-Suç ve Ceza-Dostoyevski nin en güzel kitabıdır herhalde.Çok iyiydi.Size tavsiye ederim.

Sherlock Holmes - Tehlikeli Miras..
Bazı bölümleri diğer kitaplarında okuduğum için atladım sona geldim.
Ağır spoilerKitabın ilk bölümü "Sherlock Holmes'ün Çöküşü"nde bir adamla uçurum kenarında boğuşurken ikisi de aşağı düşüyorlar ve Sherlock Holmes işi artık bitiyor. Ben beklemiyordum ölmesini ne diyeyim Allah rahmet eylesin. Bundan sonraki bölümlerde ise ölmeden önceki maceralar anlatılıyor.
Soyleyeyim mi dönüp donmedigini?
Mesaj atin cevap vereyim.@KocaYusuf
Özele gel.
http://www.canertaslaman.com/wp-content/uploads/2019/09/TanrıParcacigi.pdfOkuduğum veya okumakta olduğum son bir kaç kitap.
Anarşist Ahlak - Pyotr Kropotkin
Anarşi/Felsefesi - İdeali - Pyotr Kropotkin
Tanrı ve Devlet - Mikhail Bakunin
Simulakrlar ve Simülasyon - Jean Baudrillard
Henüz üstlerine yorum yapmak istemiyorum ama fikirsel açıdan oldukça ilginç olduklarını söyleyebilirim.
Evet, rastgele bir sayfayı açtığımda fark ettimKitapta zaten bu bilgi geciyor![]()
Hocam Veba'yı gözüme kestirmiştim ama okuma konusunda biraz tavsiye almam lazım sizden. Birden çok kitabı aynı anda okuyorum biri bitmeden başka kitap ilgimi çekiyor. Bir kitabı bitirmem haftalar alıyor. Devletin yarısına yeni geldim mesela suç ve ceza 3 4 günde bitti o da zaten film gibi kitabı izledim. Nietzsce okumak istiyorum daha bir kitabına başlayamadım anlamak için felsefe tarihini bilmek gerekiyormuş. O yüzden Bertrand Russel felsefe tarihi kitapları var ama onu okurkende tarih bilmem gerekiyor gibi geliyor bu sefer avrupa tarihi kitapları na bakıyorum sonra sıkılıp camusa dönüyorum nietzscheden biraz okuyorum. Nasıl ilerletiyim bu durumu hocam?@Thanos
Yabancı'yı sevdiysen, aynı yazarın Veba ve bir kurgu olmayan Sisifos Söyleni kitaplarını da tavsiye ederim. Benim gözümde en önemli üç eseri bunlardır.
Veba'yı, İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadığı tecrübelerden, savaş sırasında yazmıştır. Kendisi Cezayirli'dir ama savaşın çıktığını duyunca, şiddetten nefret etmesine rağmen, Nazilere karşı savaşmak için orduya başvurmuştur. Sağlık sebepleriyle reddedilmiş ama bu onu durdurmamıştır. Fransa'ya giderek, direnişe katılmıştır. Ne iş yaptığını bilmiyoruz ama parçası olduğunu biliyoruz. Bunun dışında, Nazi işgali altında Fransa'da muhalif bir gazete çıkarmıştır. Bu gazetenin baş editörüdür. Bir yerden sonra bu gazetedeki yazıların %70'ini kendisi yazmıştır. Hatta ve hatta dağıtımını bizzat kendisi yapmıştır.
Sisifos Söyleni'ndeyse kendi felsefi düşüncelerini az ve öz bir şekilde anlatıyor. Bu kitabı okuduktan sonra, kitaplarına insan farklı bir gözle bakıyor. Çok saygı duyulası ve değerli bir insan.