Kahraman Baykuş - Kanatlanan Kültür

Genel Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar

Highfather Darkseid`ın dengi ise Darkseid gibi Zeus´u yenebilir mi ? Zeus`a olan üstünlüğü ne kadar olur ?

Bir de Pr Beyonder yoktan var edebiliyor muydu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Highfather Darkseid`ın dengi ise Darkseid gibi Zeus´u yenebilir mi ? Zeus`a olan üstünlüğü ne kadar olur ?
Normalde Darkseid'ın Zeus'u o kadar rahat yenebileceğini sanmıyorum hatta hazırlık yapmadan yenemeyebilebilir. Bu Rebirth döneminde olmuş bir olay onda da kombat da yenmedi, gücünü ve ruhunu emdi gibi bir şey.

Highfather zaten evren adına önemli kararlar alınan ve evreni gözleyen The Quintessence ekibinin bir üyesi ve bu takımda Hera (Zeus'un karısı), Ganthet, Phantom Stranger, Shazam (Billy değil Wizard olan esas Shazam) ve Zeus var. Elbette bu takımdaki herkes eş güçte değil (PS daha ayrı bir seviye, Ganthet ise aşağıda kalır) ancak 3-5 aynı tanrısallığın isimleri bunlar.

Zeus'a bir üstünlüğü olabilir ancak bunun çok müthiş bir üstünlük olacağını sanmam.

Bir de Pr Beyonder yoktan var edebiliyor muydu ?
TOAA'nın sağladığı yokluktan var ediyordur. Ancak TOAA içinde yok olan bir düzlemde bir şey var edebildiğini sanmam. Ancak genel olarak Beyonder True Omnipotence a çok yakın biri zaten.

Hocam Post Crisis Shazam'ın seviyesi nedir ?
Solar system varmı ?
Çok fazla feati yok o boyutlarda maalesef hakettiği ilgiyi görememekten dolayı feat eksiği var ancak diğer kahramanlarla konumunu, itibar ve tasvirini kıyasladığınızda rahatlıkla solar sistem denilebilir.

@Nabu

Abi sence Kanatlı Lucifer + Michael'ın gücü ile Lucifer ne kadar güçlüdür.Yani The Presence ve ya Elaine Belloc kadar varmıdır.
Bide True Omnipotent seviyesinde midir

The Presence ve ya Elaine Belloc kadar varmıdır.
Bide True Omnipotent seviyesinde midir
True Omnipotent algına göre değişir. Eğer The Presence, TOAA vs diyorsan. Olma potansiyeli taşımak ile beraber bunu gösterdiğini düşünmüyorum. Belloc ise zaten Presence Jr. gibi bir şey.

@Nabu

Hocam oblivionun güç seviyesi niye bu kadar arttı.sitenin listesine baktığımda sanırsam ilk 20 deydi fakat çoğu sayfada Toaa’dan sonra en güçlü varlık olarak gösteriyorlar.heralde son dönemlerde artmıştır diye düşündüm bu yüzden.benim merak ettiğim ne olduda bu kadar arttı ?

benim merak ettiğim ne olduda bu kadar arttı ?
Açıkçası son dönem (son 2-3 yıl) olan bir şey varsa bir fikrim yok. Ancak genel olarak Oblivion 90larda ve 2000lerin başlarında kardeşleri Infinity, Eternity ve Death kadar güçlü (Hatta Eternity'nin biraz gerisinde) resmediliyordu. Chaos War sonrasında ise Marvel çoklu evrenlerini yutan Chaos King'in gücünün arkasındaki üstün varlık Oblivion çıkınca bir hype oldu.

