Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

One Piece Genel Tartışma&Paylaşım Başlığı

Nasıl 7 Ocak ya? 3 Aralık değil miydi? Geçen bölüm fillerdı bu bölüm canna döndüler mi acaba? Bir taraftan da uzun bir filler arc, serinin kalitesini yükseltmede yardımcı olabilir. Animeyle manga çok yakın.
Bu bölüm canona döndüler ve Wano bitti aslında ama Egghead'e varmadan önce arada bir 3 manga bölümü vardı. 3 Aralık'ta yeni bölüm gelecek yani sadece Egghead'e varılması 7 Ocak'ta olacak. Animenin uzun bir ara vermesi veya filler arc yapması daha iyi olurdu bence de kalite açısından. Yine de her türlü izlenir merak ettiğim sahneler var.

Bu bölüm canona döndüler ve Wano bitti aslında ama Egghead'e varmadan önce arada bir 3 manga bölümü vardı. 3 Aralık'ta yeni bölüm gelecek yani sadece Egghead'e varılması 7 Ocak'ta olacak. Animenin uzun bir ara vermesi veya filler arc yapması daha iyi olurdu bence de kalite açısından. Yine de her türlü izlenir merak ettiğim sahneler var.
Bölümü az önce izledim, ömrümüzü yiyen Wano sonunda her yerde bitmiş oldu.

Gelecek bölüm Mihowk-sama var. Karasakal sahneleri için ayrıca takipteyiz.

Egghead arc için geri sayım başladı. Bu arc nasıl bitecek bilmiyorum ama bir şekilde bu adanın yer yüzünden silineceği teorisi oluştu kafamda. Mesela reaktörün patlaması gibi. Bundan sonra elbaf arcına geçilecek. Luffy'nin Shanksa sözü vardı. En iyi tayfayı oluşturup Shanksı geçme olayı. Elbaf sezonunda kızıl saç korsanları ile hasır şapkalar arasında davy jones müsabakası olur mu sizce? Ben savaşacaklarını düşünmüyorum o halde aklıma gelen makul senaryo davy jones.

Mesela usopp ile babası şişe vurmaca, sanji ile lucky roux yemek pişirme zoro ile ben beckman bilek güreşi chopper ile maymunun fıçı üzerinde yuvarlanması vs... gibi müsabaka yaparlar mı? oda davy jones müsabakası koyarsa izleyicide olumlu etki bırakır mı?

gibi müsabaka yaparlar mı?
Keşke ama sanmam.

oda davy jones müsabakası koyarsa izleyicide olumlu etki bırakır mı?
Oda hype yaratacak 2 tane sır reveal eder bir tane Shanks karizma sahnesi çizer, bir Zoro pozu vs geriye kalan çöp dahi olsa (olur demiyorum yani olursa diyorum) OP hayran kitlesi zaten "peak fiction" diye sokaklara dökülür yine :D

Kuma ile Vegapunk arasında punk record kayıtlarında bulunan luffy'nin hayatını izleme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Gorosei'lerin haberi olmadan Kumanın yel değirmeni köyüne gitmesi başka türlü mümkün değil. Bu punk record kayıtları egghead arcının en önemli mevzusu. Öyleki satürn kizarudan üç şey istiyor. 1 punk record kayıtları. 2 . kayıtlara erişim sağlayabileceği York. 3. Reaktör. Bu bölüm bomba olacakmış gibi bir his var içimde.

Jump Festa 2024'den Oda'nın mesajı ve 1102. bölümden bir sayfa.
a8bde-17028088744807-1920.jpg

Son düzenleme:
Şu Wİt Studio remake'i Netflix ortaklı olduğu için One Piece'in tamamını içine alabilen bir şey olmasını beklemiyorum. Ve bence pacing'i el mecbur epey artıracaklar. Yani görsellik olarak upgrade olsa da , başka açılardan downgrade yiyebilir.

Live Action başarısından sonra Netflix, OP projelerine yükselmiş anlaşılan. Şahsen bir seriyi ve/veya evreni sağmak istiyorsan Boruto gibi saçmalıklar yerine bunlarla gelmek çok daha mantıklı. Destekliyorum.

Ama insanlar bu Wit işini , "orijinal seride ne varsa var + olarak güncel animasyon" gibi algılamış. Öyle olmayacak, "remastered" değil bu "remake" . Netflix'in 1500 bölümlük anime yaptıracağını sanmıyorum. Ancak dediğim gibi One Piece'in "boruto" su olmasındansa böyle şeylere çok daha sıcağım. Umarım güzel olur, Wit'i pek sevmem, umarım beni şaşırtır.

