Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Alien X vs Cosmic Armor Superman

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Alien X
3388519-3709056210-32089.png
Cosmic Armor Superman
D_pD0vWre1UIsiQZqjQdRvEM9i9UsdRBXEKbFp7MjXkjAskJA7LOmyH3f9fwzVcwZdUawBQoBouwAJvPruK4lVJHOdrSG-4RSRh4hL06Bgo6y9KyvhqUg9_LxZhk5fXquegPVtgPVwm3Q4L_Fxv5H5pSG1biGygtUssqXQ
İnternette gezerken görmüştüm. CAS'in çok güçlü olduğunu duydum ama ne kadar güçlü olduğunu bilemiyorum. Bu yüzden bu konuya da pek yorum yapamayacağım, sadece sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Bilmeyenler için Alien X'in omnipotent olduğunu söyleyeyim :D

Cosmic Armor Superman çok abartılıyor.Ki herkes tutturmuş bir hikaye manipülasyonu.Yani pek bir olayı yok.Dax Novu karakterini patakladı sadece.Dax Novu'da kozmik bir vampir.Ama öyle aman aman bir marifeti yok.İstikrarlı bir şekilde olayları artarsa CAS alır derim :D .Ama Overvoid tarafından yaratıldı asıl olayı bu.Sanırım Alien X diyeceğim :D

Örnek vereyim.Misal x kişisi evreni yok etmek için çığlık atacak.CAS hemen bunu anlayıp onu öldürebiliyor.Öldürme kısmı o güce dahil değil ama.Hikayede neler olacağını anlayıp müdahale ediyor yani.

Alien-X için çok fazla.
Hocam yanlışım varsa söyleyin ama omnipotent istediği her şeye gücü yeten varlıklara denmez mi? Yani Alien X DC evrenindeki tüm karakterlerin gücünü kendisine de alamaz mı ? Mesela Süpermen'in tüm formlarının gücünü kendine alabilir, yanlış mıyım ?

@Nabu İyide ben o anlamda demedim ki.Feat olarak çok bir olayı yok anlamında dedim.

Edit:mad:'emir'Hocam ben bir ekleme yapacağım.Omnipotent olması şu an için pek önemli olduğu söylenemez çünkü CAS karakteri taze denilecek türden.Ayrıca Alien X tam bir hayvanat karakter :D .Yeni ve pek fazla olayı olmayan karakter ile Dc veya Marvel'da olsa tüm kozmik hiyerarşiyi bozacak bir karakter ile karşı karşıya getirmişsiniz.Ayrıca omnipotent olup ta tekmeyi yiyen bir çok karakter var.Yani her şeye gücü yetmesi durumu tam bir yenilmezlik anlamına gelmiyor ayrıca Ben 10 güç hiyerarşisi ve Dc hiyerarşisinde dünyalar kadar fark var.İleride karakterin derinine indikleri zaman Alien X ile karşılaştırmak için yeterli aşamaya geleceğini düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu sözcük ile ilgili yanlış anlaşılan bir şey var.

Omnipotent sözcüğü pek çok güç seviyesinden karakter için söylenebilir. Omnipotent olup olmadığını baktığın açı belirler. Çoklu-Evrensel açıdan, Alien-X'e bakarsan Omnipotent değildir. Ancak Güneş Sistemi seviyesinden Silver Surfer'a baksan Omnipotent dir. Gibi.

Kaldı ki bir de "true-omnipotent" diye bir tabir var. Buna ne Alien-X kadir ne de CAS.

Alien X yok olan bir evrenin, yok oluşunu durduramıyor hatta yerine yenisini yaratamıyor. Sadece var olanın kopyasını yapabileceğini söylüyor (bazı değişiklikler ile) Yani Alien X, Evrensel Seviye de bile tam bir omnipotent değil. Sadece aşırı ileri seviye de bir madde ve mekan-zaman manipülatörü.

Kaldı ki Alien-X'in kendinden daha güçlü bir şeyin güçlerini alabileceğini bilmiyoruz. Büyük ihtimalle alamaz.

CAS'a gelince evet CAS çok kötü işlenmiş bir konsept ve asla abartıldığı kadar matah bir şey değil. Ancak ne olursa olsun çoklu-evrensel+ bir varlık. Ve de dövüştüğü her türlü güce ve konsepte kendisini adapte edebiliyor. Plot Manipülasyonu var ondan yener gibi kanser şeyler söylemeyeceğim. Yıllardır anlamadığım bir kekoluktur bu.

Ancak sırf saf featleri ve de güçlerinin kadir olduğu seviyeyi düşününce CAS, Alien-X'e epey bir gömlek üstün gelir. Alien-X sanıldığı kadar matah bir şey değil. Hele de farklı evrendeki kozmiklerle kıyaslayınca.