Açıkçası Marvel 4 kozmik soyutun(Eternity-Infinity, Oblivion-Death) güçleri konusunda asla düzgün bir istikrar sergileyemedi ve bu devam ediyor. Multi Eternity, Mult, Infinity gibi şeyler çıktığından ben yine Oblivion'ın aslında Eternity gerisinde TOAA'nın falan ise çok gerisinde olduğunu düşünüyorum (dediğim gibi Marvel yeni bir bomba attıysa bundan haberim yok tabi ki) ... Yoksa Oblivion zamanında Infinity ile kapıştı ve berabere kaldılar. Hatta Infinity biraz daha dominant idi. Aynı Infinity'den daha güçlü olan Eternity bir sürü gülünç hallere düşmüşlüğü var.

@Nabu
Hocam dc kozmolojisine baktığımızda 52 paralel dünyanın dışında skyland,heaven,new genesis gibi bölgeler var.Yani biz burdan bu bölgelerin bir nevi 4. Boyutta olduğunu anlıyoruz.Burdan da 52 dünyanın 52 supermanı,52 barry allenı varken sadece 1 tane darkseid'i,1 tane orionu olduğunu çıkarmamız gerekmiyor mu?Bu mantıkla yine 52 evrende sadece 1 tane bulunan olimpusun bir üyesi olan Wonder Woman'ın da multiverse'de 52 yerine 1 tane formunun olması gerekmez mi?Hatta new 52 de ilahi silahlar yapan demirci(adını unuttum ama siz anlamışsınızdır :) ) bir olay sonucunda şöyle bir cümle kuruyodu"bunu evrende hatta çoklu evrende sadece ben yapabilirim".Bu söylemi benim olimpusluların çoklu evrende tek olduğu düşüncemi destekliyor.Fakat okuduğum çizgi romanlarda earth2 Wonder Woman,earth3 Wonder Woman'a da rastlıyorum.Hatta geçen earth2 de geçen çizgi roman okurken hikayedeki tüm olimpuslular ölmüştü fakat earth1 hikayelerini okduğumu zaman ordaki olimpusluların hala yaşadığını gördüm.Bunlara bakarsak da olimpuslular çoklu evrende değil her evrende ayrı ayrı var.(yani 52 merkury,52 herkül gibi)Birbirinden çelişkili durumlar yaşiyorum bu çoklu evren hiyerarşisi ile alakalı sürekli.

Bir de bir şey daha merak ediyorum.Şimdi injustice hikayesi ile ilgili biz nasıl bir çıkarım yapmaliyız?Farklı bir evrende geçiyor mu demeliyiz,farklı bir boyutta geçiyor mu demeliyiz yani kısacası İnjustice gibi non-canon olayları bu hiyerarşide nereye yerleştirmeliyiz?
Böyle biriktirerek sormuş gibi gözüktüm ama son bir şey daha sorayım
grin.png
.Superman rebirth de bir hikayede mxyzsplik superboyu kaçırıp ona diyor ki babanla biz hep farklı maceralar yaşadık.Çizgi romanlarda karşılaştık,çizgi filmlerde karşılaştık falan diyor(hatta panel olarak da superman tas'dan bir panel vardı çizgi roman sayfasinda).Bu bağlamda biz hiyerarşiye animasyonları,filmleri vesayre de katmamız gerekmiyor mu?
Edit:Tek bir mesajda yazdım sorularımı da böyle olunca çok uzun olduğunu farkedip 2 ye böldüm.İnşallah sıkmıyorumdur sizi hocam @Nabu