Wit'in işlerini çok sevmekle beraber henüz daha seri bitmemişken çok gereksiz buldum. Kaldı ki zaman atlaması öncesinin değil sonrasının remake'e ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Eski olsa da East Blue Saga, CP9 Saga, Thriller Bark falan taş gibi kısımlar. Arabasta, Skypia ile falan da sorunum yok. Shabody 1'den itibaren yeniden yapsınlar ama lafım yok. Bazı şeyler eski tadında kalmalı diye düşünüyorum sırf eski diye, daha seri bitmemişken remake yapmak mantıklı değil bence.

Bunları geçtim üstte de denildiği gibi serinin tamamını, eksiksiz atlama zıplama olmadan uyarlayacak halleri de yok. Uyarlasalar bile Wit 2-3 senede bir yeni sezon çıkaran bir stüdyo yani her saga'ya bir 25 bölümlük anime yapsalar siz hesap edin ne kadar süreceğini.

Toei'nin son 10 yılını-özellikle Dressrosa ve sonrasını- ben de eleştiriyorum ama totale baktığında kötü iş de çıkarmadılar yani One Piece konusunda. Hatta seri bu kadar ikonik ve manga bu kadar satıyorsa seslendirme sanatçılarının, müziklerin büyük payı vardır. Yiğidi öldür hakkını yeme.

One Piece'in mangasında nasıl bilmiyorum fakat animesinde pek çok bölümün yarısından fazlası tamamen boş.İleri sarılarak veya hızlandırılarak izlenebilecek kısımlar.Eğer zaman atlaması öncesinin animesi yeniden yapılıyosa 500 bölümün gereksiz yerleri kesip, geri kalanlari birleştirerek 200-250 bölüm şeklinde yeniden tasarlarlarsa tadından yenmez.Fakat bu pek gerçekci fikir değil ne yalan söyleyeyim.

2. olarak, seçili bölümlerin yeniden yapîlması da güzel olabilir.Misal East blue 60 bölüm.Bunun en önemli ve hikayeyi anlatan 20 bölümü yeniden yapılıp 1. sezon olarak sunulabilir.Biz zaten her türlü izleyecez fakat daha önce One piece çok uzun ve eski diye izlemeyenler de izler böylece(ki ben remake olayinin ana amacının bu olduğunu düşünuyorum)

Şahsen bir seriyi ve/veya evreni sağmak istiyorsan Boruto gibi saçmalıklar yerine bunlarla gelmek çok daha mantıklı. Destekliyorum.
Abi yukarda da yazdıgım gibi bence bu remake olayı tamamen yeni izleyiciler çekmek için.Yani evet Boruto boktan olabilir ama hiç olmazsa yeni bir şey vaat ediyodu.O yola da girdi kendince aslında.

Remake yapılıp üst seviye popülarite elde eden animeler var. FMA ve HxH örnek. One piece nasıl olur bilmem. Yeni nesil içinde tutarsa bir 25 yıl daha sürmesi için hiç bir engel yok. Tek sorun yukarıda uncle paulinin dediği seslendirme olayı. Bakalım nasıl olacak.

Abi yukarda da yazdıgım gibi bence bu remake olayı tamamen yeni izleyiciler çekmek için.Yani evet Boruto boktan olabilir ama hiç olmazsa yeni bir şey vaat ediyodu.O yola da girdi kendince aslında.
Serinin mirasının içine sıvayacak bir vaatten ise, yeni nesil için pacing'i ve animasyon kalitesi elden geçirilmiş bir remake daha ideal benim için. Ha ben insanların sandığı kadar sadık, uzun soluklu bir adaptasyon olacağını sanmıyorum.

--------------

Bu arada eğer gerçekten uzun soluklu bir remake olacaksa (elbette orijinali kadar uzun hiç bir türlü olmayacak Netflix 24 sezonluk anime yaptırmayacak tabi ki :D ) Ancak 7-8 sezon bile sürse ve AoT, Demon Slayer gibi 2-3 yıla bir sezon mantığı ile yola çıkılırsa bu Remake'in sağım süreci 15 yılı bulur. Bu yüzden de bence yola tamamıyla yeni bir seslendirme ekibi ve yeni bir OST (müzikler) ile devam edilmeli.

Yani en basitinden örnek vermek gerekirse Franky'nin seiyuu'su (ki serideki en sevdiğim seslerden biri Franky) bu yıl başı 65 yaşına girecek ?!

Nitekim, cidden temiz bir başlangıç yapmaları lazım.