İyide ben o anlamda demedim ki.Feat olarak çok bir olayı yok anlamında dedim.
Hmm yani evet. Sonuçta tek hikayelik bir karakter ancak gene de Alien-X'den çok olayı olmuştur :D

Yani Alien X DC evrenindeki tüm karakterlerin gücünü kendisine de alamaz mı ? Mesela Süpermen'in tüm formlarının gücünü kendine alabilir, yanlış mıyım ?
Bayağı yalnışsın :D Bunun için evrendeki tek omnipotent olması hatta tek True Omnipotent olması gerek. Ancak ikisi de değil. Kaldı ki Alien-X'in omnipotentlığı epey zayıf.

Alien X yok olan bir evrenin, yok oluşunu durduramıyor hatta yerine yenisini yaratamıyor.
Bunun sebebi Ben Alien X' dönüşene kadar evren yok oluyor. Ben'in Alien X'e dönüşebilmesi için Bellicius ve Serena ile ortak bir karara varması gerekiyor. Bu karara varana kadar da evren gg oluyor.
bazı değişiklikler ile
Bu Ben'in yüzünden, düzgün kullanamıyor :D
Sadece aşırı ileri seviye de bir madde ve mekan-zaman manipülatörü.
"Alien X can do anything" bunu omnitrix ve ultimatrixin yaratıcısı, evrenin en zeki varlığı (Alien X'den sonra) Azmuth söylüyor. Yani bundan fazlasını yapabilir, bunu ekranda maalesef göremiyoruz.
1:12'den itibaren izle.

Ancak sırf saf featleri ve de güçlerinin kadir olduğu seviyeyi düşününce CAS, Alien-X'e epey bir gömlek üstün gelir.
Feat açısından bakarsak CAS sanırım daha güçlü. Pek bilmesem de internette gördüğüm kadarıyla öyle.
Alien-X sanıldığı kadar matah bir şey değil.
Buna katılmıyorum.

emir'' Alıntı:
Feat açısından bakarsak CAS sanırım daha güçlü.Pek bilmesem de internette gördüğüm kadarıyla öyle.
Böylede bir diğer alıntı yapma seçeneğini yöntemini denemiş olayım.Feat açısından CAS şunları yaptı ; Kozmik vampir Dax Navu'yu püskürttü,yumruk atarken medeniyetleri yok etti,Dax Novu'nun yumruklarına dayandı ve limbo boyutunu tuttu.Bu arada Ben 10 hala Arka Sokaklar gibi devam ediyor mu yoksa eski sezon gösterimlerine devam mı ediyor ? İnternetten bir bakayım dedim sitelerden siteye atladım resmen.

emir'' Alıntı:
Hayır,Ben 10 reboot adında Ben 10 ile hiç bir alakası olmayan bir seriyle devam ediyor.
Hmm tamamdır teşekkür ederim.Açıp izlemeye başlayayım bari anime kıtlığı çekiyorum şu zamanlar.

Cosmic Armor Superman çok abartılıyor.
Kime göre neye göre?Tabiki her karakterin veya evrenin olduğu gibi toksik bir kitlesi var.Onları görmezden gelirsek underrated olduğu bile söylenebilir.

Bir kere konsept olarak direk en üst seviye."Hikaye" temasının onun için bir şey ifade etmediğini, yazarın nefesini duyabildiğini söylüyor.Bunlar comics aleminde var olabilecek en iyi söylemler.Ha ne kadar inandırıcı ya da deneyimli okuyucular için ne kadar ciddiye alınası söylemler tartışılır.Fakat bunları direk yok saymak da pek doğru gelmiyor bana.

Omnipotent sözcüğü pek çok güç seviyesinden karakter için söylenebilir.
CAS için "Multiversal seviyede omnipotent" ifadesi doğru bir kullanım olur mu?

@Shrimp Hocam tamam duyabiliyor da ben onun yanında olayım bende duyarım.4.Duvar olayını evirip çevirip bu hale getirmişler.Direkt bununla ilgili büyük bir olayı varsa tamam ama fazla aman aman bir şey değil.Feat sayılmamalı bence.İkinci kısımda dediğiniz gibi tartışılır bir konu "bence". 'En iyi söylem' olması için bir yere bağlaması lazım.

