Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece 1087 Tartışma / 1088 Öngörü

Bölüm Nasıldı?

• Çok İyi

Oy: 0 0.0%
  • İyi

Oy: 2 66.7%
  • Ortalama

• Kötü

Oy: 1 33.3%
  • Çok Kötü

• Kullanılan toplam oy
    3
Güzel bölümdü.Shiryuu'nun da böyle bi çakallık yapacağı belliydi zaten reis hemen ayarı verdi tabi :D

Ben Garpın burda öleceğini düşünmüyorum. Ya Beklemedik bir şekilde Dragon gelir(ki ben öyle umuyorum) ya da başka bilinmeyen birisi desteğe gelir.

Bölüme fena değildi. Aokiji'nin Karasakal'a katıldığına hala tam inanmıyorum.

Garp ve Aokiji ikilisi her zaman merak uyandırmıştır ama burada biraz Bogart'ın rolü kesilip Aokiji'ye eklenmiş gibi.

Bazı fanlar Garp'ın performansına laf etmiş de ben anlamadım a, adamın ne yapması gerekiyordu? Dünyanın en azılı suçlularından oluşan bir Yonko tayfasını + yanlarında filo amirali seviyesi bir adam varken tek atakta yok etmesi mi? Yok yara bere olmuş her tarafı bilmem ne. Eh yani Marineford'ta Beyazbiyik elit denizci subayları tarafından yara alıyordu, Kaido Kiku'dan yara aldı. Ki daha dövüş bitmiş değil. Garp'ın performans da iyi şu an için. Yorumlara bakalım dedik yine şok geçerdik inceden ag.

Bölüm heyecan verici idi. Tek sıkıntı bu kadar önemli ve güçlü isimler dövüşürken çok fazla off panel olması artık bıktırdı yani. Diğer sorun da One Piece kimsenin ölmediği bir evren olduğundan karakterler ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar hep iddia edildiğinden daha zayıf hissettiriyorlar. Garp gibi hiç bir genetik özelliği olmayan, Kaido, Big Mom gibi canavarımsı bedeni olmayan, meyvesi ya da kara kılıcı olmayan sadece Haki + Yumruklar şeklinde bir adam Vasco Shot'a vurdu mu içinden geçebilmeli. Aokiji'nin Garp gibi yumruk çalışması da ayrı bir denyoluktu bence, yani adam da advance silahlanma var, meyve var, meyve uyanışı kesin var bir de Garp'a yakın bir fiziklsellik ?

Abi o zaman bu Garp bişiler de o kadar iyi olmalı ki Aokiji ve AKainu'dan güçlü olsun. Oda'nın klasik özel bir karakteri özel yazamaması sorunu işte.

Haa Kaido, Big Mom, Beyazbıyık, Aramaki, KArasakal gibi beklenenin altında kalmış. Düşük featleri aşırı düşük pek çok süper güçlü karakter gördük biz onlarla kıyasla bence Garp'ın şu an yaptığı bayağı hayvani bir şey.

Marineford'da Beyazsakal 72 yaşındaydı. Wano'da Big Mom 68 yaşındaydı.

Arkadaş, Garp tam 78 yaşında, ona rağmen Aokiji'nin yitip gitmemesi için 1 Yonko Sağ Kolu + 3 Yonko KUmandanı + Bir ton Yonko Korsanı'nn müdahalesi gerekti. Kaldı ki bu yonko kumandanlarından biri tüm adayı kontrol ediyor.

Ona rağmen Garp'a gerçek bir yara verebilmeleri için Garp'ın korumak isteyeceği birine saldırarak Garp'ın gardını indirdiler. Koby' de gözümden düştü karakter olarak , allahın gerizekalısı "Korsan Adası" ve "Korsan Kovanı" diye bilinen bir adadasın. Oradaki rehinelerin hepsinin de gemiye çıkarıldığını telsizden geçtiler zaten.Garp gelmeden önce korsanlar birbiriyle dövüşüyordu, Koby'nin başındaki ödülü kim alacak diye. Sence o meydan da masum biri olabilir mi ? Sıradan vatandaş falan... Koby'nin mallığı ve Oda'nın yazım zekası işte.

