Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Batman Arkham Serisi Hakkında Görüşleriniz

Homelander

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
Konu basit. Bu harika oyun serisi hakkındaki görüşleriniz neler ?​
batman-arkham-city-04.0.jpg

Gerçek Batman bu oyunda diyorum ve susuyorum :D .Yani Ben Affleck Batman'i oynamayı başarabilmek için bu oyunu oynamadı ise harbi yazıklar olsun.Dövüşler,gizem,suç,gothic hava ve o gerilimi en iyi bu oyun hissettirdi.

İlk iki oyun(hele de ikincisi olan City) çok çok çok özel oyunlar. City zaten benim için Live Action Batman için olması gereken profildir. Ancak maalesef hem Origins hem de Arkham Knight hayal kırıklıklarıdır. Hadi Origins'i başka firma araya sıkıştırdı. Peki ya Arkham Knight ? Tövbeler olsun. Çok doluyum bu konuda. Yazıklar olsun diyorum.

City >>> Asylum >> origins = knight

Hocam ilk oyunda bazen kafamı duvara vuracak kadar delirdim. Hele ki son boss, üff abi yine kötü oldum ya. Bence berbat bir boss savaşı idi. Oyundaki boss savaşlarının da tekrar etmesi hoş değildi.
City zaten benim için Live Action Batman için olması gereken profildir.
Katılıyorum, gerçekten harika bir oyun. Benim tek bir sorunum var, Hugo neden oyun başında Bruce'u öldürmedi ? Veya uyuşturucu basıp uyutturmadı ? Biraz garibime gitmişti, yine de harika bir oyun.
Ancak maalesef hem Origins hem de Arkham Knight hayal kırıklıklarıdır
Hocam AK oynanış dışında her şeyde berbat. Oynanışı bence acayip keyifli. Hatta oyunu oynamaya devam etmemin sebebi oynanışın çok keyifli olmasıydı. Origins cidden kötü ya, berbat gerçekten.

2 gün önce Arkham Asylum'u tekrar bitirdim. Ve başından hiç kalkmadan oyunu %100 bir şekilde bitirdim. Ve sanırım oyuna biraz haksızlık etmişim. Gerçekten de Batman oyununda olması gereken atmosfer bu. Oyunu her ne kadar yanlış eleştirdiğimi kabul etsem de bazı görüşlerim hiç değişmedi. Her şeye rağmen Batman oyunları arasında en iyi atmosferin bu oyunda olduğunu düşünüyorum. Oyuna puanım 87/100.

Batman Arkham Asylum
Oyuncuyu; senaryosu, atmosferi, oynanışı, bölüm designları ve daha sayamadığım birçok şey ile içine çeken bir oyun. Süper kahraman oyunlarının güzel olabileceğinin kanıtıdır bu oyun. Neyse, ben ne düşünüyorum? Açıkçası oyunu herkesin abarttığı kadar beğenmiyorum. Ancak bu oyunun kötü olduğu anlamına gelmiyor. Oyunun atmosferi mükemmel, Batman olduğunuzu dibine kadar hissediyorsunuz. Her ne kadar çok iyi olmasa da ortalama bir senaryo karşımızda. Oynanıştan bahsetmeme gerek yoktur herhalde, oynanışı oyun dünyasına yön vermiştir. Bundan sonra çıkan çoğu oyun Batman AS'u örnek almıştır. Oyundaki boss savaşları çok kötü. Yani bir sürü boss var ancak %95'i birbirinin aynısı. Farklı olanlarda o kadar iyi değiller. Killer Croc bölümü her ne kadar güzel olsa da bir boss savaşı değil. Özellikle son boss berbat. Oyunun mükemmel atmosferine bir hakaret. Onun dışında oyun bir yerden sonra monotonlaşıyor. Her şeye rağmen Batman AS çok iyi bir oyundur. 87/100

