Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Vs Yaprak Sarma vs Lahana Sarma vs Kara Lahana

Hangisi?

• Yaprak

Oy: 8 80.0%
  • Lahana

Oy: 1 10.0%
  • Kara Lahana

Oy: 1 10.0%
  • Diğer

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    10

Flyjin

Kahraman Baykuş
Üstat Kullanıcı
images

images

Şahsen yaprak sarmacıyım.

Her ne kadar birden fazla kez beni boğulma noktasına getirdiyse de en iyisi Lahana Sarması. :D Lahana Sarması'nın üzerine yoğurt + tuz çok güzel oluyor.

Etli Yaprak Sarması > Zeytinyağlı Yaprak Sarması >> Lahana Sarması >>>>>>>>>>>> Kara Lahana Sarması

Bi an yaprak sarmayı yanlış okudum. Neyse ki yanlış okumuşum, gerçek olsaydı site çok bozdu derdim.

Ha ben hiçbirini sevmem o ayrı.

Kıymalı kara lahana sarması>>Diğerleri

Fakat sanırim sadece bizim Karadeniz yöresine özel kara lahana.Forumdaki kimsenin tercih etmemesini buna bağlıyorum :D

Karadeniz yöresine
Ben de oradanım ama tadını sevmiyorum. Ama aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum.
3 tür sarma biliyorum:
1- Üzüm yaprağı ile yapılan
2- Lahana (bizim orda kelem derler) sarması (beyaz bu)
3- Bi de Lahana sarmasının üzüm yaprağı renginde olanı.

Ben de oradanım ama tadını sevmiyorum. Ama aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum.3 tür sarma biliyorum:
1- Üzüm yaprağı ile yapılan
2- Lahana (bizim orda kelem derler) sarması (beyaz bu)
3- Bi de Lahana sarmasının üzüm yaprağı renginde olanı.
Benim ailem toplama kampı gibi. Dedem Yörük, babaannem göçmen, anneannem Sivaslı ve annemin babası Karadenizli. Anneannem genç yaşta evlendiği için, yemek konusunda Karadenizli gibi daha çok. Kara lahana sarmasını da sık yapar, tadı da beyaz lahanadan iyidir. Az çok biliyorum. Aşağıda, ilki beyaz lahana için, diğeri kara lahana için kullanılır. Tabii yanlış biliyor da olabilirim, sonuçta ben sadece yerim.

5476-beyaz-lahana-beyaz-lahana-jpg-beyaz-lahana.jpg

3304750_1bcb1d5b5535c713389d02f51f5042cf.jpg