Garp zaten başına ne geldiyse mallardan geldi Ace, Luffy, Kobby.

Aokiji ile ilgili bir bit yeniği var bence.

Haa Kaido, Big Mom, Beyazbıyık, Aramaki, KArasakal gibi beklenenin altında kalmış. Düşük featleri aşırı düşük pek çok süper güçlü karakter gördük biz onlarla kıyasla bence Garp'ın şu an yaptığı bayağı hayvani bir şey.
Hocam Kaido'nun performansı net daha iyiydi ya.
Hem daha uzun süre dövüştü hem de dövüştüğü kişiler çok daha güçlüydü Karasakal korsanlarından. Üstüne adam bunları ada taşırken yaptı. (Yamato bu yüzden zayıfladığını söyledi hatta)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Garp'ın performansı kötü değil bencede ama sevmeyeni çok olan bir karakter illa ki bir yerden laf eden olacaktır.

Koby hayal kırıklığı oldu benim için ya, bir şeyler yapmasını beklerken Garp'ın yara almasına sebebiyet verdi. Beklentimin baya altında kaldı.

Hocam Kaido'nun performansı net daha iyiydi ya.
Ben de daha kötü demedim. Demek istediğim şey bu karakterler bile defalarca çok ufak tefek şeylerden yaralanırlarken, Garp'ın burada bunları yapması hayvani . Kaldı ki Garp ile Kaido arasında 24 yaş fark var :D

Kaido'nun yaşında, Kaido'nun performansını yutardı büyük ihtimalle.

Hem daha uzun süre dövüştü hem de dövüştüğü kişiler çok daha güçlüydü
Uzun dövüştü ama durmaksızın dövüşmedi, dinlene dinlene oldu biraz. Dövüştüğü kişiler "çok daha " güçlü değildi bence. Yani Çatı dövüşü başındaki Luffy Aokiji'den güçlü bir karakter değildi. Keza Çatı Dövüşü Zoro da Shiryu etmez hikayenin selameti gereği.

Law ve Kidd ile çok az bir süre muhattap oldu Kaido genelde bu ikili Bİg Mom'a yoğunlaştı.

Nitekim evet Kaido daha fazla kişiyle ve finalde de daha güçlü kişiyle dövüştü. Ama Kaido ev sahibi avantajına ve koca bir orduya sahip ve de oni ırkından gelme, mistik zoan meyveli biri dinlendikçe adam iyileşiyor zaten ve 54 yaşında daha.

Hiç bir özel ırktan gelmeyen, meyvesiz 78 yaşında Garp neredeyse sıfır yardım ile , hiç bir dinlenme penceresi olmadan dövüşüyor.

Elma ile Armutu karşılaştırmak gibi bu biraz.

Üstüne adam bunları ada taşırken yaptı. (Yamato bu yüzden zayıfladığını söyledi hatta)
Kuş Kafesi ile zayıflayan Dof üstüne bir de iç organları parçalandı ona rağmen Luffy'i G4'e zorladı. Bir zahmet Kaido da G5'e zorlasın :D Ben bu tarz söylemleri biraz hiperbolik buluyorum. BUlut gibi pasif bir yetenek Kaido'yu ne kadar zayıflatıyor gram fikrimiz yok. Elbette zayıflatıyor ancak %3 mü %13 mü % 33 mü bilmek imkansız gibi bişi.

Garp'ın ileri yaşı ve aldığı yara onu çok çok daha fazla zayıflatıyordur, bulut tekniğinin Kaido'yu zayıflattığından.

Ve tekrar diyorum ben Garp'ın yaptığı daha iyi demek için atmadım o mesajı. O şahıslar bile ne durumlara düştüler, Garp'ın durumu OP standartlarında eleştirilecek bişi değil demek istemiştim.

