Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel The Breaker

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
The.Breaker.:.New.Waves.full.1557245.jpg
Yayın Tarihi: 1 Haziran 2007, New Waves 8 Ekim 2010

Bitiş Tarihi: 20 Temmuz 2010, New Waves 8 Mayıs 2015, üçüncü seri gelecek

Mangaka: Park, Jin-Hwan (çizim), Jeon, Geuk-jin (hikaye)

Dergi: ilk seri Young Champ, New Waves Daum Webtoon

Türler: Aksiyon, Komedi, Drama, Dövüş Sanatları, Okul

Cilt: ilk seri 10, New Waves 20, üçüncü seri gelecek

Bölüm Sayısı: ilk seri 72, New Waves 203, üçüncü seri gelecek

Koo Ryong Lisesi'ne geçici olarak gelen yeni İngilizce öğretmeni Chun-Woo, aslında sıradan bir öğretmen değildir. Tesadüfen sınıfındaki öğrencilerin kavgasına şahit olur. Sınıfın zorbaları, Shioon adındaki zayıf çocuğu bir güzel pataklıyorlardır. Chun-Woo ise olaylara karışmadan olanları izlemekle yetinir.

Chun-Woo'nun bu okulda olmasının amacı başkayken okulun içindeki günlük olaylara karışır bulur kendini ve içinden çıkılmaz bir hale gelir her şey. En beklenmedik şey ise Chun-Woo'nun sözde öğrencilerinden olan Shioon'un Chun-Woo'nun nasıl dövüştüğünü görmesi ve kendisini olağanüstü bir şekilde çatıdan atlarken kurtardığını düşünmesiyle öğretmeninden dövüş dersleri alabileceğini düşünmesidir. Ancak bu o kadar kolay değildir. Fiziksel açıdan neredeyse sıfır bir atletikliğe sahip olan Shioon için dövüş sanatları eğitimi almak neredeyse imkansızdır. Shioon inatla dövüş sanatları eğitimi almakta ısrar eder yinede. Bunun en önemli sebebi ise okulun en güzel kızlarından biri olan Saehee onun kız arkadaşıdır ve artık ona ve kendisine karşı ezik olarak görünmek istemiyordur ve bu yüzden güçlenmek ister. Tabii bunu o güçsüz bedeniyle yapması mümkün olacak mıdır?

@rasyonel
Yakın zamanda gelmesi bekleniyor sanatçılar üzerilerinde çalıştıkları seriyi bitirdiler paylaştıkları blogda asistan aradıkları filan yazıyordu.

Seri güzel gibi görünüyor. Başlayacağım galiba. Bir de üçüncü sezon hala çıkmadı galiba öyle mi?

Bi sitede böyle diyodu.

Yazar-illüstratörün dediği gibi, manhwa'nın son ciltlerinin piyasaya çıkması birkaç yıl alacak. Geuk-jin ve Jin-hwan'ın halihazırda dizilmiş projeleri olduğu düşünüldüğünde, tamamlamaları daha uzun sürebilir. En erken, 2022 çıkış tarihi en olası gibi görünüyor

Nisan ya da Mayıs ayında dönüyor naver üzerinden, yazar on bölümü çizmiş bile.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Part 2'de ana karaktere kıl olduğum için hem de part 3 haberleri yayılıyordu sonra okurum diye bıraktım, geliyorsa bakayım bir ara, Veritas da geri dönsün bari.

Eternal Force yeni sezon adı.

Biraz baktım da 1. bölüme. İlk sezonu andırıyo biraz. :D Dayak yiyen yeni karakter felan var.

Raw bölümler birikmiş herhalde çevirisini üstlenen flamescans 1 günde 3 bölüm çıkardı. Daha da çıkaracak mı bilmiyorum.

Webtoona geçmesi çok etkilemiyor beni de. Renklendirmelerin garipliğinden midir çizer ekibini mi kaybetti bilmiyorum özellikle yüz detaylarında çok gerileme var. Siyah beyaz devam etseydi keşke webtoon tarzına geçse de. Çünkü çizgi gölgelendirmeyi çok iyi yapan biriydi. Şimdi tamamen dijital boyama anlayışına geçmiş işi kolaylaşmıştır belki de kalite düşmüş.

Hikayesinin devamını merak ettiğimden takip edeceğim zaten de. Renklendirme ve çizim ilk başta çok amatör geldi. Sonrasında tanıdık karakterleri gördükçe yeniden ısınmaya başladım ilk 3 bölüm özelinde. İlginçtir hep en güzel çizimler ilk 3 bölümde siyah beyaz olanlar. Gerçi beklendik bir şey. Harcamalık karakterlerin tiplerine önem vermiyor. Bir tek eski karakterlerin yüz tipi kendi stilini anımsatıyor. Zamanla daha güzel renklendirmeye başlayabilir bunu bir çok seride gördüm webtoon özelinde. O sebeple şans verereceğim. Şu an giriş bölümleri zaten. Eski bölümleri de arada yeniden okuyacağım unuttuğum çok nokta var.

Edit: mm scans de çeviriyormuş o da 4. bölüme kadar çıkarmış. Baya yarış var belli ki :D Bu arada okudukça seriyi özlediğimi fark ettim. Devam ederim ben buna.

İlk 6 bölümü okudum.
Bazı yerde eski çizimlerden eser yok. Şu an işlenen hikaye de kötü değil ama çok az değişik versiyonunu ilk sezonda gördük zaten. Hikayeye 0'dan eleman ekleyeceğine ana hikaye ile devam etseydi keşke.

Baktı webtoon çizmek kolay işi 4. sezona sarkıtmayı falan mı düşündü acaba? 6 bölüm sırf bu lavuğa ayırmak sezon için pek iyi başlangıç olmadı.

7. Bölüm

Şu yeni karaktere bi siyego çeksek de ana hikayeye dönsek. Ama en azından 5-10 sayı daha bunu başrolde görürüz gibi.
Sezona başlama şekli leşş