@Lord of darks
Öncelikle hoş geldin. Aslında bu tip konular için ayrı konu açmıyoruz ve şurada tartışıyoruz. Fakat yeni olduğun için sorun değil.
Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar
Ve daha önce Fulcrum konuşulmuştu ;
Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar
Bunlara bakabilirsiniz.
------------------------------------------------------------------------
Konu Dışı (biraz da içi) Olarak ;
Fakat, bizim geek ya da geek adayı gençlerimiz arasında maalesef çok garip bir tavır gözlemliyorum bunu donanımhaber forumlarında ve bir kaç yerli ortamda daha gördüm. Bilen birilerini bulup ondan bilgi alıp sonra o bilgiyi kendi, face, instagram ve youtube sayfalarında satıyorlar ya da kendi argümanları gibi arkadaşları ile yaptıkları tartışmalarda kullanmak istiyorlar. Bu tamamen yanlış değil ancak o kaynak türkçeyse ve kişilerin tartışmaları ve paylaşımları için bir ortam sunuyorsa o zaman hala gidip dışarıda satmak artık biraz moral bozucu oluyor.
Bu biraz kaynak materyalleri kendi çıkarın için kullanmak ve bilgi sahibi şahsı ya da siteyi itibarsızlaştırmak oluyor.
Konuyu açarken bile "Bu Fulcrum karakteri nedir ? Merak Ediyorum ?" diye değil.
"Bana bu karakterin var olduğu ve güçleri lazım, bir el atıverin lütfen" gibi sanki yolda kalan arabaya itici çağırır gibi açılmış konu
Bu tavrı çok hoş bulmuyorum. En güzeli tartıştığınız kişileri, face, instagram hesaplarındaki insanları da alıp buraya gelip olayları gerçek bir geek sitesinde düzgün bir gözetim altında bilen kişilerin rehberliği ile yapmanız.
Yoksa her acil bilgi ihtiyacınız olduğunda sizin yerinize bilgi ve argümanları başkası sağlayacaksa tartışmanın ve geek olmanın anlamı ne ?
Okurken size sinirliymişim ya da kızgınmışım gibi geliyor olabilir öyle geliyorsa kusura bakmayın. Nitekim kızmak ve azarlamak değil. Amacım kalıcı ve efektif bir genç kültür bir kollektif paylaşım ve tartışma ortamı yaşatmak Ama buradan alıp dışarı sayınca bildiğin beyin göçü gibi oluyor
@father ve @Noralyma ne demek istediğimi anladılar zaten
|