Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Yapay Zeka Dalgası

KocaYusuf53

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Whisk_6bcef0fd280875bb2234db6bfb5db0eadr.png

AZ önce çok düşük kalite siyah beyaz one piece resmi attım bir tanesine, bu hale getirdi, hem de üç saniyede. Bu iş nereye gidiyor? Şimdi ben animei mangayı çok takip etmediğim için renkler de belki yanlışlıklar olabilir ve muhakkak gidecek çok yolu var ama 3 saniyede bunu yapması bana inanılmaz etkileyici geliyor hâlâ. Yani birkaç seneye şu alanda yaptığı hataları da yapmayı bırakırsa neler yapılacak acaba.

Sizler yapay zekayı ne için kullanıyorsunuz merak ettim.

Ekli dosyalar

• Whisk_606198a74c42693980d4d9b37cd669c3dr.png
    Whisk_606198a74c42693980d4d9b37cd669c3dr.png
    2 MB · Görüntüleme: 3
Ekli dosyayı görüntüle 3124

AZ önce çok düşük kalite siyah beyaz one piece resmi attım bir tanesine, bu hale getirdi, hem de üç saniyede. Bu iş nereye gidiyor? Şimdi ben animei mangayı çok takip etmediğim için renkler de belki yanlışlıklar olabilir ve muhakkak gidecek çok yolu var ama 3 saniyede bunu yapması bana inanılmaz etkileyici geliyor hâlâ. Yani birkaç seneye şu alanda yaptığı hataları da yapmayı bırakırsa neler yapılacak acaba.

Sizler yapay zekayı ne için kullanıyorsunuz merak ettim.

Ben yazılım için üreteceğim kütüphanelerde kullanıyorum. Millet komple bir projeyi baştan sona yapay zekaya yaptırıyor ama ben pimpirikli ve detaycı olduğum için bu riske girmiyorum. Ha yazdığı kod çok mu kötü, eğer promptu düzgün verirsen gayet iyi kod çıkarıyor. Sorun şurada başlıyor, ben bu projeye bir şey eklemek istersem hangi dosyaya ekelyeceğim? Yani proje artık benim değil, yapay zekanın projesi. Sonradan ekleme vb. işlerde çuvallıyoruz o yüzden.

Ben kontrol bende olsun isterim bu yüzden projelerimin genel hatlarını kendim yaparım ama eksik bir kütüphane varsa onu ekstra bir bölümde yapay zekaya kodlatırım. Atıyorum mesela projede her şey var ama mesela interaktif resim boyutlandırma eklemek istiyorum. O kısmı ayrıyetten bir klasörde yaptırıp, tamamen çalışabilir hale geldiğinde kod az olacağı için review etmem kolay oluyor, incelemeden başarılı geçerse projeme kendim ekliyorum.

Resimler konusunda da "imagine" olayı tam olarak ne seviyede hala bilmiyorum. Mesela şarap bardağı her zaman yarım doldurulur diye öğretilmişti bi ara tüm yapay zeka modellerine. Haliyle gidip "ağız ağıza kırmızı şarap ile dolu bir şarap bardağı çiz" dediğinde çizemiyordu, sana hala yarım şarap dolu bardak veriyordu çünkü öğretilmemiş. Ama sanırım Grok veya Google ai bunu çözebilir şu an çünkü imagine olayı bayağı gelişti.

Edit:
Grok çizemedi. :)

PtLKRwi.jpeg

Valla ben piyasadaki ürün kıyaslamalarında, tarihi nüveleri öğrenme de birde alanım olan Jeoloji de birimleri ayrıştırmada fazladan bir görüş lazım olduğunda kullanıyorum. Ama yapay zeka becerilerinin epey abartıldığı kanaatindeyim.

Valla ben piyasadaki ürün kıyaslamalarında, tarihi nüveleri öğrenme de birde alanım olan Jeoloji de birimleri ayrıştırmada fazladan bir görüş lazım olduğunda kullanıyorum. Ama yapay zeka becerilerinin epey abartıldığı kanaatindeyim.

İşte burada yapay zekanın senin, benim aksimize sadece öğrendiği bilgilerden çıkarım yapabiliyor olması. Deneyim kavramının olmaması. Ürün kıyaslaması yaptırabilirsin ama mesela sana birinde ekranı diğerinde işlemciyi över. Ama sen gidip iki telefonu alıp kullandığında deneyim aktarırsın, "teknik özelliklere bakma şu telefon daha iyi" şeklinde. Bu açıdan yapay zeka hala çok ilkel.

Ama diğer açıdan mantıksal ve net çıkarım söz konusu olduğunda, ezber/kalıplaşmış bir olayı çözmeye çalıştığında gerçekten iyi çözüyor. Bu konuda en çok tehdit ettiği alan yazılım alanı. Sonuçta yazılımın kuralları falan belli, kullanılacak syntax belli vs. Yani yazılım alanında net çözümler üretebiliyor.

Daha basit tabirle anlatayım sen geçenki konuşmamızdan anlarsın, yapay zeka anket sonuçlarına güvenip anket sonucunun doğruluğunu savunurken, sen halkın içinde olduğunda "ankete rastgele veri girmişler" diyebilirsin. Alimliği öğretebilsen de arifliği öğretemezsin. :D

İşte burada yapay zekanın senin, benim aksimize sadece öğrendiği bilgilerden çıkarım yapabiliyor olması. Deneyim kavramının olmaması. Ürün kıyaslaması yaptırabilirsin ama mesela sana birinde ekranı diğerinde işlemciyi över. Ama sen gidip iki telefonu alıp kullandığında deneyim aktarırsın, "teknik özelliklere bakma şu telefon daha iyi" şeklinde. Bu açıdan yapay zeka hala çok ilkel.

Ama diğer açıdan mantıksal ve net çıkarım söz konusu olduğunda, ezber/kalıplaşmış bir olayı çözmeye çalıştığında gerçekten iyi çözüyor. Bu konuda en çok tehdit ettiği alan yazılım alanı. Sonuçta yazılımın kuralları falan belli, kullanılacak syntax belli vs. Yani yazılım alanında net çözümler üretebiliyor.

Daha basit tabirle anlatayım sen geçenki konuşmamızdan anlarsın, yapay zeka anket sonuçlarına güvenip anket sonucunun doğruluğunu savunurken, sen halkın içinde olduğunda "ankete rastgele veri girmişler" diyebilirsin. Alimliği öğretebilsen de arifliği öğretemezsin. :D
Ya sanırım bununla alakalı da testler var mantık kurabilme bağlantı kurabilmek filan acaba bunlarda da başarılı hale gelince ne olacak