Kaido'nun yaşında, Kaido'nun avantajları ile Garp Wano + Arı Kovanını temizlermiş yani :D

ama sevmeyeni çok olan bir karakter
Bu da ayrı bir saçmalık zaten. Luffy, Sanji , Ace gibi kımıl zararlılarının ya da Akainu, Lucci, Enel, Croco gibi halk düşmanlarının kahraman olduğu evrende Garp'a nefret var xD

Ben de daha kötü demedim. Demek istediğim şey bu karakterler bile defalarca çok ufak tefek şeylerden yaralanırlarken, Garp'ın burada bunları yapması hayvani . Kaldı ki Garp ile Kaido arasında 24 yaş fark var

Kaido'nun yaşında, Kaido'nun performansını yutardı büyük ihtimalle.
saydığınız isimlere kıyasla Garp'ın performansı daha hayvani kalıyor dediniz ya ondan dedim.
Ama Kaido ev sahibi avantajına ve koca bir orduya sahip ve de oni ırkından gelme, mistik zoan meyveli biri dinlendikçe adam iyileşiyor zaten ve 54 yaşında daha.
ev sahibi avantajı olması ne işe yarıyor ki ? ayrıca ordusunun alakasını da anlayamadım adam tek dövüştü zaten orduyla birlikte dövüşmedi ki ?

zoanları iyileşme özelliğini hatırlamıyorum.King ve quenn mesela 1 hafta geçmesine rağman halen yaralılardı.hadi diyelim var dövüş içinde fark yaratacak kadar hızlı bi iyileşmesi olduğunuda bilemeyiz.
Hiç bir özel ırktan gelmeyen, meyvesiz 78 yaşında Garp neredeyse sıfır yardım ile , hiç bir dinlenme penceresi olmadan dövüşüyor.
iyi de biz burda performansları karşılaştırmıyor muyuz ?özel ırktan gelme 78 yaş bunları niye hesaba katıyoruz ki
kaldı ki Kaido daha uzun süre dinlenmeden dövüşüyor

Kaido'nun yaşında, Kaido'nun avantajları ile Garp Wano + Arı Kovanını temizlermiş yani
Pek emin değilim bundan.Kaido dövüşlerinde yavaş yavaş vites artırıp öyle dövüştü.Aynı şekilde yapacaksa prime garp bile g5 göremez bence.

ayrıca ordusunun alakasını da anlayamadım adam tek dövüştü zaten orduyla birlikte dövüşmedi ki ?
Mink Ordusunun Jack'i parçalamasını izleyen kimdi ?

Çatı dövüşünün bölünmesini sağlayan Big Mom kimdi ?

Yani örnekler çoğaltılabilir. Kaldı ki Ordu'nun Kaido'ya direkt olarak destek olarak faydası olmasa dahi, rakiplerin dikkatlerini çelmede bile bir şeye yarar. Garp'ın durumunda hiç olmadı Kaido. Çatı dövüşünde kısa bir süreliğine sadece bu kadar güçlü bir kadroyla dövüştü. Onun haricinde 9 Kın hariç gerisi teke tek dövüşlerdi. Yamato ve Luffy.

Garp ise neredeyse Yonko edebilecek (filo amirali seviyesine çok yakın olduğundan) bir adamla + Çatı Zoro'dan güçlü bir Shiryu ve çok büyük ihtimal Queen'den çok daha güçlü 3 Farklı Tümen Kumandanı ile uğraşıyor. Bunlardan biri de meyve avantajı ile adayı kontrol ediyor.

Ayrıca ada Korsan adası olduğundan bildiğin arı kovanı gibi, fodder da olsa bu kadar fazla olunca dikkat dağıtır vs vs.