Batman Arkham City
Eveet, nereden övmeye başlasam acaba? Öncelikle senaryosu mükemmel. Tüm süper kahraman oyunlarındaki en iyi senaryo tartışmasız bu oyunda. Tek rakibi 2000 yılında çıkmış olan Spider-Man oyunu. Sizi gerçekten merak içinde bıraktıracak, sonradan ne olacağı hakkında düşündürecektir. Bazı kısımlarda mantıksız şeyler olabiliyor ancak bu oyunu etkilemiyor. Şimdi oynanış konusunda şunu söyleyebilirim; Mükemmeli 10 kat daha Mükemmel yapmak. Düşman çeşitliliği, yeni getirilen aletler, dövüşteki akıcılık ve daha fazlası. Atmosfer olarak her ne kadar Batman AS kadar iyi olmasa da kesinlikle harika. Boss savaşları hala iyi değil ancak kesinlikle yeterli seviyedeler. AS'nin aksine birçok farklı düşmanla savaşıyoruz. Benim aralarında en beğendiğim Mr. Freeze idi. Oyundaki ekipmanlar da çok iyi olmuş. Önceki oyunun üstüne bir sürü farklı ekipman eklenmiş. Batman olma hissini daha da iyi verdiğini söyleyebilirim. Oyun asla monotonlaşmıyor. Kesinlikle oynayın. 94/100

Batman Arkham Origins
Öncelikle şunu sormak istiyorum, ben bu oyunu neden oynayayım? Bu oyun bana ne sunuyor ki ben bunu oynayayım. Oynanışı önceki oyunla tamamen aynı. Senaryosu da AC kadar iyi olamayınca bu oyunu oynamak için bir sebep kalmıyor. Aynı oyunu üst üste 2 kez oynuyorsunuz ancak daha kötüsünü. Oyun AC kopyası. Dediğim gibi daha da kötüsü. Boss savaşları, düşman çeşitleri, aletleri, dövüş mekanikleri, hatta bazı bölümler bile AC'den kopyalanmış. Üstüne hiçbir şey eklemiyor. Oyunda baştan sona hiç geliştiğinizi hissetmiyorsunuz. Çünkü bu hissi önceki oyunda zaten yaşadınız. Geliştirmelerde de farklı bir şey yok. Senaryosu her ne kadar kötü olmasa da iyi de diyemeyiz. Boss savaşlarının kopya olduğunu söyledim ancak oynaması hala daha eğlenceli. Deathstroke benim tüm seri içinde en sevdiğim boss savaşı. Atmosferi de hala iyi. Aletler dediğim gibi önceki oyunun aynısı. Oyun kötü olmasa da bu seri için bir hakaret niteliği taşıyor. Oynamasanız da olur. 72/100

Batman Arkham Knight
Abi 4 sene önce Batman AC'yi yapan adamlar nasıl olurda böyle bir oyun yapabilir? Oyunun senaryosu çook kötü. Diğer tüm oyunlardaki senaryo bu oyunun senaryosundan daha iyi. Batman bu oyunda çok ezik. Kusura bakmayın ama öyle. Oynanış olarak seri içinde en iyi oyun olduğunu söyleyebilirim. Oynaması çok keyifli bir oyun. AC'nin üstüne bayağı bir şey ekliyor. Aletler, dövüş mekanikleri, düşman çeşitliliği, bölüm designları, atmosferi tarzı şeyler hala güzel. Boss savaşlarına da bir bakalım.. Evet? Pardon bakamıyoruz. Boss savaşları nerede? Sen Batman oyunusun. Ve içinde hiç boss savaşı yok.. Öyle mi? Tamam, peki. Batmobile güzel. Özellikle savaşmadığımız kısımlarda çok eğlendim. Ancak savaş kısımları gerçekten çok yorucu ve sıkıcı. Yan görevler de çok kötü. AC'nin yan görevleri harikaydı ancak bu oyunda böyle bir şey söyleyemeyeceğim. Ama Season Pass görevlerinin güzel olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Killer Croc bölümü çok güzeldi. Stealth kısımları çok daha eğlenceli hale gelmiş. Oynarken bayağı bir zevk aldım. Kısacası bu oyun oynanış olarak serinin en iyisi. Ancak senaryo ve karakterler bakımından en kötüsü. Eğer küfür yasak olmasaydı, bu oyuna çok ağır sövebilirdim. 85/100

Arkham serisi hakkındaki tüm görüşlerimi kısaca anlatmaya çalıştım, okuduğunuz için teşekkürler.

