@Ascalon Hmm daha iyi anladım.
Açıkçası, belli başlı filmi yatıran hatalar yapılmıyorsa, işin pozitif kısmında eser üreticilerinin/yaratıcılarının ne teknik kulandığı neye ağırlık verdiği çok önemli olmuyor önemli olan samimiyet ve de filtrelenmişlik hissi.
Yani her şeyi karakterin ağzından açıklayarak sahne hareketliliği ve kompozisyondan çalmıyorsa, inandırıcılığını kaybettirecek yüzeyselliklere girmiyorsa, kendi bütünlüğü ile çelişmiyor ve de belli bir seviyede dahi anlaşılabilir bir merkezi, teması, fikri varsa gerisi artık biraz bizim eser sahibine "Surprise me !" dememiz gibi bir şey.
Slow motion tekniğini bir film izleyip sevebilir, başka filmde küfür edebilirsin. Plot twist bir filmde işe yararken diğer filmde abi ne gerek vardı çekersin. Tekniklerin beğenilmesinden çok tekniklerin istişare edilip akabinde işleme konuluş biçimi, yani üslup, tarz, yaratıcılık kısmında benim "beklentim" devreye giriyor.
bir filmi sinema ve sanat yapan en önemli şey görsel anlatının iyi olmasıdır
+1000 . Zaten bu çok temel bir gereklilik.
Ama hatrına bir şeyler söylemek istersem eğer, alt metin, karakter arkı, duygular da bir gelişim ve varım duygusu, görsel anlatı becerileri, zeki hileler, ışığın kullanımı ve diyalogların filmin tonajı ve temasına hizmet etmesi, bu konuda filmi taşıması gibi şeylere elbette dikkat ederim. Ancak dediğim gibi, belirli bir şeyden ziyade pek çok şeyin nasıl işleme konduğuna daha çok önem veriyorum gibi.