Nitekim Kaido ile farklı.

saydığınız isimlere kıyasla Garp'ın performansı daha hayvani kalıyor dediniz ya ondan dedim.
Burada kastettiğim, Garp'ın performansını çok yüksek bulmamdan ziyade, oda genelde böyle dövüşleri öyle berbat yapıyor ve plot sebebiyle karakterler öyle madara olabiliyor ki (Övüp Durduğumuz Kaido'nun savaşta Shinobu, Kin'emon, Çocuk Momonosuke gibi hedeflere vurup da öldürmeyi bırak kalıcı hasar bile verememiş olması gibi) Garp'ın haterlarının söylediği kadar kötü değil Garp'ın performansı yani o kadar da low bir feat'i yok.

Anlamında söyledim.

zoanları iyileşme özelliğini hatırlamıyorum.
Düz Zoanlarda bile kendine gelme, toparlanma diğerlerine göre çok daha hızlı denmişti.

Antik ve Mistik'lerde bu katlanıyor.

Zira Jack'in Sulong Formundaki bir ming ordusu tarafından parçalandıktan sonra biraz dinlenip iyileşeyim demesi.

Ya da Queen'in benzer sözleri bunlara delalet. Kaido ise Oni Irkı Genetiği + Mistik Zoan + Zarar Verilebilirliği çok düşük özel bir beden gibi fiziksel boostlara sahip. İyileştiğini düşünmek için her türlü bilgi ve dizayn unsuru var bence.

hadi diyelim var dövüş içinde fark yaratacak kadar hızlı bi iyileşmesi olduğunuda bilemeyiz.
Benim örneğim zaten dövüş içi bir şey değildi. Tüm Ark boyunca ki faaliyetleri arasında iyileşiyor ve dinleniyor olduğu idi. Kaldı ki dövüş içinde de kendini toplamasına yardımcı olduğu çatı dövüşünde ve G5 dövüşünde çok net belliydi bence.

iyi de biz burda performansları karşılaştırmıyor muyuz ?
Ben performans karşılaştırmadım. Benim dediğim o karakterlerin düştüğü o hallere nazaran Garp'ın durumu epey iyi aslında gibi bir şeydi.

Yaş ve Irk gibi şeyler de şurada önemli. Kaido'nun low feati çok low ancak high feat'inin de çok high olması için Garp'a nazaran çok fazla avantajı olması kısmında bir önemi var.

Son dediğin ise elbette biraz subjektif sular o yüzden bir şey diyemem ancak bence Kaido Prime Garp'a yakın bir karakter değil. Ve Garp da kişilik olarak Kaido kadar gevşek değil, , Kaldı ki, G5 gelmeden hemen önce Luffy Ryo ve Advance de ustalaştıktan sonra epey denk gidiyordu zaten, Hatta Kaido bile uzun zamandır böyle bir şey hissetmediğini belirtti vs vs. Zira Cp0 'ın araya girmesi gerekti vs. Haa elbette Kaido alacaktı ancak insanlar şey sanıyor. Luffy G5 öncesi bir böcekti de G5 geldi günü kurtardı. G5 aslında önündeki son Hendeği aşmasına yaradı. G5'i (özellikle ilk defa ve bilinçsiz kullandığı için)= ben abartıldığı kanaatindeyim. Adam sonra Lucci'ye bile açtı bunu maalesef :D

Ama dediğim gibi bunlar subjektif sular.

Neyse benim demek istediğim" diğer büyük topların rezilliklerinden sonra, Garp'ın rezilliği (daha fazla dez avantaja rağmen) bence iyi bile " gibi bi şeydi. Bee Hive Garp performansı > Wano Kaido demiyordum.

Mink Ordusunun Jack'i parçalamasını izleyen kimdi ?
Çatı dövüşünün bölünmesini sağlayan Big Mom kimdi ?

