Öyle dese de görülen köy öyle değil. Tüm açıklar mahoraga sayesinde yaratıldı ve Gojo'nun , megumi bedeni sebebiyle tereddüt de olduğu diğerleri tarafından belirtilmişti.

Ya dediklerinizde haklısınızda konuyu açarken Maho’nun adapte olmamış halini belirtmeyi unutmuşum
Ancak sorun şu, uyum sağlayamadan yenebilecek mi ? Yani heian dönemi sukuna, gojo dan o kadar kat be kat üstün olacak mı ?

Çok çabuk yenebilirse dediğin de haklısın ancak. 19 Parmak iken , 1 Parmaktan çok daha fazla güç veren bir şey yedi yani Sukuna'nın kendisi zaten buff alıyor. 10 Gölge ve Mahoraga bonus yani burada.

Megumi bedeninde olması base olarak daha güçsüz yapıyor ancak aldığı boost alması gerekenden fazla olduğu için ben o megumi bedeninde olma olayının bir handikap olduğunu düşünmüyorum.

Öyle dese de görülen köy öyle değil. Tüm açıklar mahoraga sayesinde yaratıldı ve Gojo'nun , megumi bedeni sebebiyle tereddüt de olduğu diğerleri tarafından belirtilmişti
İlla ki içinde bir yerlerde tereddüttedir ancak yine Megumi için tereddütte olacak bir konumda olmadıkları da söylendi.

Ayrıca Gojo neden mütevazi davransın en yakın arkadaşı ve devrelerinin olduğu bir ortamda? Dövüştüler ve samimi fikirleri bunlar. Ha bence dövüş çok kötü yazıldı ama ona yapacak bir şey yok.

Cevaplar için teşekkürler.
Konu güzel olmuş bu arada. 😄

Ben yazmayı unuttum ama Maho sukunanın tekniklerine adapte olmamış şekilde başlıyor.Dövüş içinde olabilir tabi.
Ha o zaman daha ortada bir maç. Muhtemelen maçın başlarında Heian Era Sukuna bastırır ekstra kol ve ağız yüzünden ama 10S Sukuna da arkada Mahoraga'yı açık tutarken yeterince oyalanırsa sonunda paket eder. Şu anlık hala 10S Sukuna'yı destekliyorum. Elinde epey bir seçenek var çünkü.

Gojo'nun söylediğine göre yenilmesinin sebebi Gölge Tekniği değil. Aksine Megumi'nin bedeninde olmasa yine yenileceğini iddia ediyor.

Yani Sukuna Megumi olmadan da Gojo+ zaten.
Yenileceğini iddia etmiyor. "10 Shadow olmasaydı da kazanacağım garanti değildi." diyor. Valla açıkçası bu söylemler iki taraf için de değişti dövüşten sonra. Dövüşten önce Gojo biraz sıkardı ama alırdım tarzı bir kafadaydı, dövüşten sonra aha yukarıdaki duruma döndü. Sukuna da dövüşten önce "Sen sadece kesme tahtamdaki başka bir balıksın." diyordu dövüşten sonra adama verebileceği en büyük saygıyı falan verdi.

19 Parmak iken , 1 Parmaktan çok daha fazla güç veren bir şey yedi
Hocam bu arada onun çevirisi değiştirilmiş galiba. Dün kontrol ettim tekrar resmi çevirir olduğunu varsayıyorum.
0222-003.png
0222-004.png
"Compensate"e çevirilmiş. 3 aşağı 5 yukarı 20 parmak gücünde yani.