@Shrimp Hocam tamam duyabiliyor da ben onun yanında olayım bende duyarım.4.Duvar olayını evirip çevirip bu hale getirmişler.Direkt bununla ilgili büyük bir olayı varsa tamam ama fazla aman aman bir şey değil.Feat sayılmamalı bence.İkinci kısımda dediğiniz gibi tartışılır bir konu "bence". 'En iyi söylem' olması için bir yere bağlaması lazım.
Baglanıyor da zaten.Multiverse için en önemli düşmanı durdurmak için ortaya çıkıyor bu karakter.Parmağının ucunda Multiverse'i tutuyor.Daha ne yapsın :D

Azmuth söylüyor.
Azmuth'un gözlemleyebildiği boyuttan Alien-X'in her şeye kadir görünmesi , her zaman her yerde, herkese karşı da her şeye kadir olduğunu göstermiyor.

CAS için "Multiversal seviyede omnipotent" ifadesi doğru bir kullanım olur mu?
Bu konuda yüzde yüz emin olamıyorum çünkü Morrison Reis'in çok fena açık kapı bıraktığı yerler var. Misal evrenlerin 52 ile sınırlı oluşu (o sıralar) , fiziksel birimler ve matematiksel rakamlarla açıklanan atak güçleri ve bu güçlerin Mandrakk ve CAS'a zarar verebilmesi "Bilmem kaç milyon/milyar güneş enerjisi ile vuruyorum falan". Yani Bu Galaksi seviye bir laf ancak dövüşenler Multiversal hatta neredeyse (üst söylemlere göre) outversal.

Açıkçası Morrison'ı stand alone yazar olarak çok çok sevsem de devamlılık/süreklilik külliyatına girdi mi ifrit olabiliyorum çünkü yapamıyor.

Omnipotent'dır ancak "True Omnipotent" değildir gibi. Multiverse+ bir düzeyden bakıldığında. Ancak bu benim yorumum, epey subjektif bir şey bu.

Azmuth'un gözlemleyebildiği boyuttan Alien-X'in her şeye kadir görünmesi , her zaman her yerde, herkese karşı da her şeye kadir olduğunu göstermiyor.
Elbette, "Azmuth söylüyor" detayını vermemin sebebi bilge birisinin söylediğini belirtmek içindi. Yani Ben gibi biri söylemiyor çünkü bu tarz konularda çok uydurduğu olabiliyor.

Sadece bu konu için bir hesap açtım ve bu konuyu hortlattım evet xd.

İlk başta Alien X kesinlikle Omnipotent değildir. Bunu Ben 10 yazarlarından Man of Action doğrulamıştır.

resim_2021-06-20_184013.png

"Alien X omnipotent değil çünkü Ben omnipotent değil."
Kaynak: http://manofaction.tv/blog/sunday-funday-for-the-fans/#.YM9g2rdR3IV

Omnipotent kelime anlamı zaten Her Şeye Kadir anlamı taşır. Bir faktörden dolayı gücünün kısıtlanması onun Omnipotent olmadığının kanıtıdır.

Bu arada, Dwayne McDuffie'nin (Ben 10: Alien Force yazarı) dediğine göre Alien X, Omnitrix'teki en güçlü varlıkta değil. (En güçlüsünü bilmiyorum ama Alien X değil.)

main-qimg-dd761901de00c80adbefd6c3790a7e6b

(Normalde kaynak linki bu olcaktı: http://dwaynemcduffie.com.lamphost.net/forums/viewtopic.php?f=2&t=314&start=840
ama bunu yazdığı site kapanmış. O yüzden bunun doğruluğu tartışılabilir belki kusura bakmayın. İnternette bunun hakkında birkaç paylaşım bulabilirsiniz ama.)

Alien X'in featleri onu en fazla Multiversal+, en az da Universal yapabilir.

Tabi bu demek değil ki Alien X çok güçsüz. Alien X yine de çok ama çok güçlü karakterdir. Evrenin neredeyse aynısının bir kopyasını yaratmış, 5. boyut varlıklarının "geçilmesi imkansız" dediği kalkanı Skurd, Alien X DNA'sı ile bir kılıç yapıp rahatça açmıştır ve 5. boyut varlıkları da yaptığını görünce "ilginç" diyerek şaşırtmışlardır vb. örnekleri var.

Ama hayır, CAS'ı yenemez.

CAS Hyperversal-Outerversal geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Alien X, Ben 10 Evreninde 27 boyutlu geçer ama 3 boyutlu olduğuna dair birkaç kanıtta var. (Misal Annihilargh patlayacağı sıra Ben'in Alien X'e dönüşüp sonradan herkesin Alien X'i görüp şaşırıp sonra Argit'in Alien X'e dokunması gibi.)

Ama CAS, sonsuz boyutludur (yanlış hatırlamıyorsam yine).

Kısaca dediklerimi doğru hatırlıyorsam CAS, Alien X'i öyle bir yener ki Alien X ne olduğunu nasıl yenildiğini bile anlayamaz.