Yani örnekler çoğaltılabilir. Kaldı ki Ordu'nun Kaido'ya direkt olarak destek olarak faydası olmasa dahi, rakiplerin dikkatlerini çelmede bile bir şeye yarar. Garp'ın durumunda hiç olmadı Kaido. Çatı dövüşünde kısa bir süreliğine sadece bu kadar güçlü bir kadroyla dövüştü. Onun haricinde 9 Kın hariç gerisi teke tek dövüşlerdi. Yamato ve Luffy.
Luffy ile bir kaç tur ile dövüştü.bir kaç kere bayılttı bir kereden öldürdü adamı ki bu Luffy Aokijiden falan güçlüydü

Öncesinde de Shiryuu dan net daha güçlü olan Yamato ile dövüştü

Tayfası ise Aokiji ve shiryuu harici şu anlık baya lowlar. Adamların tek gösterdikler başarıları tek yemek :D (Aokiji ve boa) ya da yanlarında kaptanları varken bile taş çatlasın amiral seviyesi diyebileceğimiz lawa karşı bile zorlandılar. Hani Jack falan ederler mi o da şüpheli

Burada kastettiğim, Garp'ın performansını çok yüksek bulmamdan ziyade, oda genelde böyle dövüşleri öyle berbat yapıyor ve plot sebebiyle karakterler öyle madara olabiliyor ki (Övüp Durduğumuz Kaido'nun savaşta Shinobu, Kin'emon, Çocuk Momonosuke gibi hedeflere vurup da öldürmeyi bırak kalıcı hasar bile verememiş olması gibi) Garp'ın haterlarının söylediği kadar kötü değil Garp'ın performansı yani o kadar da low bir feat'i yok.
Anlamında söyledim.
Hımm şimdi anladım tamamdır

Düz Zoanlarda bile kendine gelme, toparlanma diğerlerine göre çok daha hızlı denmişti.

Antik ve Mistik'lerde bu katlanıyor.

Zira Jack'in Sulong Formundaki bir ming ordusu tarafından parçalandıktan sonra biraz dinlenip iyileşeyim demesi.

Ya da Queen'in benzer sözleri bunlara delalet. Kaido ise Oni Irkı Genetiği + Mistik Zoan + Zarar Verilebilirliği çok düşük özel bir beden gibi fiziksel boostlara sahip. İyileştiğini düşünmek için her türlü bilgi ve dizayn unsuru var bence.

Benim örneğim zaten dövüş içi bir şey değildi. Tüm Ark boyunca ki faaliyetleri arasında iyileşiyor ve dinleniyor olduğu idi. Kaldı ki dövüş içinde de kendini toplamasına yardımcı olduğu çatı dövüşünde ve G5 dövüşünde çok net belliydi bence.
Abi adam dinlenmiyor ki durmadan dövüş içinde. Kınları yeniyor Yamato geliyor. Yamato ile dövüşürken momo ile Luffy geliyor.

Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Aynı ırka sahip mistik zoanlı yamato Kaido ile dövüşünü Luffy bıraktıktan sonra ki hali
SW4mr.png

1 hafta sonraki hali (ki bi süre içerisinde ne savaş var ne başka bir şey)
SW4qL.png

1 hafta boyunca dinlenen yamato bile en fazla bu kadar iyileşir iken neden durmadan dövüşen Kaido için iyileşme söz konusu olsun ki

Hani daha king ve queen örneği de var. Onlarda 1 hafta boyunca bile tam olarak iyileşmemişlerdi.

Ve Kaido ile Garp arasında bi fark daha var. Kaido savaş başlarında hiç bir zaman tam güçle dalmadı. Ne hybrid kullandı ne gelecek görme ne de son açtığı o ateşli formu kullandı. Garpda öyle bir şey yok mesela allah ne verdiyse dalıyor adam :D Hani Kaido zaten baştan tüm güçle girse zaten aynı anda herkesi doğrardı xd

Hani Kaido zaten baştan tüm güçle girse zaten aynı anda herkesi doğrardı
Buna ben de katılıyorum zaten.

Ben meramımı açıkladım.

Milletin 1 hafta sonra yaralı olması da biraz bu serinin şakası gibi. Beyazsakal Serumlar içinde yatıyordu ama kafasının yarısı yokken ve kalbinin olması gereken yerde kocaman bir delik varken yaşıyordu falan :D