Bu sözcük ile ilgili yanlış anlaşılan bir şey var.
Omnipotent sözcüğü pek çok güç seviyesinden karakter için söylenebilir. Omnipotent olup olmadığını baktığın açı belirler. Çoklu-Evrensel açıdan, Alien-X'e bakarsan Omnipotent değildir. Ancak Güneş Sistemi seviyesinden Silver Surfer'a baksan Omnipotent dir. Gibi.
Kaldı ki bir de "true-omnipotent" diye bir tabir var. Buna ne Alien-X kadir ne de CAS.
Alien X yok olan bir evrenin, yok oluşunu durduramıyor hatta yerine yenisini yaratamıyor. Sadece var olanın kopyasını yapabileceğini söylüyor (bazı değişiklikler ile) Yani Alien X, Evrensel Seviye de bile tam bir omnipotent değil. Sadece aşırı ileri seviye de bir madde ve mekan-zaman manipülatörü.
Kaldı ki Alien-X'in kendinden daha güçlü bir şeyin güçlerini alabileceğini bilmiyoruz. Büyük ihtimalle alamaz.
CAS'a gelince evet CAS çok kötü işlenmiş bir konsept ve asla abartıldığı kadar matah bir şey değil. Ancak ne olursa olsun çoklu-evrensel+ bir varlık. Ve de dövüştüğü her türlü güce ve konsepte kendisini adapte edebiliyor. Plot Manipülasyonu var ondan yener gibi kanser şeyler söylemeyeceğim. Yıllardır anlamadığım bir kekoluktur bu.
Ancak sırf saf featleri ve de güçlerinin kadir olduğu seviyeyi düşününce CAS, Alien-X'e epey bir gömlek üstün gelir. Alien-X sanıldığı kadar matah bir şey değil. Hele de farklı evrendeki kozmiklerle kıyaslayınca.
İyide ben o anlamda demedim ki.Feat olarak çok bir olayı yok anlamında dedim.
Hmm yani evet. Sonuçta tek hikayelik bir karakter ancak gene de Alien-X'den çok olayı olmuştur
Yani Alien X DC evrenindeki tüm karakterlerin gücünü kendisine de alamaz mı ? Mesela Süpermen'in tüm formlarının gücünü kendine alabilir, yanlış mıyım ?
Bayağı yalnışsın

Bunun için evrendeki tek omnipotent olması hatta tek True Omnipotent olması gerek. Ancak ikisi de değil. Kaldı ki Alien-X'in omnipotentlığı epey zayıf.