Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Manga Yarım Bıraktığınız Mangalar

Feindbild

無欠の果て
Üstat Kullanıcı
Yarıda bıraktığınız mangalar ve bunların sebepleri nelerdir? Gerektiğinde, spoiler özelliğini kullanmayı unutmayınız.

Black Clover - Kendisine yaklaşık 100 sayı şans verdim, gelişir dedim. Evreni potansiyelli dedim, belki yeni birşeyler dener dedim. Ama yok. Vizyonsuz bir manga, işim olmaz.

Gantz - Kendini çok tekrar ediyordu final arc'da bıraktım.

Bleach. Biliyorum, serinin %99.8684210526'unu okudum ama son bölümü yıllar geçmesine rağmen hala okumadım. Asla da okumayacağım. O yüzden sayılabilir. Evet, evet.
''99.8684210526'' yüzdesini sallamadım. Gerçek oranıdır. :D

Vagabond. Bir kaç sayı okuduktan sonra bırakmıştım. Bu tarz şeyleri okuyamıyorum.

Son olarak en önemsediğim, her ne kadar Webtoon da olsa Feng Shen Ji. Savaş sonucu belli olunca kaçmıştım.

Onlar dışında bırakmaktan çok uzun süre okumamaktan dolayı ara vermek gözüyle baktığım seriler var.

Historie, Gantz, Noblesse, Parasyte

Bunları okurken yeni başladığım mangalar beni sarmamıştı. Hemen bitirirsem okuyacak birşey kalmaz diye düşündüm ve okumayı kestim. Hâlâ da başlamış değilim.

Sun Ken Rock

Başlarda ki havasını yitirdiğini düşündüm ve bıraktım belki yanlış yapmış olabilirim.

One Piece

4 kez bıraktım ama bir şekilde yeniden başladım.

Pek çok ecchi mangasını katlanamayıp yarıda bırakmışımdır onları tek tek saymayayım.

Bleach'i bıraktım sonra yoğun ısrar üzerine geri döndüm -> Aizen gitmiş, Ichigo güçlerini kaybetmiş herkes bir boşlukta, herkes basacak sağlam bir zemin istiyor senin getirdiğin arc fullbringer :D :D Bir de aşırı tekrara girmişti.

Shingeki no Kyojin'i de bıraktım ve yoğun ısrar var yeniden başla diye. Umarım sonu Bleach gibi olmaz. -> Çok formülize geldi.

Nanatsu no Taizai'yı 70-80 küsürlerde sanırım bıraktım dönmeyi de asla düşünmüyorum. -> Çok yüzeysel ve tatsız (benim için.)

Vagabond'u bıraktım bir ara bitireceğim. -> Devam eder mi diye beklemekten.

Bastard gibi bir kaç eski eseri yarıda bıraktım bir ara döneceğim. -> Zaman bulamamaktan dolayı.

Hunter x Hunter -> Gelmiyor, gelse de çizilmiyor :D Nitekim çekilmiyor.

Shingeki no kyojiyi bıraktım. O odada olanları öğrendikten sonra artık ilgimi çekmemeye başladı.

Black Clover, Vagabond, Goblin Slayer, BnHA... Sarmadı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Black Clover

Beni en başından beri pek içine çekememişti üstüne ana karakterede ısınamadığımdan bıraktım.

Nanatsu no Taizai

Gereğinden fazla uzadığı ve kalitesizleştiği için daha fazla katlanamamıştım.

Eden’s Zero

Fairy Tail’dan evren konsepti olarak farklı dursa da verdiği hissiyat bakımından farklı bir şey sunamamasından ötürü sıkılıp bırakmıştım.

Bleach

En son final arcta kalmıştım bir ara bitirmeyi düşünüyorum ama nedense pek devam edesimde gelmiyor.