Ya One Pace olayı çok meşhur oldu :D O sitede epey popüler oldu :D Lan bunun ekmeğini biz niye yemeyelim dedi Wit, Shuheisa ve Netflix :D O açıdan mantıklı proje ancak ne kadar cesurlar, ne kadar samimiler zaman gösterecek.

"Luffy to Buffy: Next Gen of Pirates" gibi bir şeyden ise , yeni nesili böyle yakalamak çok çok daha iyi :D

Bence gayet güzel bir haber böyle bir projenin yapılacak olması. Anime bitmeden girişilmesi biraz gereksiz gelebilir ama One Piece'in animesi eskidi artık. 25. yılına girecek seneye. Sırf bölüm sayısının çokluğundan ötürü başlamaya çekinenler veya o eski görüntü kalitesini sevmeyenler için mantıklı bir tercih. Özellikle bir noktadan sonra pacing anlamında ciddi sıkıntılar var sırf bu yüzden animeyi bırakanlar biliyorum. Umarım bu proje uzun süre devam eder ve artık insanlara OP önerirken 1000 küsür bölümü var demek zorunda kalmayız. Ayrıca Toei dışında bir stüdyonun yorumunun nasıl olacağını baya merak ediyorum.

Alabasta arkı sırasında en sevdiğim 5 karakterden biri diye sayıyordum Ace'i ben bu arada....
Ama karakter o kadar kötü yazıldı ki devamında ve o kadar aşırı romantize edildi ki bir kesim tarafından, haz edemez oldum :D
Vay be zamanında bu kadar Ace sevdiğini hiç düşünmezdim. :D

Devamında bence güzel bir hikaye yazıldı Ace için Roger üzerinden. Aynı şekilde çocukluğuna indiğimiz flashbackde karakterine dair önemli şeyler gördük. Neden sevmedin?

Ya daha önce anlatmışımdır. Dur hatta var mı yazdığım bir mesaj onu bir bulayım. Ama bulamadım ne yazık ki, neyse özet geçeyim.

Ace'in karakter yapısına bakınca onunla ilgili en çok göze çarpan özelliği (Alabasta da ilk tanıtıldığında) Luffy gibi özgürlüğüne çok düşkün ancak Luffy'e tezat şekilde Ace'in çok düşünceli, kibar ve de sakin biri olması idi . Evet biraz hayta idi biraz serseri idi ancak ılıman bir yapısı vardı hatta Ace ile tanışınca Nami, Luffy'nin abisinden bir şey öğrenmediği belli falan diyerek Ace'in, Luffy gibi burnunun dikine giden hafif beyinsiz biri olmadığına dikkat çekilmişti.

Daha sonra Marineford öncesi Ace'i gördüğümüzde Ace burnunun dikine giden, çok da kibar konuşmayan, acaip asi, başına buyruk kendine "baba" diye seçtiği adamın emirlerini hiçe sayan başına buyruk biri gibi çizildi.

Alabasta zamanında kendisinden seviyece oldukça alçak olan Smoker ile yüzleşmeden önce bile oldukça temkinli olduğunu gördüğümüz, şov yapmaktan kaçınan, Smoker'ı sadece gerektiği kadar oyalayıp sonra oradan tüyen bir Ace görmüştük. Ancak Karasakal ile dövüşünde Karasakal'ın tüm kadrosuna aynı anda dalmayı düşündüğünü gördük. Bilmediği bir meyveye karşı Smoker'a karşı olduğundan bile daha az temkinli olduğunu gördük.

Marineford'da ise kendi hayatını değersiz gören, kendisi için başkalarının ölmesinden endişe duyan nazik bir tarafını çizdiler ancak aynı Ace daha sonra kendi için ölen hayatları hiçe sayıp, baba dediği adamın emrini hiçe sayıp, itaatsizlik edip Luffy'nin az daha ölmesine akabinde ise kendi ölümüne sebebiyet verdi. Ve oradan zamanında kaçamadıkları için eğer Shanks gelmese tüm WB korsanlarının + kardeşinin yok oluşuna sebebiyet vermiş olacaktı.

Buna rağmen "tek pişmanlığım büyüdüğünü görememek" diyerek öldü ? Son ana kadar "Beni sevdiğiniz için sağolun" diyerek takıldı yani karakter bile şok benim gibi saçma birini nasıl sevdiniz der gibi. Beyazsakal desen o da ölüme yaklaştıkça o da "ben iyi bir baba mıydım" diye aforizma yapar oldu. :D :D

Yani o kadar saçma bir yazım ki, tamam arabesk ama bu kadar mı tezat bir arabesk olur.