Hocam dc kozmolojisine baktığımızda 52 paralel dünyanın dışında skyland,heaven,new genesis gibi bölgeler var.Yani biz burdan bu bölgelerin bir nevi 4. Boyutta olduğunu anlıyoruz.Burdan da 52 dünyanın 52 supermanı,52 barry allenı varken sadece 1 tane darkseid'i,1 tane orionu olduğunu çıkarmamız gerekmiyor mu?Bu mantıkla yine 52 evrende sadece 1 tane bulunan olimpusun bir üyesi olan Wonder Woman'ın da multiverse'de 52 yerine 1 tane formunun olması gerekmez mi?Hatta new 52 de ilahi silahlar yapan demirci(adını unuttum ama siz anlamışsınızdır ) bir olay sonucunda şöyle bir cümle kuruyodu"bunu evrende hatta çoklu evrende sadece ben yapabilirim".Bu söylemi benim olimpusluların çoklu evrende tek olduğu düşüncemi destekliyor.Fakat okuduğum çizgi romanlarda earth2 Wonder Woman,earth3 Wonder Woman'a da rastlıyorum.Hatta geçen earth2 de geçen çizgi roman okurken hikayedeki tüm olimpuslular ölmüştü fakat earth1 hikayelerini okduğumu zaman ordaki olimpusluların hala yaşadığını gördüm.Bunlara bakarsak da olimpuslular çoklu evrende değil her evrende ayrı ayrı var.(yani 52 merkury,52 herkül gibi)Birbirinden çelişkili durumlar yaşiyorum bu çoklu evren hiyerarşisi ile alakalı sürekli.
Kaynak varlıklar tek olabilir ancak bu varlıklardan faydalananlar çoklu olabilir.

Bir tek Shazam var (büyücü olan) ancak bir ton Captain Marvel var.

Bir tek Nabu var ancak her dünyanın kendi Doctor Fate'i var.

O hesap olimpus ve tanrıları tek olabilir ancak elçileri pek çok olabilir.

Ayrıca Her WW versiyonu WW'nin konumuna sahip değil. Prime Earth karakterleri bir nevi esaslar.

Bir de bir şey daha merak ediyorum.Şimdi injustice hikayesi ile ilgili biz nasıl bir çıkarım yapmaliyız?Farklı bir evrende geçiyor mu demeliyiz,farklı bir boyutta geçiyor mu demeliyiz yani kısacası İnjustice gibi non-canon olayları bu hiyerarşide nereye yerleştirmeliyiz?
Canon olmayan bir alternatif evren hikayesi. Nitekim 3. ve 4. Boyut varlıkları bazında dikkate alınması gereken bir şey değil (en az).
Superman rebirth de bir hikayede mxyzsplik superboyu kaçırıp ona diyor ki babanla biz hep farklı maceralar yaşadık.Çizgi romanlarda karşılaştık,çizgi filmlerde karşılaştık falan diyor(hatta panel olarak da superman tas'dan bir panel vardı çizgi roman sayfasinda).Bu bağlamda biz hiyerarşiye animasyonları,filmleri vesayre de katmamız gerekmiyor mu?
Sayamayız çok karışık olur. Ayrıca her fan servis sayfasına bu kadar takılmaya gerek yok. Onu geçtim Mr. Mxy toon-force'u olan bir 5. Boyut Cini. Yani biraz tuhaf.

Edit:Tek bir mesajda yazdım sorularımı da böyle olunca çok uzun olduğunu farkedip 2 ye böldüm.İnşallah sıkmıyorumdur sizi hocam @Nabu
Yok canım ne sıkması estağfurullah. Ancak ben mesajları birleştirdim.

@Nabu
Hocam bunlar nasıl featler :D .Sizce hangi seviyeye koymalıyız bunları.Outversal+ desek doğru olur gibime geliyor fakat outversal karakterlerin the presence,toaa olduğunu düşünürsek çok absürd kaçar sanki outversal+ nitelemesi.
Burda bizim dünyamıza gelip burayı yok ediyor.(biz hala burdayız ama niyeyse :D )5970932-4479644-screen+shot+2015-03-31+at+12.05.35+am.png

