ayrıca ordusunun alakasını da anlayamadım adam tek dövüştü zaten orduyla birlikte dövüşmedi ki ?
Mink Ordusunun Jack'i parçalamasını izleyen kimdi ?
Çatı dövüşünün bölünmesini sağlayan Big Mom kimdi ?
Yani örnekler çoğaltılabilir. Kaldı ki Ordu'nun Kaido'ya direkt olarak destek olarak faydası olmasa dahi, rakiplerin dikkatlerini çelmede bile bir şeye yarar. Garp'ın durumunda hiç olmadı Kaido. Çatı dövüşünde kısa bir süreliğine sadece bu kadar güçlü bir kadroyla dövüştü. Onun haricinde 9 Kın hariç gerisi teke tek dövüşlerdi. Yamato ve Luffy.
Garp ise neredeyse Yonko edebilecek (filo amirali seviyesine çok yakın olduğundan) bir adamla + Çatı Zoro'dan güçlü bir Shiryu ve çok büyük ihtimal Queen'den çok daha güçlü 3 Farklı Tümen Kumandanı ile uğraşıyor. Bunlardan biri de meyve avantajı ile adayı kontrol ediyor.
Ayrıca ada Korsan adası olduğundan bildiğin arı kovanı gibi, fodder da olsa bu kadar fazla olunca dikkat dağıtır vs vs.
Nitekim Kaido ile farklı.
saydığınız isimlere kıyasla Garp'ın performansı daha hayvani kalıyor dediniz ya ondan dedim.
Burada kastettiğim, Garp'ın performansını çok yüksek bulmamdan ziyade, oda genelde böyle dövüşleri öyle berbat yapıyor ve plot sebebiyle karakterler öyle madara olabiliyor ki (Övüp Durduğumuz Kaido'nun savaşta Shinobu, Kin'emon, Çocuk Momonosuke gibi hedeflere vurup da öldürmeyi bırak kalıcı hasar bile verememiş olması gibi) Garp'ın haterlarının söylediği kadar kötü değil Garp'ın performansı yani o kadar da low bir feat'i yok.
Anlamında söyledim.
zoanları iyileşme özelliğini hatırlamıyorum.
Düz Zoanlarda bile kendine gelme, toparlanma diğerlerine göre çok daha hızlı denmişti.
Antik ve Mistik'lerde bu katlanıyor.
Zira Jack'in Sulong Formundaki bir ming ordusu tarafından parçalandıktan sonra biraz dinlenip iyileşeyim demesi.
Ya da Queen'in benzer sözleri bunlara delalet. Kaido ise Oni Irkı Genetiği + Mistik Zoan + Zarar Verilebilirliği çok düşük özel bir beden gibi fiziksel boostlara sahip. İyileştiğini düşünmek için her türlü bilgi ve dizayn unsuru var bence.
hadi diyelim var dövüş içinde fark yaratacak kadar hızlı bi iyileşmesi olduğunuda bilemeyiz.
Benim örneğim zaten dövüş içi bir şey değildi. Tüm Ark boyunca ki faaliyetleri arasında iyileşiyor ve dinleniyor olduğu idi. Kaldı ki dövüş içinde de kendini toplamasına yardımcı olduğu çatı dövüşünde ve G5 dövüşünde çok net belliydi bence.
iyi de biz burda performansları karşılaştırmıyor muyuz ?
Ben performans karşılaştırmadım. Benim dediğim o karakterlerin düştüğü o hallere nazaran Garp'ın durumu epey iyi aslında gibi bir şeydi.
Yaş ve Irk gibi şeyler de şurada önemli. Kaido'nun low feati çok low ancak high feat'inin de çok high olması için Garp'a nazaran çok fazla avantajı olması kısmında bir önemi var.
Son dediğin ise elbette biraz subjektif sular o yüzden bir şey diyemem ancak bence Kaido Prime Garp'a yakın bir karakter değil. Ve Garp da kişilik olarak Kaido kadar gevşek değil, , Kaldı ki, G5 gelmeden hemen önce Luffy Ryo ve Advance de ustalaştıktan sonra epey denk gidiyordu zaten, Hatta Kaido bile uzun zamandır böyle bir şey hissetmediğini belirtti vs vs. Zira Cp0 'ın araya girmesi gerekti vs. Haa elbette Kaido alacaktı ancak insanlar şey sanıyor. Luffy G5 öncesi bir böcekti de G5 geldi günü kurtardı. G5 aslında önündeki son Hendeği aşmasına yaradı. G5'i (özellikle ilk defa ve bilinçsiz kullandığı için)= ben abartıldığı kanaatindeyim. Adam sonra Lucci'ye bile açtı bunu maalesef
Ama dediğim gibi bunlar subjektif sular.
Neyse benim demek istediğim" diğer büyük topların rezilliklerinden sonra, Garp'ın rezilliği (daha fazla dez avantaja rağmen) bence iyi bile " gibi bi şeydi. Bee Hive Garp performansı > Wano Kaido demiyordum.