Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Tower of God Tartışma & Sohbet Başlığı

@Nabu
Hocam Tower of God kaç bölüm ben ilk cildi bitirdim 2. ciltte zaman atlaması oldu o yüzden biraz canım sıkıldı. Bu arada ben Baam'ı görmek istiyordum yeni biri geldi kim olduğunu bilmiyorum. Sarı saçlı biri bana Baam'dan devam edecek mi hikaye onu söyleyin lütfen.

Bu arada ilk cilt müthişti açık söyleyeyim ve çizimleri de kendine has ve hoş bence.

@memoww
Bana Türkçe bir kaynak verebilir misiniz? @Nabuya sordum size yönlendirdi. Benim okuduğum kaynak en son Cilt 2 Bölüm 80'i çevirmiş.

Valla son bölüm çok heyecanlı idi. Daha Zahard ile FUG savaşı başlamadan FUG'un kendi içindeki çatışma başladı. Saçları uzun Baam her daim daha iyi bunu bir kez daha anladım :D

Yav acaba bizimki dikenlerin gücünü de kullansa yüksek seviyecileri indirir mi rahat rahat merak ediyorum :D Gerçi çocuk güce ihtiyacım var dediği anda güç geliyor ne iyi be :D

Şu an 289. sayıdyaım.. Denildiği kadar çok iyi bir seri değil bence. Bazen cidden güzel oluyor, bazen bir o kadar sıkıcı.

Ana karaktere kıyasla Ja Wangnan daha çok hoşuma gitti. Her şeyi içine olan sinir bozucu derecede takıntılı bir manyak değil en azından.

@redstak
Ja Wangnan'ı ben de başta severdim. Ancak sonra her şeyin sorumluluğunu kendinde görüp güçlenmek için hiçbir şey yapmayan ve aslında sorumluluktan kaçan birisine dönüşünce sevmemeye başladım. Baam'ın gelişimi ise bazen gerçekten aşırı slow motion gelebiliyor. Ancak en azından gelişiyor. Gerçi odağın iyice baam'a kaymasından da kaynaklanıyor olabilir. Önündeki arc da (ölüm katı arc'ı) genele vurulduğunda en sevilen arc'dır bu arada. Hem lore hem aksiyon hem de işleyiş açısından. SIU nun özellikle arc başlangıçlarını arcın genelini daha sağlama alabilmek için bilgi ağırlıklı ve görece sıkıcı yaptığı da bir gerçek tabii.

@redstak
Ja Wangnan'ı ben de başta severdim. Ancak sonra her şeyin sorumluluğunu kendinde görüp güçlenmek için hiçbir şey yapmayan ve aslında sorumluluktan kaçan birisine dönüşünce sevmemeye başladım. Baam'ın gelişimi ise bazen gerçekten aşırı slow motion gelebiliyor. Ancak en azından gelişiyor. Gerçi odağın iyice baam'a kaymasından da kaynaklanıyor olabilir. Önündeki arc da (ölüm katı arc'ı) genele vurulduğunda en sevilen arc'dır bu arada. Hem lore hem aksiyon hem de işleyiş açısından. SIU nun özellikle arc başlangıçlarını arcın genelini daha sağlama alabilmek için bilgi ağırlıklı ve görece sıkıcı yaptığı da bir gerçek tabii.
O arc için sıkıcı demedim. Serinin genelinde sırf Baam'a odaklandığı kısımlar sıkmaya başlıyor. Ne zaman tüm karakterler bir arada oluyor, ne zaman hepsine zaman veriyor o zaman daha keyifli oluyor.

Tamam Baam bir kuralsız diğerlerinden daha fazla gelişebilir, ama Zahard ve Urek'ten bile daha özel olmasın. Kore yapımı serilerin genelinde bu durum var. Ana karakterde tüm güçler çıkıyor, tek onlar uçuyor güç olarak. Tog biraz daha farklıdır izlenimi veriyordu bana. Maalesef pek farklı değilmiş.