Neyse Marineford sonrası post-war arc da ace - sabo - luffy çocukluğuna gidiyoruz. Bu sefer ace biraz Marineforddaki ace gibi biraz alabastadaki ve ace'in en büyük motivasyonunun babasına olan nefret olduğunu öğreniyoruz. Biliyorduk zaten de bunun köklerini görüyoruz ve Ace'in Garp tarafından illegal olarak kollandığını görüyoruz.

Şimdi benim anlamadığım şu;

- Elimizde babası korsanlar kralı olan bir çocuk var. Ve bu çocuk babasından nefret ediyor. Ve bu çocuk bir denizci efsanesi tarafından denizci olması için büyütülüyor. Bu durumda nefret ettiği babasının kitabını yazdığı meslek olan korsancılıktan da nefret edip, onu büyüten efsaneye minnetinden dolayı denizci olmasını beklersin değil mi ?

Hayır Ace korsan oluyor.

- Neyse olabilir, özgürlük fikri daha cazip gelmiştir, ya da babası gibi birilerini terk eden bir korsan yerine daha farklı bir korsan olarak belki kimlik bunalımını çözecektir diyorsun. Ancak öyle de olmuyor. Beyazsakal'ın hükmü altına giriyor. Beyazsakal kim, nefret ettiği babasının tayfa dışından olan en iyi dostu. Beyazsakal'ın varlığına rağmen Ace babasından nefret etmeye devam ediyor ve Beyazsakal'a baba diyor. Beyazsakal da nasıl bir manyaksa "ya oğlum senin baban şöyle adamdı, bak hata ediyorsun" demiyor.

- Neyse Ace yaptığı mesleğin "kralı" olan öz babasını baba olarak görüyor ne de kariyerini onun için riske atan denizci efsanesi Garp'ı öyle görüyor. Onu resmen kendi tayfasından söküp alıp, esiri yapan Beyazsakal ile stockholm sendromu yaşayıp Beyazsakal'ı babası olarak görüyor ve sonunda gerçekten "ailem" dediği bir yuva buluyor.

- Peki bunun karşılığını nasıl veriyor ? Kaptan Babasının emirlerini çiğneyip tüm tayfa + kardeşinin yok oluşuna sebebiyet verecek olan olayları başlatıyor.

- Neyse olmuştur bir talihsizlik ancak muhakkak bundan çok pişman olmuştur ? Dediğin noktada da "hiç pişmanlığım yok" diyerek ölüyor.

- Ve tüm bunlardan sonra fanlar Marineford'da olanlar için Garp'ı suçladı, Rayleigh'i suçladı (Ace'in varlığından haberi yok adamın), Dragon'u suçladı (ne alakaysa ama bunu bile duydum), Akainu'yu suçladı (adam işini yapıyor) ama kimse esas suçlu olan Ace'e bir şey demedi aksine bir de Ace kahraman oldu en popüler karakterlerden biri oldu :D :D Bu kadar rezalet yazılmışken bu kadar sevilmesi beni daha da itti karakterden.

Nitekim Ace ve Itachi'lerin kahraman, Yagami Light'ların adil tanrılar gibi muamele gördüğü bu anime-manga camiasında Askeladd övülmesi beni şaşırtmamıştı :D

Demem o ki Ace kendi karakter kendi motifleri içinde çatışma içinde, son derece absürd, son derece şapşal bir yazıma sahip. Oda'nın plot için eğip büktüğü bir karakter. Plot için eğip bükülen ve yaptığı onca kötü şeye rağmen kahramanlaştırılan bir başka baş karakter abisi de Itachi mesela ancak Itachi bile Ace'den daha tutarlı bir karakter günün sonunda.

Şimdi Kaido ilk tanıtıldığında Daha önce denizciler tarafından yakalanıp 7 kez mi ne yenildiği söylenmişti diye hatırlıyorum.Dragonun geçmişte denizci olduğunu biliyoruz.Belki saçma gelebilir ama bence Dragon zamanında Amiral rütbesiyle Kaidou tokatlamış olabilir.Meyvesinin batı tarzı ejderha olma ihtimalinde varken bi ejderha savaşı görmek hoş olurdu bence :D

Şimdi Kaido ilk tanıtıldığında Daha önce denizciler tarafından yakalanıp 7 kez mi ne yenildiği söylenmişti diye hatırlıyorum.Dragonun geçmişte denizci olduğunu biliyoruz.Belki saçma gelebilir ama bence Dragon zamanında Amiral rütbesiyle Kaidou tokatlamış olabilir.Meyvesinin batı tarzı ejderha olma ihtimalinde varken bi ejderha savaşı görmek hoş olurdu bence :D
Kaido'nun yemek yemek için kendini bilerek yakalattığı geçmemiş miydi?