Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Violet Evergarden

Ascalon

Ulak Baykuş
Ulak Baykuş
thumb-1920-901101.png
Yapım Yılı: 11 Ocak 2018

Stüdyo: Kyoto Animation

Kaynak:
Light Novel

Türler: Drama, Fantezi, Hayattan Kesitler

Format: Tv

Bölüm Sayısı: 13

Seri Violet adındaki, büyük savaşta kollarını kaybetmiş ve yapay kollar ile yaşamını sürdüren savaş gazisi bir kızın hayatını anlatıyor. Violet geçmişi ve yapısı gereği insan duygularını ve özellikle sevgi gibi karışık duyguları kavrayamayan bir varlıktır. Savaş sonrası hayatında normal bir hayata adapte olması ve aşk duygusunu anlamaya çalışarak hem kendi hemde normal insanların varoluşunu anlamaya çalışmaktadır. Aynı zamanda savaşta kendisine sahip çıkan komutanıyla yeniden buluşmayı umut etmektedir. Savaş sonrası emekli komutan Claudia'nın mektup yazma şirketinde işe girip kendisine gelen insanların duygularını kağıtlara dökme vazifesini üstlenmiştir. Ancak insanları ve duyguları anlamadaki zayıflığını aşması gerekecektir.

Çok hoş, insanın içini ısıtan bir animeydi. 8 vermiştim sanırım.

Yakında filmi de geliyor.

@Uncle Paulie
Animesi ile filmi arasındaki fark ne?
2 tane filmi var bir tane OVA'sı var diye biliyorum. OVA'sı ve ilk filmi yan hikaye gibi düşün.
Movie(adı, ikinci film oluyor) ise daha bir devam niteliğinde. Ancak sadece animeyi izlesen de olur.

Gerek animesi, gerek novelleri harikadır. Kusursuz bir iş.
@Rakatas
OVA'sı animenin 4. ve 5. bölümü arasında geçiyor, normal bir bölümden pek bir farkı yok.
İlk filmi ise animenin sonrasında geçiyor. Uzun - 1.5 saat - bir episodik anime bölümüne benzer bir hikaye.
İkinci filmi ise ana karakter üzerine; onun hikayesinin, karakter gelişiminin sonu.

Son film olmadan da anime tamamen tatmin edici bir son sunuyor, o noktadan sonra filmleri izleyip izlemeyeceğin sana kalmış bir şey.

Çok hoş bir anime.İzleyeceklere şunu tavsiye ediyorum, sakin bir kafayla manzaraların,soundratackların falan keyfini çıkararak izleyin.Bir de 1-2 günde bitirmek yerine 1 haftaya yayarak izlemek daha doğru gibi geliyor bana bu anime özelinde.

İzleme sırası
1-4 bölüm,
Kuru no Daruo,
5-13 bölüm,
Eien to Jidou,
Movie.

Ben henüz 3. bölümdeyim. Başlayacak arkadaşlar da varsa bu üstteki sıraya uyabilir.

Bu seride izleme sırası diye bir muhabbet yok. Bir Kara no Kyokai ya da Fate serileri değil yani. Animeyi izliyosun, sonra dilersen filmlere çıkış sırasına göre bakıyosun. Mevzu bu.

9. Bölümü bitirdim. Tam bir duygu şöleni.
Ayrıca manzara çizimleri çok güzel. Her biri ayrı sanat eseri.
91c5f9c95226cb6c0545e0b9e7ac384c.gif
images

images

images

Bir de 9. bölümün sonunda yıldızlar var. Favorim o. Bulmaya erindim.

Bazı sahnelerde böyle duygulanıyosun. Tam o anda "Ben bebek olabilir miyim?" diyo Violet, beni bi gülme alıyo. İyi hoş ta otomatik hafıza bebeği nedir yaw :D ?

Favorim 7. bölüm. Seriyi bitirdikten sonra tekrar izleyeceğim. Hem Violet için de önemli bir bölüm.