Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece 1102 Tartışma / 1103 Öngörü

Bonney'nin korsan olmaya karar verdikten sonra kişiliğinin acımasızlaşması kötü yazıma mı yoksa Bonney'nin "çocuk" olmasına mı yormak lazım bilemedim.

Flashback sonunda bitti. Güzel olmasına güzeldi ama bir tık kısa tutulabilirdi sanki. Kuma agabiden razıyız, büyük adam.

Üzüldüğüm flashbacklerden biriydi.
Luffy'nin acısını çıkartırken "bu kadar acı beni bile baymaya yeter" dedikten sonra Zoro'nun tüm acıyı göğüsleyip hala ayakta durması der geçerim.

Oden ve Kızıl Kın Flashbackleri çöplüğünden sonra sağlam bir fb okuduk. Son zamanların en iyi bölümleri idiler. Ha bazı karakterlere haksızlıklar yapıldı bazı mini retconlar atıldı. Vegapunk'ın mal bir çöp olduğunu gördük binlerce sayı bekleyip ancak yine de Kuma hikayesi güzeldi. Reis.

Ya Soda Madem Dragonun Misyonunu Nikaya verecektin sen bu adamı niye devrimci ordusu lideri yapıyorsun ki.4 yonkoudan biri yapsaydın bari adamın bir önemi olurdu evrende.Yazacağım seriyede o çok pohpohladığın Nika’yı da seveyim senin

Yazacağım seriyede o çok pohpohladığın Nika’yı da seveyim senin

Nikaya ben yüzde 80 olumluyum. Çoğu kişi güneş tanrısı muhabbetine karşın nikaya karşı tavır almakta. Bence bu tutumları yanlış. Arabastanın bayrağı güneş shandiyalı kadın güneş tanrısına dua ediyor. shandiyalı savaşçının güneş dövmesi mevcut. Neptünün güneş dövmesi var. tenriyubitulardan kurtulan balıkadamlar güneş korsanlarını oluşturuyor. Esaret mühürlerini güneş sembolüne çeviriyorlar. Robinin mahlası geminin adı güneş. Hatırlayamadığım bir sürü güneş anektodu var...

Nika meyvesinin zorlama olduğu söyleniyor. Bence bu da yanlış. Oda luffyi gear 2 yaptığı ilk sahneleri tekrar izle. Orada şöyle bir şey geçiyor. Kanını daha hızlı pompaladığı için güç artışı sağlamakta. Ömrünü kısaltmakta diyor lucci. Kanın hızlı pompalanması kalpte bir nevi "kavitasyona" sebep vermekte. Bu da kanın sıcaklığını inanılmaz derecede artırıyor. Zaten dikkat edersen luffy gear iki olduğunda kıp kırmızı oluyor. Bu kırmızılık kanın sıcaklığı ile alakalı. gear 4 ile birlikte red hawk saldırısı yapmakta. Sıcaklık havayı aleve çeviriyor bir nevi. Bu tekniklerin daha üst mertebede kullanılacağına inanıyorum. luffynin tüm bedenin bir ateş topuna dönüşmesi gibi. Doffy ve Kaido lastik meyvesinin olmadığını lastiğin doğasına aykırı olduğundan bahsetti. Olay lastik değil zaten sıcaklık.

Oda tarihsel mitolojik ve astrolojik kurguları bir araya getirerek nikayı arabastadan beri planlı bir şekilde getirdi. Güneş bu kurguda o kadar önemli ki 3 ilahi dinin aslında pagan inanışıyla iç içe olduğunu çok güzel anlatmakta. Şöyle ki herhangi bir kliseye git isa figürünün arkasında güneş görürsün. müslümanlıktada farklı değil. güneş doğmadan önce güneşin doğuşu için namaz kılınır. tüm namaz vakitleri güneşin konumu ile alakalıdır. Neyse bu konuya girmek başka yerlere götürür

Dragon konusunda ise fanlar bence aceleci davranmakta. Tek bir feati bile yokken yok yere yermeği doğru bulmuyorum. dragonun büyük bir misyonu var. Vakti geldiğinde dragon ile ilgili her şeyi öğreneceğiz.

Duygusal ve güzel bir son bölüm oldu flashback için. Oda duyguyu iyi yansıtmayı başarıyor her zamanki gibi. Kuma flashbacki OP tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Şu son bölümlerde ki nostalji hissi de ayrı bir hoşuma gitti. Zoro reisi anmadan geçmeyelim.

Dragon konusunda ise fanlar bence aceleci davranmakta.
1200 bölüm sonra aceleci mi davranıyorlar diyorsun ? :D :D Yapma gözünü seveyim :D hahaha güldürdün beni ha...

Oda tarihsel mitolojik ve astrolojik kurguları bir araya getirerek nikayı arabastadan beri planlı bir şekilde getirdi.
O kadar çok loop hole sayıldı ki buna dair, buna "planlı" denemez artık. Oralarda bir yerde bir fikir vardı o konuda hemfikirim, adam sıfırdan türetmedi ancak fikir olarak oralarda bir yerlerde olması "kurgu" olarak da olduğu anlamına gelmiyor. Kurgusal anlamda Deus Ex'dir Nika. Etrafı güneş ile ilgili easter egg ile doldurmak "plan" olmuyor. Eğilim olur en fazla.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ya Soda Madem Dragonun Misyonunu Nikaya verecektin sen bu adamı niye devrimci ordusu lideri yapıyorsun ki.
Ya zaten ben bunu arkadaş arası sohbetlerde çok söylüyorum. OP çok geniş bir evrene sahip olsa da yaşayan bir evrene sahip değil çünkü her şey luffy ile yürüyor onunla da duruyor çok nadiren onun yörüngesi dışında bişiler gelişiyor.

Seride ne güzel güçler ayrılığı ilkesi kurmuşsun Hükümet-Korsanlar-Devrimciler şeklinde. Korsancılığın kitabını zaten Luffy'ler yazdı (yardım ve bal ile falan neyse) işin kötüsü devriminkini de bunlar yazıyor. Hatta denizcilerden çok kötü korsan yakalattı Luffy :D O işi de yapıyor adam yani :D

Kuma'nın flashback'i bazı göze batan yerleri olsa da şu felaket ötesi egghead'i katlanır kıldı umarım ark bir an önce biter.

Seride ne güzel güçler ayrılığı ilkesi kurmuşsun Hükümet-Korsanlar-Devrimciler şeklinde. Korsancılığın kitabını zaten Luffy'ler yazdı (yardım ve bal ile falan neyse) işin kötüsü devriminkini de bunlar yazıyor. Hatta denizcilerden çok kötü korsan yakalattı Luffy :D O işi de yapıyor adam yani :D

Buraya katılıyorum. Bende isterim böyle olmasını. Tadındanda yenmez. Ancak elimizdeki malzeme bu.

Bu konuda size katılmıyorum. Luffynin ana rahmine düşmesini sağlayan kişi Dragon'du. Bu da onun planı dahilindeydi.
Yani Dragon bi anlık bi kararla hem korsanlığın hem denizciliğin hem de devrimciliğin kitabını yazdı, tüm tarihi değiştirdi.
Yıllar önce ateşlediği bir silah, yıllar sonra meyvesini vermeye başladı. Devrimin ateşini kendi içinde başlattı öncelikle.