Ya bu. Arkham Knight kurgu kötü ama gameplay çok iyi savunmasını çok duyuyorum ve katılmıyorum (bunu senin özelinde demiyorum @Homelander bunu pek çok yerde o kadar çok duydum ki) . Evet iyi ancak önceki Arkhamları fersah fersah aşan bir şey de yok. Rocksteady bunu(AK'yi) yaptığı son Arkham oyunundan(AC) 4 yıl sonra yapıyor. 4 yıl bir developer için nasıl bir süreç şöyle söyleyeyim. Vice City ile San Andreas arasında 2 yıl, SA ile GTA 4 arasında 4 yıl, GTA 4 ile 5 arasında 5 yıl var. Ve bunların hepsinde geçen yılların etkisini çook net hissediyoruz oynanabilirlik açısından. Ya da Witcher 2 gibi kalas bir oyun ile Witcher 3 arasında da 4 yıl var. AK, AC'ye böyle bir fark atmadı oynanış olarak benim açımdan.

Dediğim gibi kendi naçizane fikrimdir; AK, AC'nin üstüne bu kadar bir fark koymuyor. Aksine kombatta kamera bazen çok saçma açılarda kalıyor bir sonraki hareketinizi göremiyorsunuz. Ya da Batman'e çizilen hareket seti (kombo animasyonu) ile kameraya çizilen rotasyon oturmuyor ve kendinizi kombo'nun yarısında sadece siyah bir pelerine bakarken bulabiliyorsunuz. Teçhizatları kullanmak ise fırlatmalı şeylerde daha kapsamlı ve biraz daha akıcı ancak kurmalı şeylerde daha ağır aksak olmuş.

Hareketlilik, koşmak, hoplamak zıplamak kısmında ise gene kamera rotasyonu hataları çok oluyor. Oynanabilirlik konusunda en kötü olduğu kısım ise oynadığımız karakter ile etraftaki , kullanılabilir çevre birimleri arasındaki ilişki. Bir sürü bug var. Riddler görevinde bir yerde Batman ip ile, üste çıkması gerekiyor. ancak ip üstünde köpük patlayıcıyı kullanamazsın o yüzden duvar dibinde çok az bir ayak koyma yeri var Oraya çıkmalısın oraya çıkınca da teçhizatı kullanmak için yeterli yer algılamadığından gene kullanamıyorsun. Forumlarda vs o bug için bir sürü patch falan dolanıyor . Ve böyle daha çok var.

Bunlar City'de de vardı ancak dediğim gibi biri 2011 oyunu kendinden önceki oyun level sistemi iken bu ilk defa açık dünyaya geçen bir oyun o yüzden hatalar normal. Ancak AK, 2015 oyunu ve AC gibi bir şeyden bu yana 4 yılları olmuş. Ve bu arada başka bir oyun ya da projeleri de yok (en azından major bir şey yok) .

Ve çıkan şey AK ?

O yüzden ben harika bir oynanabilirlik, serinin açık ara en iyisi vesaire diyemeyeceğim. Hele de Batmobile zorunluluğu o oynanabilirliği bu kadar baltalarken.Kesinlikle daha iyi ancak sırf oynanabilriliği ile elit bir oyun sayılabilecek kadar bir fark yaratmıyor. Oyunun en güzel şeyi genişletilmiş açık dünya da çok iyi grafikler eşliğinde oradan oraya uçmak ancak Her yerde , kırmızı alarmlı kuleler olması, Batmobile çok zorunlu bırakılmamız yüzünden şehirde gezmek de zehir rüsva oluyor.

Zaten hikaye bok, karekterizasyonlar yaş, görevler boring, boss diye bir şey yok. Kurgu çöp tenekesi kokuyor.

Arkham Knight'a RTX remaster geliyormuş. Oyunun grafikleri zaten çok iyi. Bakalım nasıl bir şey olacak :D

Arkham Knight'a RTX remaster geliyormuş. Oyunun grafikleri zaten çok iyi. Bakalım nasıl bir şey olacak
Gerçek bir hikaye
Aklı Başında bir Batman
Daha interaktif bir oyun anlayışı ve de
Gerçek Boss dövüşleri de geliyor muymuş ? :D :D Öbür türlü eşeğe altın semer de vursan eşşek durumu.

@Nabu

Hakikaten keşke şu Rocksteady, AK'ye özen gösterseydi. Çok "oldu da bitti" gibi olmuş bir oyun. Eğer özen gösterseydi gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olabilirdi.

Arkham knight hikaye açısından falan baya kötüydü. Batmobile de kötü bi eklentiydi. Deathstroke ve ak gibi boss’ların batmobile boss’una dönüşmesi oyunun boss savaşlarını da kötü yaptı.

Ancak hem gizlilik hem dövüş açısından aralarında en sevdiğim o. Tek beğendiğim de oydu bu yüzden.