Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Türk Futbol Tarihinde Bir İlk

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
11 Aralık 2023, Pazartesi günü oynanan Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında Ankaragücü kulübünün başkanı Faruk Koca, sahanın ortasına koşarak geldi, maçın hakemi Halil Umut Meler'e önce yumrukla saldırdı, daha sonra arkasından gelen 2 kişi de yerdeki Meler'i tekmeledi.

Olayın ardından hakemler maçlara çıkmama kararı alınırken, TFF başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı açıklamada "Liglerin, süresiz olarak ertelendiğini." belirtti.

meler.pngMeler 4.pngMeler 3.pngMeler 6.pngMeler 5.png
Evet arkadaşlar Türk futbolunda ve hatta belki de Avrupa futbolunda ilk kez yaşanan bu olay hakkında düşünceleriniz neler?

Ekli dosyalar

• Meler 2.png
    Meler 2.png
    766.8 KB · Görüntüleme: 1
Türk futbolundaki lağım patlamıştır artık. Akıllara 2022'de yine Ankaragücü tarafından saldırıya uğrayan Josef'in kendini savundu diye ceza alması ve sonrasındaki sözleri geliyor. Bugünlerin geleceği belliydi.

Taraftarı, kulüp yöneticileri, kulüp başkanı hepsi bu durumu savunuyor ve pişman değiller. Yöneticiler başkanı öven tivitler atıyor, Gecekondu arkandayız başkan diyor. Küme düşürmek az kalır. Daha ağır bir ceza gerekiyor.

Burada da belirttiğim gibi, camia olarak hiçbir pişmanlıkları yok. Önce hepsi destekledi, sonra Cumhurbaşkanı, İçişleri bakanı falan da tepki gösterince R yapıp özür mesajı attılar. Kesinlikle küme düşürülmesi bile az kalır bana göre. Bu olay milat olmalı ve ağır bir ceza gelmeli.

2014'te hakemi odaya kilitleyenleri de biliyoruz. Tamam ben de sinirlendiğimde tepki gösteriyorum hakeme ama bu adamlar direkt adamlara saldırıp zarar veriyor.

Dediğim gibi, kulüp başkanına, kulübe, yöneticilere, taraftara en ağır cezayı uygulamalılar. Ancak böyle olayın ciddiyeti gösterilebilir.