Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Strange visitor superman'in güç seviyesi nedir ? Bazı yerlerde spom un bile önüne koyuluyor ama sitedeki listede göremedim.

Strange visitor superman'in güç seviyesi nedir ? Bazı yerlerde spom un bile önüne koyuluyor ama sitedeki listede göremedim.
Sadece 1 kere gözüktüğü için ve canon oluşu sorgulandığı sebeple sitedeki listeye koymamıştık koysaydık büyük ihtimal ilk üçün içinde olacaktı.

Strange Visitor Superman'in kendi çizgi romanında aslında tek bir feati var o da zayıf klonlarından birinin bile evrenin merkezinde, o evrenin yok oluşunu engelleyip evreninin yenilenmesine ön ayak olması ve Mr. Mxyzptlk'in bile erişimi olmayan boyutlara girebilmesiydi.

Ancak karakterin refere edildiği sayılardaki bilgileri de hesaba katarsak. Strange Visitor, Kal-L'in aynısı, düştüğü aileden tut da yaşadığı yere kadar. Ancak bu versiyonu yirmili yaşlarında yaşlanmayı durduruyor ve milyarlarca yıl yaşıyor. Zaten sitedeki liste de Superman Prime 1 Million'ın nasıl Superman'in 15000 yıl kadar Güneş Enerjisine maruz kalması ve ermesi ile o seviyelere geldiğinden bahsetmiştik.

İşte o 15.000 yıl -ya da 800 küsür yüz yıl diyelim (totalde) - bu kadar güç veriyorsa milyarlarca yılı anlayabilirsiniz. Kendini klonlara bölme telepati, paradimensional güçler vs vs Sınırları net bilinmemektedir ancak zayıf düşmüş bir klonu bile evrensel ise zaten kendisini anlamak normal ama bunlar çok aşırı ve tek hikayelik denemeler aslında.

En zayıf klonlarından birisi evrenin merkezini bir arada tutuyordu da evren yok olmuyordu diye hatırlıyorum. Ayrıca tamamen ölümsüz, son tanrı Anu öldüğünde bile hala hayattaydı. Mr. Mxyzptlkin bile bilmediği kadar çok bilgiye ve sırra vakıf. Gerçekliği bükebiliyor ya da kontrol edebiliyordu. Xavierin telepatisini bile Duracell Pille çalışır gibi gösterecek seviyede telepatisi filan vardı.
Evrenin sonunda, entropik dalgalar evrenin her ışığını tüketirken, o dalgaları aştı ve hatta biraz mola verdi bunu yaparken.

Hatırladıklarım bunlar, tabii yanılmıyorsam. Bilmiyorum bunlar onu Spomun üzerine koyar mı.

Strange Visitor kriptonlu güçleri olarak SPOM'un çok üstündedir. bir kaç on bin yıllık güneş banyosu ile milyarlarca yılı kıyaslayamayız.

SPOM'un potansiyelini daha yüksel tutan şey ise (bence) Source tarafından seçilmiş olması ve cennete girip çıkmış olması yani kriptonlu güçleri hariç ilahi şeylere de erişimi vardı gibi duruyordu. Ama SVS'nin featleri bir kaç tık daha iyi.

Strange Visitor kriptonlu güçleri olarak SPOM'un çok üstündedir. bir kaç on bin yıllık güneş banyosu ile milyarlarca yılı kıyaslayamayız.

SPOM'un potansiyelini daha yüksel tutan şey ise (bence) Source tarafından seçilmiş olması ve cennete girip çıkmış olması yani kriptonlu güçleri hariç ilahi şeylere de erişimi vardı gibi duruyordu. Ama SVS'nin featleri bir kaç tık daha iyi.
Spom da non canon mu?

Strange visitor süperman sorusuna cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Bir sorum daha var: Gabriel in guc seviyesi nedir? Bazıları Lucifer ve Michelin bir tık altı diyorken bazıları kendisinden bahsetmiyor. Hazır Gabriel konusuna girmişken dc deki 7 bas meleğin guc sıralamasını atarmısınız.

Yukarı bakmadım ama şu tanrısal karakterler,kozmik varlıklar falan özel güçleri,vs leri niye olmuyor?

Yukarı bakmadım ama şu tanrısal karakterler,kozmik varlıklar falan özel güçleri,vs leri niye olmuyor?
Kozmik varlıkların vssi oluyor forumda en basitinden Galactus, Silver Surfer.
Tanrısal varlıklar karşılaştırılamaz ikisi de tanrı olunca sonu gelmez işin.

@RedSkull O doğru.Tamam tanrısalları geçtim mesela Amatsu Mikaboshi.Hiç vs sini görmedim.Cytorak hiç görmedim.Eğer varsa link atabilir misiniz?