Burda da normalde dc multiversesinde olmayan yerlerde olduğundan bahsediyor.Hatta hiyerarşi içerisinde olmayan yerler olduğunu düşünürsek dc outverse sinde olmayan yerler.(Animated series,logo movies)
images (24).jpeg
Bir de çizgi romandan çizgi romana atladığı bir panel vardı onu bulamadım internetten.Bir şeyden kaçıyodu sanırım onda da.
Superman'in ölümünden sonra başlığı yazan Mike Carlin ile buluşup ,Superman'i hayata döndürmesi için onu tehdit etmesi yine çok enteresan bir durum.Hani düşünuyorum da bu tarz şeyler herhangi bir çizgi roman karakterinin güçlerinin çok ötesinde.Biraz trollüğüne yapılan şeylermiş gibi geliyor bu bizim dünyamızı ziyaret etmesi,yazarı tehtid etmesi falan ama sonuçta bu yaptıkları onun marifetleri (yani featleri).İlk attığım worldest funniest mxy'nin diğerleri standart mxy'nin featleri.Mxy için bir çok yerde multiversal+ güç seviyesinden bahsediliyor.Sizce bu mxy'nin güçlerini azımsamak olmaz mı?Size göre dc hiyerarşisinde nasıl bir yerde mxy?

Ekli dosyalar

• 5970932-4479644-screen+shot+2015-03-31+at+12.05.35+am.png
    5970932-4479644-screen+shot+2015-03-31+at+12.05.35+am.png
    1.5 MB · Görüntüleme: 229
  • images (24).jpeg
    images (24).jpeg
    80.5 KB · Görüntüleme: 188
@Shrimp
Hocam Süperboy prıme de çizgi roman yazarlarını dövüyordu o yüzden böyle şeyleri ben pek ciddiye almıyorum :D

@Nabu
Hocam Flash ile ilhili birşey sorcam.

Mesela şimdi ben Flash'ım ve burdan yani İstanbul'dan Parise gidicem. Koşmaya başladım ve zaman dondu. Şimdi ben kendime göre 500 saatte pariste olcam ama zaman çok yavaşladığı için insanlar benim 2 saniyede Parise gittiğimi mi sanıcak ? Yani Flash, zaman insanlara göre normal aktığı için mi çok hızlı gözüküyor? Yoksa flash kendine görede mi çok hızlı. Anlatamıyorum ama.

Yani şöyle diyim. JL filminde olduğu gibi herşey sabit sadece Flash hareket ediyor. Ama Flash'da zaman yavaşlayınca normal insan hızında hareket ediyor ? Zaman yavaslıyor ama kendisi de zamanla beraber yavaşlıyor ?

Yani şöyle diyim. JL filminde olduğu gibi herşey sabit sadece Flash hareket ediyor. Ama Flash'da zaman yavaşlayınca normal insan hızında hareket ediyor ? Zaman yavaslıyor ama kendisi de zamanla beraber yavaşlıyor ?
Hocam herkes Flash'ın zamanı manüple etmediğini, çok hızlı hareket ettiğini düsünüyor.Fakat bazı panellerde mesela benim hatırladığim bi panelde villain'i yeniyor jl ekibi sonra Hal Jordan Flash'a diyor ki "her zamanki gibi ortalığı toplamak sana kaldı.5 saniyede halledersin zaten."Flash da cevap olarak "size göre 5 saniye bana göre 5 saat" diyordu.Aslında buna benzer panellere rastlıyorum.Bu da flashın cok hızlı hareketinin yanında zamanı da manuple ettiğini de gösteriyor.
Tam olarak nedir ne değildir ben de bilmiyorum ama Utkan abi açıklar zaten bize. :)

İlk attığım worldest funniest mxy'nin diğerleri standart mxy'nin featleri.Mxy için bir çok yerde multiversal+ güç seviyesinden bahsediliyor.Sizce bu mxy'nin güçlerini azımsamak olmaz mı?Size göre dc hiyerarşisinde nasıl bir yerde mxy?
Dostum çoğu toon-force featleri yani karikatüristik fan servisler bunlar. Gag karakterleri çok ciddiye almamak gerek meta dışında ..

Genel olarak Mxy bence yüksek çoklu evrensel - orta çoklu boyutsal . Gerçeklik manipülasyonu olarak ise çok üst seviye.