@redstak

Tüm irregularlar uçuyor kaçıyor. Kıyaslamayı ilerde göreceksin. Baamın origini farklı ama güçlenme scalingi diğer irregularlara göre çok güçlü değil. Urek zaten güç seviyesi olarak trene girdiğinde "God of guardian"ı yenebiliyormuş. İlerde 10 ulu aileliderleri ve zaharın da baam zamanlarında güç seviyeleriyle alakalı feetler alacaksın zaten. Klansman farklı olduğundan regularlar ile kıyaslıyorsun. Urek daha regular iken arie hon ile eşit dövüşen birisi.
Tüm güçler içinde çıkması olayına ise katılmıyorum, baaam'ın hiçbirşey içinden çıkmıyor aksine dışardaki birşeyi absorbe ediyor (kara delik gibi). Senin okuduğun yere kadar spoilersız konuşmaya çalışıyorum tabi. Yani teknik vurulunca üstüne tekniği anlaması, tüm ruhları sıkıntısız bir şekilde absorbe etmesi. Yani içine konulan mavi şeytanı korkutacak seviyede bir absorbe gücü var. Bu baamın diğer tüm irregulardan ayıran kendi özelliği. Ancak diğer tüm olaylarda irregularlardan bir farkı yok hatta eksikleri bol. Tabi baama yüklenen kader ve geçmişi açısından daha fazla konuşulacak konu çıkabilir.

Şuan kaçıncı bölümdesin bilmediğimden 289 dan ilerisi için konuşamıyorum ama son sorduğun sorudan "floor of death" e geçmişsin gibi. Zahardın 135. katı mühürleme sebebi hala açıklanmadı.

@redstak

Tüm irregularlar uçuyor kaçıyor. Kıyaslamayı ilerde göreceksin. Baamın origini farklı ama güçlenme scalingi diğer irregularlara göre çok güçlü değil. Urek zaten güç seviyesi olarak trene girdiğinde "God of guardian"ı yenebiliyormuş. İlerde 10 ulu aileliderleri ve zaharın da baam zamanlarında güç seviyeleriyle alakalı feetler alacaksın zaten. Klansman farklı olduğundan regularlar ile kıyaslıyorsun. Urek daha regular iken arie hon ile eşit dövüşen birisi.
Tüm güçler içinde çıkması olayına ise katılmıyorum, baaam'ın hiçbirşey içinden çıkmıyor aksine dışardaki birşeyi absorbe ediyor (kara delik gibi). Senin okuduğun yere kadar spoilersız konuşmaya çalışıyorum tabi. Yani teknik vurulunca üstüne tekniği anlaması, tüm ruhları sıkıntısız bir şekilde absorbe etmesi. Yani içine konulan mavi şeytanı korkutacak seviyede bir absorbe gücü var. Bu baamın diğer tüm irregulardan ayıran kendi özelliği. Ancak diğer tüm olaylarda irregularlardan bir farkı yok hatta eksikleri bol. Tabi baama yüklenen kader ve geçmişi açısından daha fazla konuşulacak konu çıkabilir.

Şuan kaçıncı bölümdesin bilmediğimden 289 dan ilerisi için konuşamıyorum ama son sorduğun sorudan "floor of death" e geçmişsin gibi. Zahardın 135. katı mühürleme sebebi hala açıklanmadı.
Yok, her gücü içine almasından bahsediyorum zaten. Başka Kore yapımı serilerde de bu işleniyor. Tog'ta belki diğerlerinde de ayırıcı bir özellik çıkar. Şu an ise Yama'nın ilk çıktığı bölümdeyim.

Zahard gibi bir maceracı birisinin durması üzücü. Hele birden kulede belirmiş varlıklar ona gözdağı vermesi daha üzücü. Keşke azda olsa karşı olacak gücü olsaydı. Şu an için sadece kaderini bekleyen bir adam gibi. Galiba baya büyük bir evreni varmış Tog'un. Başka galaksiler falan...

Animesinde güncele geldim ve ilk bölümlerdeki çizim kalitesizliğinden ve de üzerinden çok zaman geçmiş olduğu için unuttuğum ya da gözümden kaçan pek çok şeyi farkettim. Güzel gidiyor. Animasyon hala pek iyi değil ancak eskisi kadar çok batmıyor gibi.