Strange visitor süperman sorusuna cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Bir sorum daha var: Gabriel in guc seviyesi nedir? Bazıları Lucifer ve Michelin bir tık altı diyorken bazıları kendisinden bahsetmiyor. Hazır Gabriel konusuna girmişken dc deki 7 bas meleğin guc sıralamasını atarmısınız.
Aslinda direkt Hristiyanlık ile alakali bir mesele, mesela bizde baş melek Cebrail (a.s) ancsk hristiyanlar da Mikail. Bu yuzden onu en güçlü melek olarak tasvir etmişler D.C de. Cebrail, yani Gabriel ise yaratılış itibari ile Hristiyanlıkta denk olsa da muhtemelen aralarında bazı farklar vardır birisi baş melek sonuçta, Dc de de yapı itibari ile aynı olsalar da Lucifer ve Michael daha on plana çıkıyor, Gabriel Mazikeen den biraz güç almış olsa da özellikle Adn kılıcını çaldıktan sonra Lucifere rakip olamaz, diğer meleklerin ise aralarında çok fark olacağını sanmıyorum, daha iyi bilenler bu soruya daha iyi cevap verebilirler. Mantıken Michael ve Luciferin dengi iken, iş olaya gelince 1 tik alti olarak kalıyor gibi yani.

Yani neyi kapistiracaz? Arada yapiyoruz ama ikisi de sonsuz gibi ise ne yapacaz? Yani Supo vs Thor saatlerce tartisirsin ama bunun tartışılacak bir tarafı yok ki :D

O doğru.Tamam tanrısalları geçtim mesela Amatsu Mikaboshi.Hiç vs sini görmedim.Cytorak hiç görmedim.Eğer varsa link atabilir misiniz?
Cyttorak falan o denli sıkıntı değil Vs açısından. Biz daha çok multiversal+ ve hyperversal karakterlerin versuslarına karşıyız çünkü. Çok subjektif olduğundan bazı üyelerin fanlığı sebebiyle olay bildiğin din tartışması kıvamını alıyor. Çünkü güçlerin ucu bucağı yok :D Olay bir yerde müritliğe bağlanıyor.. O sebeple çok iyi hazırlanırsa belki 1-2 ayda bir tane falan olabilir (o da belki) onun haricinde gereksiz buluyoruz.

Ama Galactus, Trigon, Shuma-Gorath, Cytorakk, Dormammu, Nabu vs böyle değil bunlar olur.

Bir sorum daha var: Gabriel in guc seviyesi nedir?
Gabriel baş meleklerden biri ve güçlü ama bir Lucifer ya da Michael değil hatta Spectre de değil.

Bu 7 baş melek ibrahimi dinlere bir gönderme ve DC'ye Vertigo aracılığı ile getirilmiş bir şey. %100 canon değil. Ancak orada Samuel adlı melek -> Lucifer, Michael ise Michaei Raquel ise Spectre dir.

DC'nin resmi sitesinde cennet hiyerarşisi ise şu şekildedir.

• Above all: Presence (the Creator)
  • Spirits (aspects of God): Eclipso (wrath) (formerly), Radiant (mercy), Spectre (vengeance)
  • Archangels: Michael, Gabriel and others;
  • Pax Dei:
    • Bull Host: Asmodel (Formerly), others;
    • Human Host: unknown
    • Eagle Host: Zauriel, others;
    • Lion Host: unknown
  • Unknown caste: Araquel, Tali
Burada baş melekleri, tanrının ruhlarından aşağı koymuşlar ancak bunun sebebi tüm baş meleklerin bir lucifer ya da michael gibi olmamasından kaynaklı. Michael ve Lucifer kesinlikle tanrının sıfatlarındna yukarıda ya da en azından dengi gibi.

Gabriel'in net bir şekilde %100 üstünde olduğunu bildiğimiz makam Pax Dei yani Cennetin kartal, boğa ve aslan konaklı savaşçı melek ordusuna verilen isim.

Pax Dei'in en güçlüsü kim ? Asmodel.

Asmodel ne kadar güçlü ? Martian Manhunter ile Superman Blue'yu aynı anda dövebilecek ve de Pax Dei'in diğer hayvan hostlarını tek başına öldürebilecek kadar.

Thanos ve hatta biraz üstü bir seviye denilebilir kendisi için.

İşte Gabriel bundan güçlü (en azından) .

bedirhan22 low multiversal demiş Ghostrider e ne düşünüyorsun @Nabu

bedirhandrogba22 inkar ediyor ve hala insanları yanlış yönlendiriyor Geek Hesabından

Ekli dosyalar

• Screenshot_20190920-204341.jpg
    Screenshot_20190920-204341.jpg
    228.3 KB · Görüntüleme: 101
  • Screenshot_20190921-013223.jpg
    Screenshot_20190921-013223.jpg
    433 KB · Görüntüleme: 120
Son düzenleme:
O zaman en güçlü marvel karakterleri listesin de her turlü top 10 e girer. Güncelleme lazım listelere.