Adını daha önce sık sık burada andığım seriler dışında büyük beklentilerle başlayıp Act-Age yarıda bırakmıştım. Potansiyeli vardı ama Kei (ana karakter olmasına rağmen) fazla yüzeysel kaldı ve yan karakterlerde ilgi çekici olmadığı için kendimde seriyi okumaya devam etmek için itici bir güç bulamadım. Tabii böyle dediğime bakmayın siz, benim beklediğimi veremese de ileride illa anime adaptasyonu gelecektir. Sonuçta arkasında Shounen Jump var. Hatta gelecekte masterpiece falan denilirse şaşırmayın bak, ileriye dönük bir linç yatırımı yapıyor olabilirim şu an. :D

Bilinçli ve dönmemek üzere Black Clover ve 7 Deadly Sins. Ara verip dönemediğim Fairy Tail, SnK, Vagabond. Bir türlü devam ettiremediğim ise Biliç.

Black Clover 20 bölüm okuyup bırakmıştım hiç sarmadı. Tekrar bakmam büyük ihtimal.

Jujutsu Kaisen'i manga 6. bölümde bıraktım animeye hiç bakmadım. Bu da pek sarmadı.

Toriko'yu 2. kez okumaya çalıştım ama ilki kadar bile gidemedim. İleriki bölümleri merak ediyorum ama okumak çok bayıyo.

Magi'de de 1. sezonu izleyip bıraktım.

Plunderer ve Blue Period yarım kaldı. Dönmeyebilirim onlara. KHR, SD falan da şu anda beklemede ama devam edeceğim inşallah. Flyjin gibi benim de Bleach yarım. :D

Sun Ken Rock
İlk 5-6 bölümü okuyunca The Breaker gibi bi seri sandım 13. bölüme gelince bıraktım. İlk başlarda biraz Mafia City reklamları gibi gidiyordu :D .
Buna ayıracağınız süreye gidin The Breaker'i tekrar tekrar okuyun.

Golden Kamui'yi 70li bölümlerde falan bıraktım sanırım. Klişeleşti, weirdolaştı. İyice sürreal ve Preacher tarzı abuk bişi oldu. Edgy olsam devam ederdim.

Nisekoi : Başları fena değildi, hem karakterler arası ilişkiler hem de hikaye gelişiyordu ama bir yerden sonra hikayede dönüm noktasına geldiğinde sürekli olarak hikayeye de karakterlere de hiç bir etkisi olmayan arclar gelmeye başladı; güncel olarak bunu takip etmek bir süre sonra sıktığı için bıraktım.

Horimiya: İlişkinin oluşumu ve ilişkinin oluşumundan sonra bir düzene oturmasına kadarki kısımlar çok güzeldi ama ilişki bir düzene oturduktan sonra manga yavaş yavaş tekdüzeleşmeye başladı. Güncel takip edecek kadar ilgimi çekmeyi kestiği için bıraktım.

Say I Love You: Okurken baya hoşuma giden bir mangaydı ama manga-ka bir ara senede en fazla 2-3 bölüm çıkarır noktaya geldi, bölümler arasında okuduğumu unuttum, daha sonra da hatırlayınca eski bölümleri unuttuğumu fark edip devam etmedim.

Fairy Tail: Her hikaye ilerleyecek olduğunda 1-2 bölüm fan servis görmek sinirimi bozduğu için bıraktım.

Noblesse: Sağlık için manga-ka'nın yazmayı kestiği arada olan biteni unuttuğum için geri başlamadım.

One Piece: Karakter dizaynları, arcların yapı olarak birbirinin aynısı olması gibi şeyler sinirimi bozuyordu; hem bölümlerin içerik olarak çok az şey içermesi, hem arcların yavaşlığı, hem de hikayenin genel olarak yavaşlığı da 'artık yeter' dememe sebep oldu .Belli bir noktadan sonra One Piece'i okumaya devam etmemin tek sebebi sunk cost fallacy'di ama onu da aşıp sonunda okumayı bıraktım.