Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Yanlış Zamanda Gelmiş Dediğiniz Seri

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Eski veya yeni fark etmez. Sizin de ah şu seri, şu zamanda çıksa dediğiniz bir seri var mı?

Benim için SlamDunk. Eğer ki 2000'li yıllarda çıksaydı, ortalığı kasıp kavururlardı. Bu özellikle animeleri daha kaliteli olabilirdi. Çizim imkanları da eminim ki gelişmiştir, o zamanlardan bu zamana. SlamDunk için, bu zamanlara yakın çıksaydı daha uzun soluklu da olabilirdi diye düşünüyorum.

Toriko da 2008'de çıktı ama, anime ve mangasında bir şeyler eksikti ilk bölümlerde. Animesi zaten bence kötü de, artık yayın şirketinden midir nedir, manga ile bile hiç örtüşmüyor.

Slam Dunk'ın yıl sonu çıkacak filmi. Çok kötü gözüküyor fragman.

Slam Dunk hala popüler bu arada ciltleri satıyor bayağı. Ama elbette günümüzde çıksa bu çizim kalitesiyle öperdi.

Nabu muhtemelen World Trigger'dan bahseder. :D Benim aklıma net pek bir şey gelmiyor. Belki Toriko olabilir.

images

Berserk diyebilirim ama yine de birçok çizimini animeye uyarlamayı imkansız buluyorum. Hadi oldu diyelim eğer günümüzde kaliteli bir stüdyo alıp hakkını vererek yapsa -cgi olmaksızın- bence çok daha kaliteli olur. Artık çizimler elektronik yapılabildiği için hızlı da olabilir. Tabi aynı hissi vermesi için elle çizilmesi de daha güzel olur. Ama bir düşüneyim… bu taktirde yaklaşık… 20 seneye anime hazır. Rahatça arkanıza yaslanıp bekleyebilirsiniz. Bunu nereden mi söylüyorum? Geçenlerde Studio Ghibli elle çizim yaparak bir film yaptıklarını söyledi. Dakikası bir ay sürüyormuş. Bundan hesap edin kaliteli çizimler ve elle çizme bu ikisini toplayın, ona bir de Berserk’in detaylarını koyun, ben aslında hiç hesaplamadan iyimser bir şekilde 20 sene dedim. Moralinizi bozmak isterseniz hesaplamaya çalışın. Ben de kendi kendime gelin güvey oldum moralimi bozuyorum. Belki de o kadar sürmez.
Kısaca Berserk diyorum ve Jackie Chan’in bir sözüyle bitirmek istiyorum:

“Ne yaparsan yap yapabildiğinin en iyisini yap, çünkü filmin sonsuza kadar yaşayacak. ‘Yağmur yağıyor, oyuncular sıkıntı, zaman yok’ Sinema sinema gezip seyircilere bunu diyecek misin? Hayır. Seyirciler sinemada izliyor ve sonra ‘iyi film, kötü film’ (diyorlar) bu kadar.”

Anime dünyasına da inşallah yakın zamanda Jackie Chan kafalı birisi gelir. Teşekkürler.