Sasuke Rinneganıyla neden Nagato ve Madaranın yapabildiği gibi Jutsu'ları absorbe edemiyor?
Tek rinnegan'ı var sonuçta. O yüzden 6 yolu temsil eden 6 skilin hepsine sahip mi ya da sahip olduklarında ne kadar ileri seviyede belirsiz.
Açıkçası bence yazar Nagato'yu orijinal kullanıcı olmamasına rağmen bu kadar çeşitli ve farklı şekillerde kullanan biri olarak çizince Madara, Obito, Sasuke gibi bu denli çok yönlü kullanmayan ancak NAgato'dan çok daha güçlü isimler biraz göze battı.
Misal, Madara hiç Preta Path hariç bir özellik göstermedi. Rinnegan'ın da. Extra olarak Tengai Shinsei gösterdi. Juubidara olduğunda ise multiple chibaku tensei yaptı vs vs.
Obito zaten gedo mazo'ya kasmıştı. Başka bir şey yapamıyordu.
Sasuke'den ise Deva'dan bir kaç iz ve de Preta'dan bir kaç iz gördük.
Nitekim bir retcon var fakat illa mantıklı bir açıklama yapmak yoluna gidersek. Ben Nagato'nun Rinnegan'ın çok ama çok basic bir halini kullandığını ancak Uzumaki çakrası ile bunun birleşmesi sebebiyle bu denli etkin hale getirebildiğini. Düşünüyorum.
Diğer karakterler Nagato kadar çeşite değil ancak çok daha hax ya da güçlü ultimatelere sahip.
Atıyorum Nagato bir Chibaku yapana kadar çok kasılıyorken ve tekniğin tamamlanması zaman alıyorken Madara ve Sasuke de böyle olmuyor zart diye oluveriyordu.
Ya da Nagato, Gedo Mazo ve Pathleri kontrol etmek için kendisini çanak antene çevirirken ve de bu onu immobilize ederken. Obito aynısını yapıp bir yandan çatır çatır dövüşebiliyordu. Tek gözle.
Hem madara hem de Sasuke'nin Pretası (çakra ve jutsu emme) Nagato'nun kinden (Pain zamanı hasta ve çanak anten hali, Edo değil) kat be kat hızlı oluyordu ve çok daha güçlü çakraları ve jutsuları bile hızlıca emiyordu.
Keza Madara'da Tengai Shinsei, Sasukede de Amenotejikara gibi tamamen kendilerine özgün diğer pathlerde olmayan teknikler vardı.