Ben bunun 2 farklı tercih olduğunu düşünmüyorum. Eğer yapımcı oyunu ya abi fps daha çok seviliyor hadi fps yapayım kafasında yapıyorsa zaten amacı garanti oynamaktır. Bu kadar tecrübeli ve yapımı bazen 7-8 seneyi bulan oyunlarda yapımcılar sunmak istedikleri şeyin hangi kameraya uygun olduğunu karar verebilirler. Bunun en iyi örneğini bence cyperpunk da gördük,göreceğiz. Dar ve koridor stilli bir durum varken, o basıklığı hisedebilmen için gereken şey fps bir kameradır. Ama asıl amacın açık dünyada gezmekse tps kamera daha yardımcı olur sana. Skyrim,gta gibi ikisi arasında geçiş yapılan oyunlarda, özellikle skyrim de mağaralara girdiğimizde otomatik olarak fps kameraya geçme gereği duyarız. Tps ise genelde amacımız manzara izlemek, karakterimizi izlemek için tercih ettiğimiz bir kamera açısıdır. Ama yapımcı tamamen seni farklı bir psikolojiye sokmak istiyorsa senden bu seçenekleri alır, almalıdır da. Çünkü ben oyuncu olarak alışkanlıklara sahibim ve sen yapımcı olarak benim ne istediğimi benden daha iyi bilmelisin.
Bunu daha farklı anlatacaksam, tüketici ürün eline gelene kadar ne istediğini o kadar bilmez aslında. Geçmiş tecrübelerinin yanılgılarla dolgu gölgesindedir sadece. İsterse oyun ayak bakış açısında olsun, adamın amacı bize ayak olma hissiyatını vermekse denerim ben oyunu. Fpsmiş, tpsmiş diye bakmam ben bir oyuna ya bugünde tps oynayayım yada fps oynayayım kafasında oyna da girmem. Eskiden tps kameraya inanılmaz takıntılı biri olsam da, artık oyunları tecrübe olarak gördüğümden yeni şeyler deneyin aq modundayım sadece. Tps kameralar genelde sana evren ve dünya gösterme niyetinde olduğu için anket de tps diyeceğim.