Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Respect Thread Fulcrum

@father

Tam çevirisini bilmiyorum.

Yav Allah aşkına biri ana tanırının yiğeni siğeri sümüklü celestial :D

Hangisi tanrı seviyesi olmaya daha yatkın ?

Marvel wikiye yazanlar kafadan atıyor.

Yazar bir şeyi desirtiyorsa çizgi roman da bir bildiği vardır elbet. Gidip oraya her şeyin başı ve sonu yazmaz durup dururken.

@Noralyma
Hocam tam çevirisini bilmeden bu kadar emin konuşmamanız lazım.

Fulcrumda sümüklü celestial sayılır hocam =O

Marvel wikiye yazanlar kafadan atıyor derken hocam ? Ben şuana kadar hiç bir wikinin yanlış bir bilgi verdiğini görmedim ?

@father

O zaman @Nabuya soralım ne yazdığını ?

Öyleyse Fulcrumda sümüklü celestial :coolfrog:

Hiç yanlış bilgi verdiğini görmediyseniz hayırlı olsun ilk yanlış bilgiyi gördünüz :D

En mantıklısı ingilizce bilen birine sormak zaten ? Yoksa bende fulcrum ve evrimleşmiş gökselin konuşmasını okudum ama pek bir şey anlıyamadım.

Fulcrum = elaine
smiley39.png

Hocam en az 5 yıldır wikileri kullanıyorumdur hiç hata görmedim şimdi mi görücem :D Ayrıca sizin hata dediğiniz yazıyı diğer çoğunlukta kabul ediyor bence hata sizde :thumbup:

@father

Presence = Elaine. Ama fulcrum = Elaine olduğunu sanmıyorum çünkü tanrı deyimi hiç geçmedi çr evreninde.

Güç taşı sonsuz fziksel güç sağlar da hatalı bilgi.

@Noralyma
@Nabu dh de bir konuda fulcrum = elaine demişti zaten bana kalırsa fulcrum > elaine.

Bence hocam siz yanlış wikilere bakıyorsunuz çünkü öyle bir şey yazmıyor :D

Beyler daha önce konuştuk bu konuyu.

Benim şahsi kanım (eğer marvel karaktere bir retcon atmazsa) Fulcrum'un TOAA'nın biraz daha gevşek ve eğlenceli bir yanı. Çok farklı bir şey değil. Bir de Fulcrum'un Dreaming Celestial ile konuşmasından "Fulcrum'da Celestial kadar güçlü canım işte" demek mantıklı değil.

Celestial Irkı Marvel'daki en güçlü ırk, TOAA, Fulcrum falan da bu ırktan kabul ediliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ve Celestialların en üst seviyeleri ... Scathan The Aproover gibi celestiallar Protege gibi potansiyel olarak Beyonder'dan bile daha güçlü tiplere tek atıyor. Dreaming Celestial (Fulcrum'un konuşup sonra da birleştiği) Tiamut'un seviyesi bilinmiyor zaten.

Tüm Celestiallar denk değil.

Fulcrum, TOAA'nın bir uzvu bir formu ise büyük ihtimalle = Elaine.

@father

Presence = Elaine.

Fulcrum ise bu tanrı katogorisinde değil bence. Veya Utkan abinin söylediği gibi Fulcrum TOAA nın eğlenceli yanı olabilir.

Bir de hocam siz diyordunuz marvel wiki de güç taşı sonsuz güç verir yazıyor diye :D

@Lord of darks
Öncelikle hoş geldin. Aslında bu tip konular için ayrı konu açmıyoruz ve şurada tartışıyoruz. Fakat yeni olduğun için sorun değil.

Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Ve daha önce Fulcrum konuşulmuştu ;

Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Bunlara bakabilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------

Konu Dışı (biraz da içi) Olarak ;
Fakat, bizim geek ya da geek adayı gençlerimiz arasında maalesef çok garip bir tavır gözlemliyorum bunu donanımhaber forumlarında ve bir kaç yerli ortamda daha gördüm. Bilen birilerini bulup ondan bilgi alıp sonra o bilgiyi kendi, face, instagram ve youtube sayfalarında satıyorlar ya da kendi argümanları gibi arkadaşları ile yaptıkları tartışmalarda kullanmak istiyorlar. Bu tamamen yanlış değil ancak o kaynak türkçeyse ve kişilerin tartışmaları ve paylaşımları için bir ortam sunuyorsa o zaman hala gidip dışarıda satmak artık biraz moral bozucu oluyor.

Bu biraz kaynak materyalleri kendi çıkarın için kullanmak ve bilgi sahibi şahsı ya da siteyi itibarsızlaştırmak oluyor.

Konuyu açarken bile "Bu Fulcrum karakteri nedir ? Merak Ediyorum ?" diye değil.

"Bana bu karakterin var olduğu ve güçleri lazım, bir el atıverin lütfen" gibi sanki yolda kalan arabaya itici çağırır gibi açılmış konu :D

Bu tavrı çok hoş bulmuyorum. En güzeli tartıştığınız kişileri, face, instagram hesaplarındaki insanları da alıp buraya gelip olayları gerçek bir geek sitesinde düzgün bir gözetim altında bilen kişilerin rehberliği ile yapmanız.

Yoksa her acil bilgi ihtiyacınız olduğunda sizin yerinize bilgi ve argümanları başkası sağlayacaksa tartışmanın ve geek olmanın anlamı ne ?

Okurken size sinirliymişim ya da kızgınmışım gibi geliyor olabilir öyle geliyorsa kusura bakmayın. Nitekim kızmak ve azarlamak değil. Amacım kalıcı ve efektif bir genç kültür bir kollektif paylaşım ve tartışma ortamı yaşatmak :D Ama buradan alıp dışarı sayınca bildiğin beyin göçü gibi oluyor :D

@father ve @Noralyma ne demek istediğimi anladılar zaten :D :D
anladım hoşbulduk bir dahakine daha dikkatli li olurum

@Noralyma
Presence = elaine olduğunu sanmıyorum işte ama öyle ise fulcrum ile eşittir. Bu arada fulcrum Toaa'nın avatarı olmasada her şeye kadirdir yani yine eşit oluyor

Hocam ya öyle dememişimdir ya da size o an kısaltılmışını söylemişimdir. "En temel güçleri kullanıcıya sınırsız dayanıklılık kazandırır ve gemin ne kadar çizildiğine bağlı olarak kullanıcının gücünü sınırsız seviyelere çıkartabilir." deniliyor ve bundan başka güçleride var ama fiziksel güç ile sadece bu denilmiş.

Şu GR konusu için Yahweh'i incelerken Fulcrum ile ilgili bir iki bilgiye de denk geldim atayım dedim.

the Dreaming Celestial states that "Every component in the physical Universe is a model/example/function of balance... Every particle/being/concept/action exists in this state of sublime equilibrium to serve [a being known as] the Fulcrum. And when asked by the Eternal Makkari whether "every cosmic being in this Universe is a total tool", replies "Yes. We are all tools of the Fulcrum".

Türkçesi:

Dreaming Celestial, Makkari'ye şöyle diyor:

"Fiziksel Evrendeki her bir bileşen dengenin bir örneği/modeli/işleyişidir.. Arınmış dengedeki bu mevkide var olan her parçacık/varlık/konsept/hareket Fulcrum olarak bilinen varlığa hizmet eder."

Makkari de o zaman geri dönüp

"O zaman bu evrendeki tüm kozmik varlıklar tamamıyla bir araç."

Dreaming Celestial cevaplar;

" Evet biz hepimiz Fulcrum'un araçlarıyız."

Sanırım Fulcrum ile ilgili feat yok, ibare yok, omnipotent değil vs gibi söylemleri böylece çöpe atabiliriz.