Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Pes mi? Fifa mı?

Hangisi daha iyi ?

• Pes

Oy: 6 85.7%
  • Fifa

Oy: 1 14.3%

• Kullanılan toplam oy
    7
@Rakatas
@Ryomen Sukuna
Beyler, düşüncenize saygı duyuyorum ancak size katılmıyorum. Pes 13 en iyisi değil. Bırakın en iyisi olmayı, ilk 5'e bile girmez. Pes 13'ten sonra çıkan Pes 14 berbat olduğu için harika gibi geliyor. Bu işin zirvesi benim için Pes 2009 ve Pes 2010.

Bu arada Pes. Fifa'nın son oyunları gerçekten komik. Hani insanlar diyor ya "Abi Pes ve Fifa'ya neden para veriyorlar. İkisi de her yıl aynı oyunla çıkıyor." Fifa cidden bu. Adamların değiştirdiği hiçbir şey yok. Eskiden olsa Fifa diyebilirdim, ancak şu anlık Pes.

Moderatör tarafında düzenlendi:
PES diyen FİFA'yı bilmiyordur. Sadece 2011-13 yılları arasında PES'e kaymıştım. Bir arada Winning Eleven'dı. Ama ilk başta Fifa'ydı. Fifa 15 ile birlikte de gene Fifa oldu. Pes'in tek olayı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligiydi. O da gidince hepten bittiler ve şimdi de online işine girdiler, ki çok mantıklı bir manevra olmuş. Velhasıl Fifa diyorum.

PES diyen FİFA'yı bilmiyordur. Sadece 2011-13 yılları arasında PES'e kaymıştım. Bir arada Winning Eleven'dı. Ama ilk başta Fifa'ydı. Fifa 15 ile birlikte de gene Fifa oldu. Pes'in tek olayı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligiydi. O da gidince hepten bittiler ve şimdi de online işine girdiler, ki çok mantıklı bir manevra olmuş. Velhasıl Fifa diyorum.
Pes ve Fifa oyunlarının oynanışı birbirinden çok farklı oluyor. Pes her yıl oynanışı değiştirip önümüze koyarken, son yıllarda Fifa'nın yaptığı tek şey "ctrl + c c c c - ctrl + v" :D Hem Pes'in oynanışı bana daha güzel geliyor. Bundan dolayı Pes. Ancak dediğim gibi eskiden olsa Fifa diyebilirdim.

Pes ve Fifa oyunlarının oynanışı birbirinden çok farklı oluyor. Pes her yıl oynanışı değiştirip önümüze koyarken, son yıllarda Fifa'nın yaptığı tek şey "ctrl + c c c c - ctrl + v" :D Hem Pes'in oynanışı bana daha güzel geliyor. Bundan dolayı Pes. Ancak dediğim gibi eskiden olsa Fifa diyebilirdim.
Değişim her zaman iyi değildir. Hele ki oyun içi motorizesinin değişmemesinin daha iyi olduğunu PES'in değişimleri gösterdi. Yani her yıl oynanışı değiştirmek marifet değil, oynanışı mümkün olduğunca aynı tutmak marifet. Bunu da satış marjları her zaman gösterdi zaten.

@Flyjin
Hocam sizi bilmiyorum ama her yıl aynı oyunu oynamak beni eğlendirmiyor. Oynanışı güzel ama ben doydum o oynanışa :D Farklı şeyler görmek istiyorum ancak hala daha aynı oyunla geliyorlar. Bu şekilde devam ederse oyuncuyu doyurmak yerine kusturursun :D Neyse, uzun lafın kısası ben Pes'i daha çok beğeniyorum. Oynanışı, Fifa'ya göre daha çok hoşuma gidiyor. Zevk meselesi tabii.

Winning Eleven zamanları PES cidden o zamanların fifalarına göre çok çok daha akıcı ve hoş bir oynanış sunuyordu. Ancak 2010'lardan sonra bu değişti. FIFA o farkı kapattı hatta 2012-2013 falan sonrası öne geçti. Bence FIFA'yı zorlamış son PES oyunu 2013 gibi. Ondan sonra FIFA ağırlaştı gibi.

İki seriyi de yoğun biçimde tüketmedim ancak illa ki orada burada elimize geçti. PS kafelerde, tanıdıklarda, arkadaşlarda vs vs.

Nitekim;

2001-2009 -> PES
2009-2014 -> İki tarafında bir diğerine üstünlüğünün ve artılarının olduğu yıllar
2014 - Günümüz -> FIFA Ancak PES18 çok iyi diye duymuştum belki o bir istisnadır.

gibi duruyor. Ama çok yüzeysel bir gözlemciyim onu söyleyeyim.

Kişisel favorim ise -> PES

Şahsen aklıma gelenler. Pes 4-5, Winning Eleven serisi. Fifa 03-04-05-07-08 ve 16+. Oynanışta büyük değişimlerin olmasını istemiyorum. Misal Pes 13 büyük değişiklik sonrası çöktü. Fifa ise bunu daha dengede tutuyor bence. Oynanışı zaten iyi olan bir oyun neden büyük değişikliklere gitsin ki? Ufak dokunuşlar yapılacak tabii. Ama Pes bunu abartıyor hep.

Abi ben her konuştuğumda rekt oluyorum :D PES 2022 berbat olmuş. Son 3-4 yıldır sadece PES oynuyordum. Bu yıl FIFA oynayacağım gibi.