Haa öyle belirli bir kitle varsa onlara bir şey diyemem. Doğrudur... Ancak Nika bir değişiklikten biraz fazlası bir retcon ancak Nika ile yapılanlar tamamıyla farklı şeyler de değil sadece hali hazırda yapılanın "Toon" tarzında bir upgrade i sadece denilebilir. Ancak spesifik olarak Luffy'den çok farklı bir güç seti bekleyen, lastik meyvesini beğenmeyen ve bu değişince de yine de hoşnutsuz olan bir grup varsa ona bir şey diyemem. Yani o konuda belki de haklısındır.
Bu cümlenin yanlış kurulduğu/sorulduğu ve yanlış bir yaklaşım olmasına sebep 3 ana faktör var canım benim.
1.si Ben Nika'ya "sürekli" ya da "bu/şu kadar" laf falan etmiyorum. Zamanında lafımı ettim bitti, aksine sürekli bir yüceltme ve savunma eğiliminde olan sen oluyorsun farkında isen. Yani eğer olay "laf etme" ise hepimiz ediyoruz zaten, sadece fikir ayrılığına düşüyoruzdur.
2.si Ben "Laf" etmiyorum, bir gözlem paylaşıyorum, bir fikir belirtiyorum bunu da geçerli sebep-sonuç mekaniklerine dayandırıyorum. Yani "Laf etmiş olmak için laf etme" gibi bir şey yok.
3.sü Benim Nika tercihini eleştirme nedenim Luffy'nin güçleri ile neler yapabildiği değil (burada da eleştirilecek noktalar var ancak ana mevzu değil), benim ve sanırım
@Uncle Paulie nin de barışamadığı şey Nika'nın Luffy ve One Piece lore'u açısından çok yıkıcı Deus Ex hamlesi olması idi. Yoksa Gear 5 ile yapabildikleri sıkıntı değil o kadar.
JJK'yi genel olarak One Piece den çok daha az seven birisiyim. Ve O dövüşünde saçmalık olduğunu düşünüyorum. Hatta her 3 JJK dövüşünden 2'sinin falan çok çok dandik olduğu kanaatinde birisiyim. Yani bak önyargı ile yaklaşıyorsun, bir kere bile o dövüşle ilgili övgü dolu konuşmayan bizleri öyleymişiz gibi düşünüp ona göre savunma çekiyorsun agacım

Kaldı ki,
@Uncle Paulie ın dediği gibi JJK'den örnek verdiğin dövüşün kullandığı komedi kurgusu ile Nika'daki Looney Tunes komedisi farklı şeyler. Sandığın kadar paralellik yok.
Ayrıca başka serilerde eleştirilen şeylerin One Piece'de görmezden gelinmesi olayına bir girersek çıkamayız

O yüzden O seri için böyle diyorsunuz da OP için böyle olayına girmeye hiç gerek yok. Kaldı ki tüm günahlarına ve saçmalıklarına rağmen One Piece gibi bir devi, JJK gibi hiç bir karakter, hikaye derinliği olmayan, hiç bir özgünlüğü olmayan tamamen "Hype Culture" ile yürüyen bir seriyle kıyaslamam bile.
Neyse Uncle'ın dediği gibi çok tartışıldı zaten sürekli gündeme getirmenin bir anlamı da yok.