Ya bu. Arkham Knight kurgu kötü ama gameplay çok iyi savunmasını çok duyuyorum ve katılmıyorum (bunu senin özelinde demiyorum
@Homelander bunu pek çok yerde o kadar çok duydum ki) . Evet iyi ancak önceki Arkhamları fersah fersah aşan bir şey de yok. Rocksteady bunu(AK'yi) yaptığı son Arkham oyunundan(AC) 4 yıl sonra yapıyor. 4 yıl bir developer için nasıl bir süreç şöyle söyleyeyim. Vice City ile San Andreas arasında 2 yıl, SA ile GTA 4 arasında 4 yıl, GTA 4 ile 5 arasında 5 yıl var. Ve bunların hepsinde geçen yılların etkisini çook net hissediyoruz oynanabilirlik açısından. Ya da Witcher 2 gibi kalas bir oyun ile Witcher 3 arasında da 4 yıl var. AK, AC'ye böyle bir fark atmadı oynanış olarak benim açımdan.
Dediğim gibi kendi naçizane fikrimdir; AK, AC'nin üstüne bu kadar bir fark koymuyor. Aksine kombatta kamera bazen çok saçma açılarda kalıyor bir sonraki hareketinizi göremiyorsunuz. Ya da Batman'e çizilen hareket seti (kombo animasyonu) ile kameraya çizilen rotasyon oturmuyor ve kendinizi kombo'nun yarısında sadece siyah bir pelerine bakarken bulabiliyorsunuz. Teçhizatları kullanmak ise fırlatmalı şeylerde daha kapsamlı ve biraz daha akıcı ancak kurmalı şeylerde daha ağır aksak olmuş.
Hareketlilik, koşmak, hoplamak zıplamak kısmında ise gene kamera rotasyonu hataları çok oluyor. Oynanabilirlik konusunda en kötü olduğu kısım ise oynadığımız karakter ile etraftaki , kullanılabilir çevre birimleri arasındaki ilişki. Bir sürü bug var. Riddler görevinde bir yerde Batman ip ile, üste çıkması gerekiyor. ancak ip üstünde köpük patlayıcıyı kullanamazsın o yüzden duvar dibinde çok az bir ayak koyma yeri var Oraya çıkmalısın oraya çıkınca da teçhizatı kullanmak için yeterli yer algılamadığından gene kullanamıyorsun. Forumlarda vs o bug için bir sürü patch falan dolanıyor . Ve böyle daha çok var.
Bunlar City'de de vardı ancak dediğim gibi biri 2011 oyunu kendinden önceki oyun level sistemi iken bu ilk defa açık dünyaya geçen bir oyun o yüzden hatalar normal. Ancak AK, 2015 oyunu ve AC gibi bir şeyden bu yana 4 yılları olmuş. Ve bu arada başka bir oyun ya da projeleri de yok (en azından major bir şey yok) .
Ve çıkan şey AK ?
O yüzden ben harika bir oynanabilirlik, serinin açık ara en iyisi vesaire diyemeyeceğim. Hele de Batmobile zorunluluğu o oynanabilirliği bu kadar baltalarken.Kesinlikle daha iyi ancak sırf oynanabilriliği ile elit bir oyun sayılabilecek kadar bir fark yaratmıyor. Oyunun en güzel şeyi genişletilmiş açık dünya da çok iyi grafikler eşliğinde oradan oraya uçmak ancak Her yerde , kırmızı alarmlı kuleler olması, Batmobile çok zorunlu bırakılmamız yüzünden şehirde gezmek de zehir rüsva oluyor.
Zaten hikaye bok, karekterizasyonlar yaş, görevler boring, boss diye bir şey yok. Kurgu çöp tenekesi kokuyor.