Hocam Süperboy prıme de çizgi roman yazarlarını dövüyordu o yüzden böyle şeyleri ben pek ciddiye almıyorum
Onu bir tek Mandrakk ve Cosmic Armor Superman ciler ciddiye alıyor :p :D

Hocam adam warlock ile ruh taşı arasında ne tür bir ilişki var
@Ascalon daha tatmin edici bir yanıt verebilir bu konuda. Ayrıca sitedeki Adam Warlock tanıtımını okuyabilirsin @Ascalon yazdı onu da.

Hocam Flash ile ilhili birşey sorcam.

Mesela şimdi ben Flash'ım ve burdan yani İstanbul'dan Parise gidicem. Koşmaya başladım ve zaman dondu. Şimdi ben kendime göre 500 saatte pariste olcam ama zaman çok yavaşladığı için insanlar benim 2 saniyede Parise gittiğimi mi sanıcak ? Yani Flash, zaman insanlara göre normal aktığı için mi çok hızlı gözüküyor? Yoksa flash kendine görede mi çok hızlı. Anlatamıyorum ama.

1.si Söz konusu Superhero Comics ise fizik kurallarını çok kurcalamamanı tavsiye ederim.

2.si Senin algılayabileceğin hızda Flash'ı görmek demek geriye kalan nesneler için zamanın neredeyse durmuş olması demek ve bu Flash için de geçerli ancak Flash bir koşucu bir büyücü ya da saykik değil. Zaman manipülasyonu onu hızlı yapmıyor. hızı onu zaman manipülatörü yapıyor.

@Shrimp

Aynen bende onu gördüm. :D

@Nabu

Doğru fizik kurallarını çok kurcalamamamız gerek.

Dizinin ne kadar saçma olduğunu biliyorum ama şunu atayım.

Mesela burda zaman çok yavaş ama ikisi de zamanı onlar kadar yavaş algılayan birine göre çok hızlı hareket ediyorlar. Benim sormak istediğim buydu. Yani mesela Flash, normal bir insanı Flashtime'a soktu diyelim. Flash, o insan için hala algılayamayacak kadar hızlı gözükür mü ?

Hocam Michael Demiurgos'un güç seviyesi nedir ? Ve yoktan var edebilir mi ?
Michael 7 baş meleğin en güçlüsü. Hem The Presence hem de The Source ile en yakın ve ilişkili melek. DC'nin rahatlıkla Top 10 karakterinden biri.

Hiper Boyutsal +
Hiper Evrensel +
Sınırdışı (outversal)

denilebilecek bir karakter.

Yoktan var etmeye gelince. Arkadaşlar yoktan var olma bu işlemi gözlemleyene göre değişir.

Sıradan bir insan için (güç yüzüğü nedir, nasıl çalışır bilmeyen biri için) Yeşil Fenerler bir şeyleri yoktan var edebilen varlıklardır. Yeşil Fenerler için ise Gardiyanlar (yüzükleri var edenler) bir şeyleri yoktan var etmiş tanrısal varlıklardır. Gardiyanlar için ise Duygusal Işık / Renk Tayfı Varlıkları öyledir. Onlar için ise Endless Tanrıları öyledir. Endless için ise Synnar öyledir. Synnar için Great Evil Beast öyledir. GEB için Presence vs vs.

Yani evet Michael bizim algımıza göre bir şeyi yoktan var edebilir. Ancak gerçek anlamda kendisini yoktan var edebilmiş yegane varlık Presence ve Void (ki bu ikisi aslında aynı şey. Biri mevcudiyet diğeri hammadde sadece) . Nitekim. Tümevarımsal bakarsak evet Michael bir şeyleri yoktan var eder. (Yani aşağı seviyeden yukarıya doğru gidersek). Ancak tümden gelimsel (en üsttekinden aşağı seviyelere doğru gelirsek) hayır aslında yaptığı şey yoktan var etmek değildir.